Milas Millet Bahçesi Yeni Sezona Hazır

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.05.2021 - 14:27, Güncelleme: 24.05.2021 - 14:27
 

Milas Millet Bahçesi Yeni Sezona Hazır

Yakaören Köyü sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde kurulan Milas Millet Bahçesi yeni sezona hazır.
Yakaören Köyü sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde kurulan Milas Millet Bahçesi yeni sezona hazır. Isparta Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca 2020 yılında yeniden düzenlenerek millet bahçesi olarak hizmet vermeye başlayan Milas Mesireliğinde 20 kamelya, ahşap çocuk oyun parkı, yürüyüş yolları, çeşme-lavabo, mescit ve yeterince oturak-mangal alanı bulunmaktadır.Yakaören Köyü Muhtarlığı ve Yakaören Kadın Kooperatifi tarafından işletilen Millet Bahçesinde 2021 yılı için son hazırlıklar tamamlanarak yeni sezona hazır hale getirildi. Haziran ayında normalleşme ile birlikte misafirlerini ağırlamaya başlayacaklarını ifade eden Yakaören Köyü Muhtarı Ömer Kırtay şunları söyledi; “Yeni sezon hazırlıklarımızı tamamladık. Şuan her yer tertemiz ve yemyeşil durumda. İnsanlar açık alanlarda dostlarıyla, eşleriyle birlikte bir araya gelerek hasret gidermeyi özlediler. Bu kapsamda kısıtlamaların sona ermesiyle birlikte yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Şimdi burası lavabosu, kamelyası, piknik masası her yer tertemiz ve pırıl-pırıl. Görsel güzelliğiyle muhteşem bir yer. Misafirlerimizden ricamız temizlik ve hijyen açısından aynı özenin gösterilmesidir. Şimdiden gönüllerince hoş vakit geçirmelerini temenni ediyorum. Bilindiği gibi burası uzun yıllar bakımsızlık nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. Sayın valimizin destekleriyle yeniden eksi cazibesine kavuşturuldu. Şimdi burada insanlarımız mutlu-mesut hoşça vakit geçiriyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun ” dedi. Yakaören Kiraz Çiçeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nermin Sinop ise şöyle konuştu; “Burada sayın valimizin destekleriyle yeni bir cazibe merkezi oluşturuldu. Normalleşme ile birlikte misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız. Buraya gelen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için bizde kooperatif olarak hazırlıklarımızı tamamladık.Bizde Yakaörenli kadınlar olarak bize has yöresel ürünlerimizi burada pazarlayarak hane ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz Köyümüze has kiraz reçeli, zini böreği, lahanalı tarhana,köy yufkası, gözleme, katmerve daha birçok doğal yöresel ürünümüzü burada misafirlerimizin beğenisine sunacağız. Misafirlerimiz yöresel ürünlerimizi gönül rahatlığıyla alabilirler.” diye konuştu.
Yakaören Köyü sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde kurulan Milas Millet Bahçesi yeni sezona hazır.

Yakaören Köyü sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde kurulan Milas Millet Bahçesi yeni sezona hazır.

Isparta Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca 2020 yılında yeniden düzenlenerek millet bahçesi olarak hizmet vermeye başlayan Milas Mesireliğinde 20 kamelya, ahşap çocuk oyun parkı, yürüyüş yolları, çeşme-lavabo, mescit ve yeterince oturak-mangal alanı bulunmaktadır.
Yakaören Köyü Muhtarlığı ve Yakaören Kadın Kooperatifi tarafından işletilen Millet Bahçesinde 2021 yılı için son hazırlıklar tamamlanarak yeni sezona hazır hale getirildi.


Haziran ayında normalleşme ile birlikte misafirlerini ağırlamaya başlayacaklarını ifade eden Yakaören Köyü Muhtarı Ömer Kırtay şunları söyledi; “Yeni sezon hazırlıklarımızı tamamladık. Şuan her yer tertemiz ve yemyeşil durumda. İnsanlar açık alanlarda dostlarıyla, eşleriyle birlikte bir araya gelerek hasret gidermeyi özlediler. Bu kapsamda kısıtlamaların sona ermesiyle birlikte yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Şimdi burası lavabosu, kamelyası, piknik masası her yer tertemiz ve pırıl-pırıl. Görsel güzelliğiyle muhteşem bir yer.

Misafirlerimizden ricamız temizlik ve hijyen açısından aynı özenin gösterilmesidir. Şimdiden gönüllerince hoş vakit geçirmelerini temenni ediyorum. Bilindiği gibi burası uzun yıllar bakımsızlık nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. Sayın valimizin destekleriyle yeniden eksi cazibesine kavuşturuldu. Şimdi burada insanlarımız mutlu-mesut hoşça vakit geçiriyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun ” dedi.


Yakaören Kiraz Çiçeği Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nermin Sinop ise şöyle konuştu; “Burada sayın valimizin destekleriyle yeni bir cazibe merkezi oluşturuldu. Normalleşme ile birlikte misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız. Buraya gelen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için bizde kooperatif olarak hazırlıklarımızı tamamladık.Bizde Yakaörenli kadınlar olarak bize has yöresel ürünlerimizi burada pazarlayarak hane ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz


Köyümüze has kiraz reçeli, zini böreği, lahanalı tarhana,köy yufkası, gözleme, katmerve daha birçok doğal yöresel ürünümüzü burada misafirlerimizin beğenisine sunacağız. Misafirlerimiz yöresel ürünlerimizi gönül rahatlığıyla alabilirler.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.