Eğirdir’de orman yangınları tatbikatı gerçekleştirildi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.06.2021 - 10:56, Güncelleme: 10.06.2021 - 10:56
 

Eğirdir’de orman yangınları tatbikatı gerçekleştirildi

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Eğirdir ilçesinde orman yangınlarıyla mücadele eğitim ve tatbikatı gerçekleştirdi.
Tatbikat kapsamında ilk olarak Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) toplantı salonunda teorik bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy da katıldı. Daha sonra eğitimin arazi programı kapsamında Yılanlı köyü karaköy mevkiinde, orman yangınlarıyla mücadele, haberleşme, orman yangınlarını etkileyen faktörler, mücadele stratejisi, su-köpük kullanımı ve şerit açma, yangın çeşitleri ve söndürme metotları, soğutma, yangın ekip araçları, el aletleri ve kişisel koruyucu donanım malzemeleriyle ilgili katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy eğitim programına iştirak ederek orman yangınları konusundaki mesleki tecrübeleriyle beraber orman yangınlarıyla mücadelede uygulanması gereken stratejiler konusunda açıklamalarda bulundu.
Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Eğirdir ilçesinde orman yangınlarıyla mücadele eğitim ve tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikat kapsamında ilk olarak Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) toplantı salonunda teorik bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy da katıldı.

Daha sonra eğitimin arazi programı kapsamında Yılanlı köyü karaköy mevkiinde, orman yangınlarıyla mücadele, haberleşme, orman yangınlarını etkileyen faktörler, mücadele stratejisi, su-köpük kullanımı ve şerit açma, yangın çeşitleri ve söndürme metotları, soğutma, yangın ekip araçları, el aletleri ve kişisel koruyucu donanım malzemeleriyle ilgili katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy eğitim programına iştirak ederek orman yangınları konusundaki mesleki tecrübeleriyle beraber orman yangınlarıyla mücadelede uygulanması gereken stratejiler konusunda açıklamalarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.