Esnaf Odaları Birliği’nden makine ve inşaat sektöründe ücretsiz MYB fırsatı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.04.2021 - 11:33, Güncelleme: 08.04.2021 - 11:33
 

Esnaf Odaları Birliği’nden makine ve inşaat sektöründe ücretsiz MYB fırsatı

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde makine bakım ve onarım ile inşaat sektöründeki bazı meslek dalları için mesleki yeterlilik belgesi sınavları ücretsiz olarak yapılacak.
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde makine bakım ve onarım ile inşaat sektöründeki bazı meslek dalları için mesleki yeterlilik belgesi sınavları ücretsiz olarak yapılacak. Çalışma hayatının ihtiyaç duyduğu meslek standartlarını belirleme, nitelikli ve belgeli iş gücünü tesis etme amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) aracılığıyla yetkilendirilen kuruluş tarafından Birlik bünyesinde mesleki yeterlilik belgesi (MYB) alınması zorunlu olan, sorumlu emlak müşavirliği, oto galeri ve kaynakçılık mesleklerinde mesleki yeterlilik belgesi sınavları yapılmaya devam ediyor. Şimdi de MYK Sorumluluk Projesi kapsamında ilimizde makine bakım ve onarım ile inşaat sektöründeki bazı meslek dalları için mesleki yeterlilik belgesi sınavları yapılacak. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan 5444 sayılı Kanun ve tebliğlere göre, “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler” arasında yer alan; iskele kurum elamanı, panel kalıp, alçı sıva, alçı levha, duvarcı, ısı yalıtımı, seramik karo kaplama, inşaat işçisi boyacı ve sıvacı meslekleri ile makine bakımcısı ve makine montajcısı alanlarında yapılacak sınavların ücretsiz olup ilgili kanun kapsamında sınavlarda başarılı olan kişilerin sınav ve belge masraflarının İşsizlik Fonundan karşılanacağını ifade etti. Başkan Tural “Bu sayede ilimizde inşaat ve makine alanlarında yapılacak uygulamaların, uzman kişiler tarafından yapılması, buna bağlı olarak inşaat ve makine işçiliği kalitesinin artırılması, marka değerinin korunması, işçilik hatalarına bağlı müşteri şikayet ve maliyetlerinin asgariye indirilmesi ve rekabet gücünün artırılması hedeflenmektedir. Belirtilen alanlarda Avrupa Birliği ülkelerinde geçerliliği olan ve ustalık belgesi denkliği bulunan mesleki yeterlilik belgesi için oda kaydı ve belirtilen mesleklerde faaliyet zorunluluğu aranmadan 18 yaşını doldurmuş herkes başvuru yapabilecektir. Başvurular Birliğimize yapılacak olup, başvuru alımına başlanmıştır. Yapılacak sınavlarda başarı olanlar Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaktır” açıklamasında bulundu.
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde makine bakım ve onarım ile inşaat sektöründeki bazı meslek dalları için mesleki yeterlilik belgesi sınavları ücretsiz olarak yapılacak.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde makine bakım ve onarım ile inşaat sektöründeki bazı meslek dalları için mesleki yeterlilik belgesi sınavları ücretsiz olarak yapılacak.

Çalışma hayatının ihtiyaç duyduğu meslek standartlarını belirleme, nitelikli ve belgeli iş gücünü tesis etme amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) aracılığıyla yetkilendirilen kuruluş tarafından Birlik bünyesinde mesleki yeterlilik belgesi (MYB) alınması zorunlu olan, sorumlu emlak müşavirliği, oto galeri ve kaynakçılık mesleklerinde mesleki yeterlilik belgesi sınavları yapılmaya devam ediyor. Şimdi de MYK Sorumluluk Projesi kapsamında ilimizde makine bakım ve onarım ile inşaat sektöründeki bazı meslek dalları için mesleki yeterlilik belgesi sınavları yapılacak.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan 5444 sayılı Kanun ve tebliğlere göre, “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler” arasında yer alan; iskele kurum elamanı, panel kalıp, alçı sıva, alçı levha, duvarcı, ısı yalıtımı, seramik karo kaplama, inşaat işçisi boyacı ve sıvacı meslekleri ile makine bakımcısı ve makine montajcısı alanlarında yapılacak sınavların ücretsiz olup ilgili kanun kapsamında sınavlarda başarılı olan kişilerin sınav ve belge masraflarının İşsizlik Fonundan karşılanacağını ifade etti. Başkan Tural “Bu sayede ilimizde inşaat ve makine alanlarında yapılacak uygulamaların, uzman kişiler tarafından yapılması, buna bağlı olarak inşaat ve makine işçiliği kalitesinin artırılması, marka değerinin korunması, işçilik hatalarına bağlı müşteri şikayet ve maliyetlerinin asgariye indirilmesi ve rekabet gücünün artırılması hedeflenmektedir. Belirtilen alanlarda Avrupa Birliği ülkelerinde geçerliliği olan ve ustalık belgesi denkliği bulunan mesleki yeterlilik belgesi için oda kaydı ve belirtilen mesleklerde faaliyet zorunluluğu aranmadan 18 yaşını doldurmuş herkes başvuru yapabilecektir. Başvurular Birliğimize yapılacak olup, başvuru alımına başlanmıştır. Yapılacak sınavlarda başarı olanlar Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaktır” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.