ISUBÜ-SUBÜ Arasında Kardeşlik Dayanışması Artarak Devam Edecek

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.06.2021 - 14:24, Güncelleme: 15.06.2021 - 14:24
 

ISUBÜ-SUBÜ Arasında Kardeşlik Dayanışması Artarak Devam Edecek

Türkiye’nin uygulamalı eğitim misyonu verilerek kurulan iki kardeş üniversitenin üst yönetimleri Isparta’da buluştu.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) üst yönetimi, kardeş üniversite Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) üst yönetimini hafta sonu güller ve göller diyarı Isparta’da misafir etti. Uygulamalı Bilimler olarak kurulan Bilimsel çalışmalar ve eğitim-öğretim konularını kapsayan ziyarette iki üniversitenin öğrencilerinin uygulamalı alanlarına dair eğitimleri ile ilgili karşılıklı fikir alış verişi ve istişarelerde bulunuldu. İki üniversitenin üst yönetimleri, ISUBÜ’nün idari ve akademik alanlarını inceledi, Sorkuncak Köyü’nde göl manzaralı gül bahçesini ziyaret edip gül toplandı. Eğirdir Belediyesi tarafından ikram edilen kahvaltıya katılan heyet, Eğirdir’i gezip gölde tekne turu yapma imkanı buldu. Akpınar Seyir Terası’na çıkarak muhteşem manzarayı izleyen heyet Sütçüler Yazılı Kanyon’a geçerken Isparta’nın doğal, kültürel ve turizm alanlarına hayran kaldıklarını ifade ettiler.   ISUBÜ Rektörlüğü’ne ziyarette bulunan ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Kardeş Üniversitemiz Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni ziyaret ettik. Hem gönül aldık hem gül topladık hem de başarılı çalışmaları yerinde gördük. Başta kıymetli Rektörüm Prof. Dr. İbrahim Diler ve tüm ekip arkadaşlarına misafirperverlikleri için teşekkür ederim. Başarılarınız daim, dostluğumuz baki olsun” diyerek duygularını ifade etti. Uygulamalı bilimler üniversitelerinin geleceği hakkında istişarelerde bulunulan SUBÜ üst yönetiminin ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade eden Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler, “Kardeş üniversitemiz Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve üst yönetiminin ziyaretleri bizleri fazlasıyla sevindirmiştir. Hem güzel bir fikir alışverişinde bulunduk hem de ilimizin doğal güzelliklerini kendilerine tanıtma imkanı bulduk. Ülkemizde 2 tane bulunan Uygulamalı Bilimler Üniversitelerinin işbirliğinin artarak devamı temenni ediyorum.” dedi. İki üniversitenin ortak akıl istişare toplantısı için Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Prof. Dr. Naci Çağlar, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ergen, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Avcı ve Özel Kalem Müdürü Serdar Çelik ile Önder ve Eğitime Destek Platformu Sakarya Şube Başkanı Yahya Bakır  Isparta’ya geldi. 2 gün süren ziyarette misafirleri Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Hüseyin Fakir, Prof. Dr. Yıldız Bolat, Prof. Dr. H. Cenk Bayrakçı, Genel Sekreter Sefer Kutlu, Çınar Genel Sekreter Yardımcısı N. Fıratcan, Özel Kalem - Basın ve Halkla İlişikler Sorumlusu Selçuk Tokgöz yalnız bırakmadı.
Türkiye’nin uygulamalı eğitim misyonu verilerek kurulan iki kardeş üniversitenin üst yönetimleri Isparta’da buluştu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) üst yönetimi, kardeş üniversite Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) üst yönetimini hafta sonu güller ve göller diyarı Isparta’da misafir etti.

Uygulamalı Bilimler olarak kurulan Bilimsel çalışmalar ve eğitim-öğretim konularını kapsayan ziyarette iki üniversitenin öğrencilerinin uygulamalı alanlarına dair eğitimleri ile ilgili karşılıklı fikir alış verişi ve istişarelerde bulunuldu. İki üniversitenin üst yönetimleri, ISUBÜ’nün idari ve akademik alanlarını inceledi, Sorkuncak Köyü’nde göl manzaralı gül bahçesini ziyaret edip gül toplandı. Eğirdir Belediyesi tarafından ikram edilen kahvaltıya katılan heyet, Eğirdir’i gezip gölde tekne turu yapma imkanı buldu. Akpınar Seyir Terası’na çıkarak muhteşem manzarayı izleyen heyet Sütçüler Yazılı Kanyon’a geçerken Isparta’nın doğal, kültürel ve turizm alanlarına hayran kaldıklarını ifade ettiler.  

ISUBÜ Rektörlüğü’ne ziyarette bulunan ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Kardeş Üniversitemiz Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni ziyaret ettik. Hem gönül aldık hem gül topladık hem de başarılı çalışmaları yerinde gördük. Başta kıymetli Rektörüm Prof. Dr. İbrahim Diler ve tüm ekip arkadaşlarına misafirperverlikleri için teşekkür ederim. Başarılarınız daim, dostluğumuz baki olsun” diyerek duygularını ifade etti.

Uygulamalı bilimler üniversitelerinin geleceği hakkında istişarelerde bulunulan SUBÜ üst yönetiminin ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade eden Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler, “Kardeş üniversitemiz Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve üst yönetiminin ziyaretleri bizleri fazlasıyla sevindirmiştir. Hem güzel bir fikir alışverişinde bulunduk hem de ilimizin doğal güzelliklerini kendilerine tanıtma imkanı bulduk. Ülkemizde 2 tane bulunan Uygulamalı Bilimler Üniversitelerinin işbirliğinin artarak devamı temenni ediyorum.” dedi.

İki üniversitenin ortak akıl istişare toplantısı için Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Prof. Dr. Naci Çağlar, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ergen, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Avcı ve Özel Kalem Müdürü Serdar Çelik ile Önder ve Eğitime Destek Platformu Sakarya Şube Başkanı Yahya Bakır  Isparta’ya geldi.

2 gün süren ziyarette misafirleri Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Hüseyin Fakir, Prof. Dr. Yıldız Bolat, Prof. Dr. H. Cenk Bayrakçı, Genel Sekreter Sefer Kutlu, Çınar Genel Sekreter Yardımcısı N. Fıratcan, Özel Kalem - Basın ve Halkla İlişikler Sorumlusu Selçuk Tokgöz yalnız bırakmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.