Isparta’da kadınlara kooperatifçilik eğitimi veriliyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.04.2021 - 12:56, Güncelleme: 16.04.2021 - 12:56
 

Isparta’da kadınlara kooperatifçilik eğitimi veriliyor

Isparta’nın Gönen ilçesinde 16 girişimci kadına yönelik kooperatifçilik eğitimleri veriliyor.
Gönen ilçesinde faaliyet gösteren S.S. Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarının talebiyle Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İŞKUR ve Gönen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde "Muhasebe Finansman ve Kooperatifçilik Geliştirme" eğitimi düzenlendi. Kooperatif ortağı 16 girişimci kadına kooperatifleşmenin amacı, ilkeleri ve değerleri, işleyişi, yönetim ve denetim kurullarının görev ve sorumlulukları, kooperatifin hukuki defterlerinin tutulması ve muhasebesi konularında eğitimler veriliyor. Gönen İlçesinde 7 kadın girişimci tarafından kurulan S.S. Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yeni ortak kayıtları ile 31 üyeye ulaştı. Kooperatif ortağı kadınlar, el becerisi keçe sabunu yanında, ev şartlarında ürettikleri gül reçeli, hünnap ezmesi, hünnap sirkesi, elma sirkesi, alıç sirkesi, gül sirkesi ve üzüm sirkesi, salça, tarhana, erişte, bulgur, meyve ve sebze kuruları gibi birçok ürünü hazırlayarak, vatandaşların hizmetine sunuyor.
Isparta’nın Gönen ilçesinde 16 girişimci kadına yönelik kooperatifçilik eğitimleri veriliyor.

Gönen ilçesinde faaliyet gösteren S.S. Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarının talebiyle Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İŞKUR ve Gönen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde "Muhasebe Finansman ve Kooperatifçilik Geliştirme" eğitimi düzenlendi.

Kooperatif ortağı 16 girişimci kadına kooperatifleşmenin amacı, ilkeleri ve değerleri, işleyişi, yönetim ve denetim kurullarının görev ve sorumlulukları, kooperatifin hukuki defterlerinin tutulması ve muhasebesi konularında eğitimler veriliyor.

Gönen İlçesinde 7 kadın girişimci tarafından kurulan S.S. Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yeni ortak kayıtları ile 31 üyeye ulaştı. Kooperatif ortağı kadınlar, el becerisi keçe sabunu yanında, ev şartlarında ürettikleri gül reçeli, hünnap ezmesi, hünnap sirkesi, elma sirkesi, alıç sirkesi, gül sirkesi ve üzüm sirkesi, salça, tarhana, erişte, bulgur, meyve ve sebze kuruları gibi birçok ürünü hazırlayarak, vatandaşların hizmetine sunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.