6 köpek ve 6 kedi zehirli tavuk yedirilerek öldürüldü

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2021 - 14:13, Güncelleme: 13.06.2021 - 14:13
 

6 köpek ve 6 kedi zehirli tavuk yedirilerek öldürüldü

Burdur’un Bucak ilçesinde 6 köpek ve 6 kedi ölü bulundu. Hayvanların zehirlendiği ortaya çıktı.
Edinilen bilgilere göre, Bucak ilçesine bağlı Onaç Mahallesi İncirhan mevkiindeki mesire alanında vatandaşlar, ölü köpek ve kedilerle karşılaştı. Durum Bucak İl Emniyet Müdürlüğü ve Bucak Belediyesi ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen belediye ekipleri, ölen köpek ve kedileri Şirlek çöplük mevkiine götürdü. Ölen köpeklerden 2’sinin sahibi Mustafa Coşkuner ve hayvansever vatandaşlar ise çevrede yaptıkları araştırmada çöp tenekesinin içerisinde mavi renkte tavuk etleri buldu. Mustafa Coşkuner, köpeğinin tavuğu yedikten sonra 500 metre yakınında bulunan evine geldiğini ve ahırda ölü bulunduğunu söyledi. Coşkuner, telef olan köpeklerinden birini otopsi yapılması için Bucak İlçe Tarım Müdürlüğü’ne götürdü. Köpeğin midesinden tavuk parçalarını çıkaran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğü ekipleri, hayvanların zehirli tavuk yemesi sonucu öldüğünü belirledi. Mustafa Coşkuner, zehirlenerek öldürülen köpek ve kedilerin üstü kapatılmadan açık bir şekilde çöplüğe atılmasına sitem etti. Çöplüğe atılan köpek ve kedilerin bölgede yaşayan diğer hayvanlar için de tehdit oluşturduğunu ifade eden Coşkuner, köpekleri zehirleyenlerin biran önce bulunmasını istedi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
Burdur’un Bucak ilçesinde 6 köpek ve 6 kedi ölü bulundu. Hayvanların zehirlendiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Bucak ilçesine bağlı Onaç Mahallesi İncirhan mevkiindeki mesire alanında vatandaşlar, ölü köpek ve kedilerle karşılaştı. Durum Bucak İl Emniyet Müdürlüğü ve Bucak Belediyesi ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen belediye ekipleri, ölen köpek ve kedileri Şirlek çöplük mevkiine götürdü. Ölen köpeklerden 2’sinin sahibi Mustafa Coşkuner ve hayvansever vatandaşlar ise çevrede yaptıkları araştırmada çöp tenekesinin içerisinde mavi renkte tavuk etleri buldu.

Mustafa Coşkuner, köpeğinin tavuğu yedikten sonra 500 metre yakınında bulunan evine geldiğini ve ahırda ölü bulunduğunu söyledi. Coşkuner, telef olan köpeklerinden birini otopsi yapılması için Bucak İlçe Tarım Müdürlüğü’ne götürdü. Köpeğin midesinden tavuk parçalarını çıkaran Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğü ekipleri, hayvanların zehirli tavuk yemesi sonucu öldüğünü belirledi.

Mustafa Coşkuner, zehirlenerek öldürülen köpek ve kedilerin üstü kapatılmadan açık bir şekilde çöplüğe atılmasına sitem etti. Çöplüğe atılan köpek ve kedilerin bölgede yaşayan diğer hayvanlar için de tehdit oluşturduğunu ifade eden Coşkuner, köpekleri zehirleyenlerin biran önce bulunmasını istedi.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.