Göller ekspresi seferlerine yeniden başlıyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.07.2021 - 14:36, Güncelleme: 07.07.2021 - 14:36
 

Göller ekspresi seferlerine yeniden başlıyor

Ege ile Akdeniz illerini birbirine bağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Göller Bölgesi Expresi 12 Temmuz 2021 tarihinde yeniden seferlerine başlıyor.
Ege ile Akdeniz illerini birbirine bağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Göller Bölgesi Expresi 12 Temmuz 2021 tarihinde yeniden seferlerine başlıyor. Burdur – Isparta- Denizli-İzmir illerini dolaşıp aynı güzergahtan geri dönecek tren seferlerinin yeniden başlayacak olması ilimizde de memnuniyetle karşılanırken, Burdur yolcularının Gümüşgün (Baladız) otobüsle taşınacak olması tepkiyle karşılandı. Sadece ülkemizde birkaç ilde olan tren bakım istasyonunun Burdur’da bulunmasının son derece önemli olduğuna vurgu yapan duyarlı bazı Burdur halkı güvenli bir yolculuk için bu hatta çalışacak Göller Ekspresinin mutlaka ve mutlak Burdur Garına da uğraması gerektiğini belirtiyorlar. Isparta’daki tren garının şehrin ortasında kalmasına rağmen işlevliğinin devam ettiğini söyleyen Burdur halkı Burdur tren garının da aynı şekilde işlevlik kazandırmasından yana. Bazı kesimlerin tren garının şehrin ortasında kaldığını bahane ederek ağların kaldırılması söylem ve düşüncesinin son derece yanlış olduğunu savunarak “Biz otobüse değil trene binmek istiyoruz. Isparta’daki tren garı da kentin ortasında kaldı. Fakat orada halen işlevlik devam ediyor. Burdur da Türkiye’de birkaç ilde olan tren tamir bakım istasyonu da var. Buranın özellikle uzun yolculuk öncesi Göller Ekspresinin bakımı yapılarak Burdur dan yola çıkmasını çok arzu ediyoruz. Böylece tren garımız etrafında bulunan iletmelerde ticari hareketlilik olacak. İstihdam artacak. Bugün tarihi yapıya sahip diye mahkeme kararı ile yıkılması durdurulan halen daha atıl durumda bulunan İstasyon Caddesindeki eski Kız Meslek Lisesi gibi tarihi yapıya sahip olan Burdur Tren garının işlevlik kazandırılmasına niçin sessiz kalınıyor. Niçin Kız Meslek Lisesi binası gibi sahip çıkılmıyor. Buna bir anlam veremiyoruz” diye görüşlerini ortaya koydular. TREN SAAT KAÇTA KALKACAK Göller Expresi belirlenen tarihte 23.30’da Isparta’dan hareket edecek. Burdur yolcuları ise otobüsle 22.00’da Gümüşgün (Baladız) e taşınacak. Isparta’dan Denizli’ye, Denizliden İzmir’e 07.30’da olacak. İzmir’den 23.00’da çıkacak olan tren, Denizli üzerinden Isparta’ya geri dönecek. Burdur yolcuları sabah 07.30’da otobüsle taşınacak. BİLET KAÇ PARA.Bilet ücreti 60 TL olacak öğrenciler belirli oranda indirim uygulanacak.
Ege ile Akdeniz illerini birbirine bağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Göller Bölgesi Expresi 12 Temmuz 2021 tarihinde yeniden seferlerine başlıyor.

Ege ile Akdeniz illerini birbirine bağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Göller Bölgesi Expresi 12 Temmuz 2021 tarihinde yeniden seferlerine başlıyor.

Burdur – Isparta- Denizli-İzmir illerini dolaşıp aynı güzergahtan geri dönecek tren seferlerinin yeniden başlayacak olması ilimizde de memnuniyetle karşılanırken, Burdur yolcularının Gümüşgün (Baladız) otobüsle taşınacak olması tepkiyle karşılandı. Sadece ülkemizde birkaç ilde olan tren bakım istasyonunun Burdur’da bulunmasının son derece önemli olduğuna vurgu yapan duyarlı bazı Burdur halkı güvenli bir yolculuk için bu hatta çalışacak Göller Ekspresinin mutlaka ve mutlak Burdur Garına da uğraması gerektiğini belirtiyorlar. Isparta’daki tren garının şehrin ortasında kalmasına rağmen işlevliğinin devam ettiğini söyleyen Burdur halkı Burdur tren garının da aynı şekilde işlevlik kazandırmasından yana. Bazı kesimlerin tren garının şehrin ortasında kaldığını bahane ederek ağların kaldırılması söylem ve düşüncesinin son derece yanlış olduğunu savunarak “Biz otobüse değil trene binmek istiyoruz. Isparta’daki tren garı da kentin ortasında kaldı. Fakat orada halen işlevlik devam ediyor. Burdur da Türkiye’de birkaç ilde olan tren tamir bakım istasyonu da var. Buranın özellikle uzun yolculuk öncesi Göller Ekspresinin bakımı yapılarak Burdur dan yola çıkmasını çok arzu ediyoruz. Böylece tren garımız etrafında bulunan iletmelerde ticari hareketlilik olacak. İstihdam artacak. Bugün tarihi yapıya sahip diye mahkeme kararı ile yıkılması durdurulan halen daha atıl durumda bulunan İstasyon Caddesindeki eski Kız Meslek Lisesi gibi tarihi yapıya sahip olan Burdur Tren garının işlevlik kazandırılmasına niçin sessiz kalınıyor. Niçin Kız Meslek Lisesi binası gibi sahip çıkılmıyor. Buna bir anlam veremiyoruz” diye görüşlerini ortaya koydular.

TREN SAAT KAÇTA KALKACAK

Göller Expresi belirlenen tarihte 23.30’da Isparta’dan hareket edecek. Burdur yolcuları ise otobüsle 22.00’da Gümüşgün (Baladız) e taşınacak. Isparta’dan Denizli’ye, Denizliden İzmir’e 07.30’da olacak. İzmir’den 23.00’da çıkacak olan tren, Denizli üzerinden Isparta’ya geri dönecek. Burdur yolcuları sabah 07.30’da otobüsle taşınacak. BİLET KAÇ PARA.Bilet ücreti 60 TL olacak öğrenciler belirli oranda indirim uygulanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.