Yunus Emre'nin divan kitabını hediye ediyorlar 

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.06.2021 - 10:45, Güncelleme: 28.06.2021 - 10:45
 

Yunus Emre'nin divan kitabını hediye ediyorlar 

Isparta’da Gönen İlçe Müftülüğü, "Yunus Emre ve Türkçe yılı" etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Türbesi’ni ziyarete gelenlere Yunus Emre divan kitabı hediye etti. 
Isparta’da Gönen İlçe Müftülüğü, "Yunus Emre ve Türkçe yılı" etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Türbesi’ni ziyarete gelenlere Yunus Emre divan kitabı hediye etti.    Isparta’da UNESCO tarafından 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe yılı" ilan edilmesinin ardından bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Yunus Emre'nin vefatının 700. yılında Gönen İlçe Müftülüğü tarafından ilçede bulunan Yunus Emre Türbesi’ni ziyarete gelen vatandaşlara Yunus Emre divanı kitabı hediye edildi. Gönen İlçe Müftüsü Abdülhalim Erkoç da din görevlileriyle birlikte kitap dağıtımına katıldı.   “Bugün onun mesajına daha çok ihtiyacımız var”   İlçe Müftüsü Abdülhalim Erkoç, Anadolu’nun bağrından çıkan, bu toprakların irfan ve kültürüyle yoğrulmuş manevi kültür geleneğinin en önemli mimarlarından Yunus Emre’nin divanını hediye etmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Erkoç, “700 yıldır insanların kalbinde şiirleriyle taht kuran, dillerinde de ilahileriyle yer bulan Yunus Emre'yi rahmetle anıyorum. Şiirleri gönül dünyamızın altın tuğlalarıdır. Kuran’dan ve hayattan aldığı ilhamla yazdığı şiirleri milyonlarca ferde hazine ve rehber olmuş pek çok insana ilahi hikmet ve ilahi aşkı aşılamıştır. Bugün onun mesajına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Onun dizelerindeki ‘Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz’ mesajı, insanı insana yaklaştıran , kırgınlık ve dargınlığı öteleyen bir hoşgörü çağrısıdır. İnsan insana sağlıklı iletişim ancak birbirini sevmekle, muhabbet beslemekle, af ve bağışlamakla mümkündür. Hayatımıza tat verecek, kıvam katacak beşeri münasebetlere muhtacız” dedi.   “Yeni kuşaklar okumalı ve anlamalı”   Yeni kuşakların Yunus Emre’yi okuyarak anlaması gerektiğine değinen Erkoç, “Günümüz insanı yeni şartlarda yepyeni bakış, mütalaa ve anlamalara muhtaç. Bunu  Yunus Emre, Mevlana, Ahmet Yesevi, Yusuf Has Hacip  gibi fikir dünyamızın baş aktörlerini okuyarak sağlayabiliriz” diye konuştu.   Müftü Erkoç, Yunus Emre’nin divanını hafta boyunca dağıttıklarını belirterek, Gönen'de yaptıkları bütün projelerde müftülüğe maddi manevi destek sağlayan hayır sahiplerine teşekkürlerini iletti.   İlçede hafta boyunca Yunus Emre'yi  anma ve anlama  programlarının düzenleneceği belirtildi.
Isparta’da Gönen İlçe Müftülüğü, "Yunus Emre ve Türkçe yılı" etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Türbesi’ni ziyarete gelenlere Yunus Emre divan kitabı hediye etti. 

Isparta’da Gönen İlçe Müftülüğü, "Yunus Emre ve Türkçe yılı" etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Türbesi’ni ziyarete gelenlere Yunus Emre divan kitabı hediye etti. 

  Isparta’da UNESCO tarafından 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe yılı" ilan edilmesinin ardından bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Yunus Emre'nin vefatının 700. yılında Gönen İlçe Müftülüğü tarafından ilçede bulunan Yunus Emre Türbesi’ni ziyarete gelen vatandaşlara Yunus Emre divanı kitabı hediye edildi. Gönen İlçe Müftüsü Abdülhalim Erkoç da din görevlileriyle birlikte kitap dağıtımına katıldı.

  “Bugün onun mesajına daha çok ihtiyacımız var”

  İlçe Müftüsü Abdülhalim Erkoç, Anadolu’nun bağrından çıkan, bu toprakların irfan ve kültürüyle yoğrulmuş manevi kültür geleneğinin en önemli mimarlarından Yunus Emre’nin divanını hediye etmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Erkoç, “700 yıldır insanların kalbinde şiirleriyle taht kuran, dillerinde de ilahileriyle yer bulan Yunus Emre'yi rahmetle anıyorum. Şiirleri gönül dünyamızın altın tuğlalarıdır. Kuran’dan ve hayattan aldığı ilhamla yazdığı şiirleri milyonlarca ferde hazine ve rehber olmuş pek çok insana ilahi hikmet ve ilahi aşkı aşılamıştır. Bugün onun mesajına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Onun dizelerindeki ‘Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz’ mesajı, insanı insana yaklaştıran , kırgınlık ve dargınlığı öteleyen bir hoşgörü çağrısıdır. İnsan insana sağlıklı iletişim ancak birbirini sevmekle, muhabbet beslemekle, af ve bağışlamakla mümkündür. Hayatımıza tat verecek, kıvam katacak beşeri münasebetlere muhtacız” dedi.

  “Yeni kuşaklar okumalı ve anlamalı”

  Yeni kuşakların Yunus Emre’yi okuyarak anlaması gerektiğine değinen Erkoç, “Günümüz insanı yeni şartlarda yepyeni bakış, mütalaa ve anlamalara muhtaç. Bunu  Yunus Emre, Mevlana, Ahmet Yesevi, Yusuf Has Hacip  gibi fikir dünyamızın baş aktörlerini okuyarak sağlayabiliriz” diye konuştu.

  Müftü Erkoç, Yunus Emre’nin divanını hafta boyunca dağıttıklarını belirterek, Gönen'de yaptıkları bütün projelerde müftülüğe maddi manevi destek sağlayan hayır sahiplerine teşekkürlerini iletti.

  İlçede hafta boyunca Yunus Emre'yi  anma ve anlama  programlarının düzenleneceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.