Mahalle sakinlerinden harmandalı eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.05.2021 - 21:42, Güncelleme: 19.05.2021 - 21:42
 

Mahalle sakinlerinden harmandalı eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

Burdur’da evlerinin önünde arabanın üstüne ses sistemi koyan mahalleliler, harmandalı oynayarak 19 Mayıs’ı kutladı.
Burdur Emek Mahallesi’nde Mehmet İşseven (21), evin önünde bulunan arabasının üstüne ses sistemi kurdu. Ses sisteminden Onuncu Yıl Marşı’nı duyan mahalle sakinleri ise evlerinin önüne indi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için ellerine bayrak alan vatandaşlar daha sonra maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak Harmandalı Zeybeği oynadı. 19 Mayıs’ı yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Mehmet İşseven, “19 Mayıs gerekçesiyle maske ve mesafeye uyarak kutlama tarzında 19 Mayıs’ı yaşatmak ve daha çok yaşatabilmek için bu şekilde düzenek kurarak eğlence vermeye karar verdik. Nice 19 Mayıslara” diye konuştu. 17 günlük kapanma sürecinde evlerinde sıkıldıklarını ifade eden ve Harmandalı oynayarak stres attıklarını dile getiren Yasemin Yelda Uysal ise, “17 günlük kapanmadan sonra böyle 19 Mayıs gerekçesiyle stres attık. Geleneğimiz olan 19 Mayısımızı kutladık. Atamızı sevgi ve saygıyla andık” dedi.
Burdur’da evlerinin önünde arabanın üstüne ses sistemi koyan mahalleliler, harmandalı oynayarak 19 Mayıs’ı kutladı.

Burdur Emek Mahallesi’nde Mehmet İşseven (21), evin önünde bulunan arabasının üstüne ses sistemi kurdu. Ses sisteminden Onuncu Yıl Marşı’nı duyan mahalle sakinleri ise evlerinin önüne indi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için ellerine bayrak alan vatandaşlar daha sonra maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak Harmandalı Zeybeği oynadı. 19 Mayıs’ı yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Mehmet İşseven, “19 Mayıs gerekçesiyle maske ve mesafeye uyarak kutlama tarzında 19 Mayıs’ı yaşatmak ve daha çok yaşatabilmek için bu şekilde düzenek kurarak eğlence vermeye karar verdik. Nice 19 Mayıslara” diye konuştu.

17 günlük kapanma sürecinde evlerinde sıkıldıklarını ifade eden ve Harmandalı oynayarak stres attıklarını dile getiren Yasemin Yelda Uysal ise, “17 günlük kapanmadan sonra böyle 19 Mayıs gerekçesiyle stres attık. Geleneğimiz olan 19 Mayısımızı kutladık. Atamızı sevgi ve saygıyla andık” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.