Sütçülerde yangın devam ediyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.08.2021 - 11:29, Güncelleme: 03.08.2021 - 11:29
 

Sütçülerde yangın devam ediyor

Sütçüler ilçesine bağlı Yazılı Kanyon mevkiinde çıkan orman yangını devam ediyor.
Sütçüler ilçesine bağlı Yazılı Kanyon mevkiinde çıkan orman yangını devam ediyor. Ekipler ve vatandaşlar yangını söndürmek için canla başla çalışıyor. Alevlere karadan müdahale sürerken, köylüler de damacanalar ve traktörlerinin arkasına bağladıkları su tanklarıyla söndürme çalışmalarına destek veriyor. Orman Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 28 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında toplam 38 ilde 154 adet orman yangını meydana gelirken bu yangınların 145’i kontrol altına alındı.  Isparta, Denizli, Muğla ve Antalya'daki 9 yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, ekipler 91 kırsal alan yangınına müdahale etti. Şu an itibariyle devam eden yangınlarda toplam 16 su atar uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve yaklaşık 5 bin 200 personel mücadelede görev yaptığı öğrenildi.
Sütçüler ilçesine bağlı Yazılı Kanyon mevkiinde çıkan orman yangını devam ediyor.

Sütçüler ilçesine bağlı Yazılı Kanyon mevkiinde çıkan orman yangını devam ediyor.

Ekipler ve vatandaşlar yangını söndürmek için canla başla çalışıyor. Alevlere karadan müdahale sürerken, köylüler de damacanalar ve traktörlerinin arkasına bağladıkları su tanklarıyla söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Orman Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 28 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında toplam 38 ilde 154 adet orman yangını meydana gelirken bu yangınların 145’i kontrol altına alındı. 

Isparta, Denizli, Muğla ve Antalya'daki 9 yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, ekipler 91 kırsal alan yangınına müdahale etti. Şu an itibariyle devam eden yangınlarda toplam 16 su atar uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve yaklaşık 5 bin 200 personel mücadelede görev yaptığı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.