İYİ Parti Milletvekili Cesur, Çandırlıları yalnız bırakmıyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2021 - 18:34, Güncelleme: 05.08.2021 - 18:34
 

İYİ Parti Milletvekili Cesur, Çandırlıları yalnız bırakmıyor

Isparta’nın Sütçüler İlçesi’nde Çandır Köyü’nde çıkan yangının ilk gününden itibaren İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, yangının 3. gününde de Çandır’lı hemşerilerini yalnız bırakmadı.
Isparta’nın Sütçüler İlçesi’nde Çandır Köyü’nde çıkan yangının ilk gününden itibaren İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, yangının 3. gününde de Çandır’lı hemşerilerini yalnız bırakmadı. Çandır Köyü ve çevresinde gün boyunca incelemelerde bulunan Milletvekili Aylin Cesur, acil durum ekipleri ve gönüllülerle birlikte temastaydı. Evleri tek tek gezerek ihtiyaçlarını soran ve ilgililere anında ileten Cesur, zaman zaman İYİ Partili arkadaşları ile orman alanlarında yangının söndürülmesine de bizzat katkı sağladı. Önceki gün ihtiyaç duyulan jeneratör, soğutucu, şişme yatak, giysi, yüksek kalorili bisküvi, sandviç, konserve, yiyecek ve yangınla mücadele ekipmanlarını temin ederek afet koordinasyon görevlilerine, Kızılay’a ve evi yanan vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayan Cesur, ekiplerin yeni ihtiyaçlarını tespit etmek üzere gereken malzeme ve ekipmanlar hakkında bilgi aldı, eksikleri yeniden temin ederek görevlilere ulaştırılmasını sağladı ve her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu söyledi. Yangının yaklaştığı yerleşimlerdeki vatandaşlarla, acil durum ekipleri ve gönüllülerle konuşan Cesur, yangına müdahalede yaşanan sorunlar ve yangının hala söndürülememesinin nedenleri hakkında bilgi aldı. Coğrafi şartlar sebebi ile yerden müdahale edilemeyen bölgeler için yetkili birimlere hava desteği ihtiyacını iletti. Milletvekili Cesur, yaptığı açıklamada “Biz milletçe bugün yaraları sarmaya odaklanmalıyız. Ancak günü gelince, müdahalelerde geç kalınmasından kaynaklı oluşan hasarı da konuşacağız. Bunlar önceden tedbir alınması gereken afetler. Büyük devletlerin, büyük organizasyonları kurması ve tedbirleri önceden alması gerekiyor. Canlarımız, doğamız gitti. Uçak en önemli araç. Maalesef bu konuda Türkiye genelinde geç kalınmıştır. Bu alçakça doğa katliamına sebep olan kim varsa tespit edilmesi ve buna karışanların adaletin önünde hesap vermesi gerekiyor. İleride bu konunun da takipçisi olacağız. Şimdi milletçe yaralarımızı sarmalı ve eksiklerimizi tamamlamalıyız.” dedi.      
Isparta’nın Sütçüler İlçesi’nde Çandır Köyü’nde çıkan yangının ilk gününden itibaren İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, yangının 3. gününde de Çandır’lı hemşerilerini yalnız bırakmadı.

Isparta’nın Sütçüler İlçesi’nde Çandır Köyü’nde çıkan yangının ilk gününden itibaren İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, yangının 3. gününde de Çandır’lı hemşerilerini yalnız bırakmadı.

Çandır Köyü ve çevresinde gün boyunca incelemelerde bulunan Milletvekili Aylin Cesur, acil durum ekipleri ve gönüllülerle birlikte temastaydı. Evleri tek tek gezerek ihtiyaçlarını soran ve ilgililere anında ileten Cesur, zaman zaman İYİ Partili arkadaşları ile orman alanlarında yangının söndürülmesine de bizzat katkı sağladı.

Önceki gün ihtiyaç duyulan jeneratör, soğutucu, şişme yatak, giysi, yüksek kalorili bisküvi, sandviç, konserve, yiyecek ve yangınla mücadele ekipmanlarını temin ederek afet koordinasyon görevlilerine, Kızılay’a ve evi yanan vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayan Cesur, ekiplerin yeni ihtiyaçlarını tespit etmek üzere gereken malzeme ve ekipmanlar hakkında bilgi aldı, eksikleri yeniden temin ederek görevlilere ulaştırılmasını sağladı ve her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Yangının yaklaştığı yerleşimlerdeki vatandaşlarla, acil durum ekipleri ve gönüllülerle konuşan Cesur, yangına müdahalede yaşanan sorunlar ve yangının hala söndürülememesinin nedenleri hakkında bilgi aldı. Coğrafi şartlar sebebi ile yerden müdahale edilemeyen bölgeler için yetkili birimlere hava desteği ihtiyacını iletti.

Milletvekili Cesur, yaptığı açıklamada “Biz milletçe bugün yaraları sarmaya odaklanmalıyız. Ancak günü gelince, müdahalelerde geç kalınmasından kaynaklı oluşan hasarı da konuşacağız. Bunlar önceden tedbir alınması gereken afetler. Büyük devletlerin, büyük organizasyonları kurması ve tedbirleri önceden alması gerekiyor. Canlarımız, doğamız gitti. Uçak en önemli araç. Maalesef bu konuda Türkiye genelinde geç kalınmıştır. Bu alçakça doğa katliamına sebep olan kim varsa tespit edilmesi ve buna karışanların adaletin önünde hesap vermesi gerekiyor. İleride bu konunun da takipçisi olacağız. Şimdi milletçe yaralarımızı sarmalı ve eksiklerimizi tamamlamalıyız.” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.