Eğirdir MAREM’in 6 Armut Çeşidi Tescillendi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2021 - 12:01, Güncelleme: 12.06.2021 - 12:01
 

Eğirdir MAREM’in 6 Armut Çeşidi Tescillendi

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) tarafından “Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Çeşit Islahı” projesi kapsamında geliştirilen 6 Armut çeşidi (MarSalda, FiRest, Seven, Dönen-C, Gökdem ve ArTroya) tescil süreci tamamlandı.
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Şerif Özongun: “Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Çeşit Islahı” projesi kapsamında geliştirilen 6 adet yeni armut çeşidinin tescili 2021 yılı itibari ile tamamlandı. Çeşitlere dair yetiştiricilik bilgilerinin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalara, enstitümüzde yoğun bir şekilde devam ediliyor. Gerek Türkiye gerekse dünyada armut yetiştiriciliğini sınırlayan en önemli faktörlerin başında “Ateş Yanıklığı Hastalığı” gelmektedir. Hastalığın etkin bir mücadelesi olmamakla birlikte mücadele için kullanılan kimyasallar oldukça pahalıdır ve insan-çevre sağlığı açısından zararlıdır. Hastalık, üretimi sınırlamakta, armut pazarında arz boşluklarına neden olmaktadır. Üreticiler, hastalıkla mücadele için yüksek ilaç ücretleri ödemektedir. İnşallah bu proje sayesinde üreticiler daha az ilaç kullanacaklar” dedi. Enstitüsü Müdürü Dr. Şerif Özongun, MarSalda çeşidi armudun Ağustos ortasında, FiRest ve Seven çeşidi armudun Eylül ortasında, Dönen-C ve Gökdem çeşidi armudun Ekim başında, ArTroya isimli armudun Ekim ortasında hasat edildiğini bildirdi.
Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) tarafından “Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Çeşit Islahı” projesi kapsamında geliştirilen 6 Armut çeşidi (MarSalda, FiRest, Seven, Dönen-C, Gökdem ve ArTroya) tescil süreci tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Şerif Özongun: “Ateş Yanıklığı Hastalığına Toleranslı Armut Çeşit Islahı” projesi kapsamında geliştirilen 6 adet yeni armut çeşidinin tescili 2021 yılı itibari ile tamamlandı. Çeşitlere dair yetiştiricilik bilgilerinin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalara, enstitümüzde yoğun bir şekilde devam ediliyor. Gerek Türkiye gerekse dünyada armut yetiştiriciliğini sınırlayan en önemli faktörlerin başında “Ateş Yanıklığı Hastalığı” gelmektedir. Hastalığın etkin bir mücadelesi olmamakla birlikte mücadele için kullanılan kimyasallar oldukça pahalıdır ve insan-çevre sağlığı açısından zararlıdır. Hastalık, üretimi sınırlamakta, armut pazarında arz boşluklarına neden olmaktadır. Üreticiler, hastalıkla mücadele için yüksek ilaç ücretleri ödemektedir. İnşallah bu proje sayesinde üreticiler daha az ilaç kullanacaklar” dedi.

Enstitüsü Müdürü Dr. Şerif Özongun, MarSalda çeşidi armudun Ağustos ortasında, FiRest ve Seven çeşidi armudun Eylül ortasında, Dönen-C ve Gökdem çeşidi armudun Ekim başında, ArTroya isimli armudun Ekim ortasında hasat edildiğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.