Seyir terasının gecikme nedenini açıkladı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.08.2021 - 11:38, Güncelleme: 08.08.2021 - 11:38
 

Seyir terasının gecikme nedenini açıkladı

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kirazlıdere’ye yapmak istedikleri Seyir Terası yapım işini alan firmanın 3-4 ay işe başlamayıp sonra da ‘ben yapmıyorum’ diyerek teminatını yakıp gittiğini bundan dolayı Şehir Terası yapım işinin geciktiğini söyledi.
Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantıları dün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 16.00’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.Meclis gündeminin onikinci maddesinde bulunan; Seyir Terası yapımı işinin yıllara sari olarak yapılması, % 50’si 2021 yılı bütçesinden, % 50’si 2022 yılı bütçesinden karşılanmasının görüşülmesi konusu ele alınarak karara bağlandı. Bu doğrultuda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulcu tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Seyir Terası yapımı işinin yıllara sari olarak yapılması, % 50’si 2021 yılı bütçesinden, % 50’si 2022 yılı bütçesinden karşılanması komisyonumuzca uygun buluşmuştur” denildi. Komisyon raporunun okunmasının ardından söz konusu gündem maddesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda şehrimize Kirazlıdere’ye güzel bir Seyir Terası kazandırmak istedik. Bu konuda ihalemizi de yaptık. Ancak, ihaleyi alan şirket işe bir türlü başlamadı ve bizi 3 – 4 ay oyladıktan sonra ‘ben yapmıyorum’ deyip teminatını da yakarak gitti. Biz, eğer yapmazsan bunun bir bedeli var dedik. Öderim deyip parasını verdi ve gitti. Dolayısıyla, bu konuda bizi de kendini de yaktı gitti. Bizi de yaktı gitti derken bize büyük zaman kaybettirdi. Çünkü, eğer ihaleyi alır almaz işe başlamış olsaydı şimdiye kadar bitirecekti veya bitmek üzere olacaktı. Yani, kış gelmeden bu iş bitecekti. Ancak, olmadı. Şimdi yeniden ihaleye çıkacağız ve Seyir Terasımızı şehrimize kazandıracağız” dedi. Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu meclisin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kirazlıdere’ye yapmak istedikleri Seyir Terası yapım işini alan firmanın 3-4 ay işe başlamayıp sonra da ‘ben yapmıyorum’ diyerek teminatını yakıp gittiğini bundan dolayı Şehir Terası yapım işinin geciktiğini söyledi.

Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantıları dün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 16.00’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
Meclis gündeminin onikinci maddesinde bulunan; Seyir Terası yapımı işinin yıllara sari olarak yapılması, % 50’si 2021 yılı bütçesinden, % 50’si 2022 yılı bütçesinden karşılanmasının görüşülmesi konusu ele alınarak karara bağlandı. Bu doğrultuda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulcu tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Seyir Terası yapımı işinin yıllara sari olarak yapılması, % 50’si 2021 yılı bütçesinden, % 50’si 2022 yılı bütçesinden karşılanması komisyonumuzca uygun buluşmuştur” denildi.


Komisyon raporunun okunmasının ardından söz konusu gündem maddesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda şehrimize Kirazlıdere’ye güzel bir Seyir Terası kazandırmak istedik. Bu konuda ihalemizi de yaptık. Ancak, ihaleyi alan şirket işe bir türlü başlamadı ve bizi 3 – 4 ay oyladıktan sonra ‘ben yapmıyorum’ deyip teminatını da yakarak gitti. Biz, eğer yapmazsan bunun bir bedeli var dedik. Öderim deyip parasını verdi ve gitti. Dolayısıyla, bu konuda bizi de kendini de yaktı gitti. Bizi de yaktı gitti derken bize büyük zaman kaybettirdi. Çünkü, eğer ihaleyi alır almaz işe başlamış olsaydı şimdiye kadar bitirecekti veya bitmek üzere olacaktı. Yani, kış gelmeden bu iş bitecekti. Ancak, olmadı. Şimdi yeniden ihaleye çıkacağız ve Seyir Terasımızı şehrimize kazandıracağız” dedi.
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu meclisin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.