Karakaya’dan Açıklama : İçme suyundan kaynaklı zehirlenen hasta bulunmuyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.08.2021 - 18:17, Güncelleme: 02.08.2021 - 18:17
 

Karakaya’dan Açıklama : İçme suyundan kaynaklı zehirlenen hasta bulunmuyor

Sağlık İl Müdürü Doktor Mehmet Karakala, içme suyundan zehirlenen hastalar olduğuna dair çıkan söylentilerin doğru olmadığını bildirdi.
Sağlık İl Müdürü Doktor Mehmet Karakaya, içme suyundan zehirlenen hastalar olduğuna dair çıkan söylentilerin doğru olmadığını bildirdi. Karakaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi;“İlimiz Sütçüler ilçesinde meydana gelen orman yangının ardından  özellikle sosyal iletişim kanalları aracılığıyla “içme suyu kaynaklı zehirlenme” olayları konusunda tamamen yalan paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. İlimizde; kamu, özel ve üniversite hastanelerinde içme suyu kaynaklı toplu şekilde zehirlenme vb. sağlık sorunu yaşayan hastamız bulunmamakta olup bu yönde de herhangi bir yoğunluk yaşanmamaktadır. Ayrıca ilgili kurum ve birimler sürekli olarak içme suyu kontrolleri yapmaktadır. Vatandaşlarımızın; bilinçli olarak yapıldığı değerlendirilen bu tür provokatif paylaşımlara itibar etmemelerini, resmi kurumlardan yapılan açıklamaları takip etmeleri önemle duyurulur.”
Sağlık İl Müdürü Doktor Mehmet Karakala, içme suyundan zehirlenen hastalar olduğuna dair çıkan söylentilerin doğru olmadığını bildirdi.

Sağlık İl Müdürü Doktor Mehmet Karakaya, içme suyundan zehirlenen hastalar olduğuna dair çıkan söylentilerin doğru olmadığını bildirdi.

Karakaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi;“İlimiz Sütçüler ilçesinde meydana gelen orman yangının ardından  özellikle sosyal iletişim kanalları aracılığıyla “içme suyu kaynaklı zehirlenme” olayları konusunda tamamen yalan paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. İlimizde; kamu, özel ve üniversite hastanelerinde içme suyu kaynaklı toplu şekilde zehirlenme vb. sağlık sorunu yaşayan hastamız bulunmamakta olup bu yönde de herhangi bir yoğunluk yaşanmamaktadır. Ayrıca ilgili kurum ve birimler sürekli olarak içme suyu kontrolleri yapmaktadır. Vatandaşlarımızın; bilinçli olarak yapıldığı değerlendirilen bu tür provokatif paylaşımlara itibar etmemelerini, resmi kurumlardan yapılan açıklamaları takip etmeleri önemle duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.