İşte Ramazan ayında uygulanacak yasaklar

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.04.2021 - 12:01, Güncelleme: 12.04.2021 - 12:01
 

İşte Ramazan ayında uygulanacak yasaklar

Ramazan yasakları ve önlemleri, mübarek ayın yaklaşmasının ardından öne çıkan başlıklardan oldu.
Koronavirüs tedbirleri ile ilgili geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin paket servis yapacağını bildirdi. Alınan karara göre toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler de gerçekleştirilmeyecek. Risk kategorisi fark etmeksizin hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bayram için ise henüz açıklama yapılmadı. Beştepe'de 29 Mart tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan kısıtlamalarına yönelik konuştu. "Ramazan ayında ise hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız." ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan ayı boyunca; -Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandırılacaktır. -Yine ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir -.Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmecilere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız. - 81 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. - Hafta içi tüm illerde 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkmak yasak olacak. - Restoran, lokanta, kafeler kapalı olacak. Bu gibi işletmeler sadece paket servisi yapabilecek. - Ülke genelinde sahur ve toplu iftarlar yasak olacak. - Teravih namazları camilerde kılınamayacak. - Yasaklı günlerde market, kasap, manav, kuruyemişçiler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. - Fırın, ekmek ve unlu mamuller satan yerler açık olacak.
Ramazan yasakları ve önlemleri, mübarek ayın yaklaşmasının ardından öne çıkan başlıklardan oldu.

Koronavirüs tedbirleri ile ilgili geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin paket servis yapacağını bildirdi. Alınan karara göre toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler de gerçekleştirilmeyecek. Risk kategorisi fark etmeksizin hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Bayram için ise henüz açıklama yapılmadı. Beştepe'de 29 Mart tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan kısıtlamalarına yönelik konuştu. "Ramazan ayında ise hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız." ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız.

Sadece ramazan ayı boyunca;

-Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandırılacaktır.

-Yine ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir

-.Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmecilere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız.

- 81 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

- Hafta içi tüm illerde 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkmak yasak olacak.

- Restoran, lokanta, kafeler kapalı olacak. Bu gibi işletmeler sadece paket servisi yapabilecek.

- Ülke genelinde sahur ve toplu iftarlar yasak olacak.

- Teravih namazları camilerde kılınamayacak.

- Yasaklı günlerde market, kasap, manav, kuruyemişçiler 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

- Fırın, ekmek ve unlu mamuller satan yerler açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.