Isparta’da hayvan pazarlarında denetimler arttırıldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.07.2021 - 14:47, Güncelleme: 08.07.2021 - 14:47
 

Isparta’da hayvan pazarlarında denetimler arttırıldı

Isparta’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kent merkezi ve ilçelerdeki hayvan pazarları ile hayvan kesim yerlerindeki denetimlerini arttırdı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesinde denetimlerini sürdürüyor. Kent merkezindeki canlı hayvan pazarında gerçekleştirilen denetimlere zaman zaman İl Tarım ve Orman Müdürü Eyup Adıgüzel de katılıyor. İl Müdürü Eyup Adıgüzel, denetimlerin halkın dini görevlerini sorunsuzca yerine getirebilmelerinin yanı sıra güvenilir et tüketiminin saplanması açısından önemli olduğunu söyledi. Denetimlerde satışı yapılan hayvanların sağlık kontrollerinin yapıldığını, kulak küpesi, pasaport ve nakil belgelerinin kontrol edildiğini ifade eden Adıgüzel, "Pazara gelen vatandaşlara ve satıcılara Covid-19 pandemisi nedeniyle sosyal mesafeye kurallarına uymaları, dezenfeksiyon ve maske kullanmaları konularında uyarılarda bulunulmakta, Kurban hakkında bilgilendirici liftlet ve boşürler dağıtılmaktadır" dedi. Öte yandan ekipleri, Kurban Bayramı dolayısıyla canlı hayvan nakli yapan araçlar için de yol denetimleri yapıyor. Bu kapsamda canlı hayvan taşıma belgesi olmayan, küpesiz ve pasaportsuz hayvan taşıyan hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanıyor.
Isparta’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kent merkezi ve ilçelerdeki hayvan pazarları ile hayvan kesim yerlerindeki denetimlerini arttırdı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesinde denetimlerini sürdürüyor. Kent merkezindeki canlı hayvan pazarında gerçekleştirilen denetimlere zaman zaman İl Tarım ve Orman Müdürü Eyup Adıgüzel de katılıyor. İl Müdürü Eyup Adıgüzel, denetimlerin halkın dini görevlerini sorunsuzca yerine getirebilmelerinin yanı sıra güvenilir et tüketiminin saplanması açısından önemli olduğunu söyledi. Denetimlerde satışı yapılan hayvanların sağlık kontrollerinin yapıldığını, kulak küpesi, pasaport ve nakil belgelerinin kontrol edildiğini ifade eden Adıgüzel, "Pazara gelen vatandaşlara ve satıcılara Covid-19 pandemisi nedeniyle sosyal mesafeye kurallarına uymaları, dezenfeksiyon ve maske kullanmaları konularında uyarılarda bulunulmakta, Kurban hakkında bilgilendirici liftlet ve boşürler dağıtılmaktadır" dedi.

Öte yandan ekipleri, Kurban Bayramı dolayısıyla canlı hayvan nakli yapan araçlar için de yol denetimleri yapıyor. Bu kapsamda canlı hayvan taşıma belgesi olmayan, küpesiz ve pasaportsuz hayvan taşıyan hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.