ABD Projesi’nden SDÜ’ye Ödül

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.04.2021 - 10:54, Güncelleme: 16.04.2021 - 10:54
 

ABD Projesi’nden SDÜ’ye Ödül

ABD Büyükelçiliği ve Türkiye tarafından desteklenen "Learning By Doing- Entrepreneurship Training Program in Turkey" projesi kapsamında “Creative Entrepreneurship Training (Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi)” verildi.
ABD Büyükelçiliği ve Türkiye tarafından desteklenen "Learning By Doing- Entrepreneurship Training Program in Turkey" projesi kapsamında “Creative Entrepreneurship Training (Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi)” verildi. Bandırma Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selva Staub koordinatörlüğünde Zoom programı üzerinden gerçekleştirilen eğitime; Süleyman Demirel Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplamda 12 farklı üniversiteden eğitmen ve 100’ü aşkın öğrenci katıldı. Süleyman Demirel Üniversitesi Girişimcilik Merkezi bünyesinde organize edilen ve Merkez Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş’ın eğitmen olarak katkı sağladığı projede; kentsel ve kırsal bölgelerde etkinliği doğrulanmış öğrenme modeli ile yetkinlik bazlı girişimcilik eğitimi verildi. Türk yükseköğretim öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eğitimi ile ABD ve Türkiye arasındaki işbirliğini teşvik etmeyi amaçlayan program kapsamında; Doç. Dr. Selva Staub ve Doç. Dr. Pınar Göktaş moderatörlüğünde “Yaşam Hedefleri Anketi” ve “Benden Girişimci Olur Mu?” etkinlikleriyle girişimci bakış açışı değerlendirildi. Öğr. Gör. Meriç Bıçakçıoğlu ve Öğr. Gör. Hadi İstanbullu moderatörlüğünde oyun bazlı “Efsanevi Yaratıklar” aktivitesi gerçekleştirildi. Doç. Dr. Zeliha Tekin ve Doç. Dr. Selva Staub tarafından “7. Dükkân” isimli takım etkinliği yapıldı. Prof. Dr. Erdal Akdeve ve Doç. Dr. Zeliha Tekin moderatörlüğünde “Bir İş Hayali Kuruyorum” başlıklı etkinlikte öğrencilerin girişimcilik için iş fikirlerinin önemine değinildi. HRdergi Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Alper Toper’in “Beni Ne Motive Eder” oyun tabanlı etkinliğiyle katılımcılar motivatörlerini keşfetti. “Başarılı İş Fikirleri” oturumunda ise her üniversiteden bir tane en iyi işe dönüştürülebilecek iş fikri seçilerek komisyon ile paylaşıldı. Seçilen “En Yaratıcı İş Fikirleri” yarışmacıları sunumlarını gerçekleştirdi. Üniversitemiz Girişimcilik Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş’ın mentor olarak destek verdiği SDÜ İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik Bölümü Tezsiz Yüksek Lisans öğrencisi Kıvılcım Saatçioğlu’nun “Eco-Change” isimli projesi ilk 3’te yer alarak dijital rozet ve para ödülü almaya hak kazandı. Ayrıca programa katılan tüm SDÜ öğrencileri Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi tarafından ödüllendirilerek SDÜ Ön Kuluçka Merkezine kabul edildi.
ABD Büyükelçiliği ve Türkiye tarafından desteklenen "Learning By Doing- Entrepreneurship Training Program in Turkey" projesi kapsamında “Creative Entrepreneurship Training (Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi)” verildi.

ABD Büyükelçiliği ve Türkiye tarafından desteklenen "Learning By Doing- Entrepreneurship Training Program in Turkey" projesi kapsamında “Creative Entrepreneurship Training (Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi)” verildi.

Bandırma Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selva Staub koordinatörlüğünde Zoom programı üzerinden gerçekleştirilen eğitime; Süleyman Demirel Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplamda 12 farklı üniversiteden eğitmen ve 100’ü aşkın öğrenci katıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Girişimcilik Merkezi bünyesinde organize edilen ve Merkez Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş’ın eğitmen olarak katkı sağladığı projede; kentsel ve kırsal bölgelerde etkinliği doğrulanmış öğrenme modeli ile yetkinlik bazlı girişimcilik eğitimi verildi. Türk yükseköğretim öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eğitimi ile ABD ve Türkiye arasındaki işbirliğini teşvik etmeyi amaçlayan program kapsamında; Doç. Dr. Selva Staub ve Doç. Dr. Pınar Göktaş moderatörlüğünde “Yaşam Hedefleri Anketi” ve “Benden Girişimci Olur Mu?” etkinlikleriyle girişimci bakış açışı değerlendirildi. Öğr. Gör. Meriç Bıçakçıoğlu ve Öğr. Gör. Hadi İstanbullu moderatörlüğünde oyun bazlı “Efsanevi Yaratıklar” aktivitesi gerçekleştirildi. Doç. Dr. Zeliha Tekin ve Doç. Dr. Selva Staub tarafından “7. Dükkân” isimli takım etkinliği yapıldı. Prof. Dr. Erdal Akdeve ve Doç. Dr. Zeliha Tekin moderatörlüğünde “Bir İş Hayali Kuruyorum” başlıklı etkinlikte öğrencilerin girişimcilik için iş fikirlerinin önemine değinildi. HRdergi Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Alper Toper’in “Beni Ne Motive Eder” oyun tabanlı etkinliğiyle katılımcılar motivatörlerini keşfetti.

“Başarılı İş Fikirleri” oturumunda ise her üniversiteden bir tane en iyi işe dönüştürülebilecek iş fikri seçilerek komisyon ile paylaşıldı. Seçilen “En Yaratıcı İş Fikirleri” yarışmacıları sunumlarını gerçekleştirdi. Üniversitemiz Girişimcilik Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş’ın mentor olarak destek verdiği SDÜ İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik Bölümü Tezsiz Yüksek Lisans öğrencisi Kıvılcım Saatçioğlu’nun “Eco-Change” isimli projesi ilk 3’te yer alarak dijital rozet ve para ödülü almaya hak kazandı.

Ayrıca programa katılan tüm SDÜ öğrencileri Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi tarafından ödüllendirilerek SDÜ Ön Kuluçka Merkezine kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.