Kızılay gönüllüleri Çandır’da

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.08.2021 - 14:41, Güncelleme: 10.08.2021 - 14:41
 

Kızılay gönüllüleri Çandır’da

Çandır’da meydana gelen orman yangınının ilk gününden itibaren Kızılay gönüllüleri hem vatandaşlara hem ekiplere büyük destek veriyor. Kızılay Çandır’da kurduğu aşevi ile günlük 5 bin kişiye yemek dağıtıyor.
Çandır’da meydana gelen orman yangınının ilk gününden itibaren Kızılay gönüllüleri hem vatandaşlara hem ekiplere büyük destek veriyor. Kızılay Çandır’da kurduğu aşevi ile günlük 5 bin kişiye yemek dağıtıyor.7 gündür, gece gündüz demeden bölgedeki ekiplerin ve vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılıyorlar.Çandır Köyünün merkezinde kurdukları stantta hem yemek hem de içecek ikram ediyorlar.Bunun yanı sıra yangın bölgelerine giderek, oradaki ekiplere de destek veriyorlar. 50 kişilik ekiple ekiplere ve vatandaşlara destek olduklarını söyleyen Genç Kızılay gönüllüsü Osman Nuri Utku, günlük 20 bin çay, 15 bin su ve günlük 5 bin kişilik yemek dağıttıklarını ifade etti.Yangının ilk gününden bu güne kadar beslenme üzerine tüm ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz araçların ulaşamadığı yerlere yürüyerek gidiyoruz ekibimiz burada ve yaklaşık olarak 50 kişilik gönüllü bir ekibimiz var Eskişehir şubemiz burada, Pendik şubemiz burada, Ankara ekiplerimiz burada profesyonel ekiplerimiz ve yukarı bölgede arazi araçlarımız var su, çay, yemek götürmeye çalışıyoruz ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz 3 öğün yemek veriyoruz hiç eksiksiz olarak da çay verilmeye çalışılıyor araçlarımız 1-2 saat dinlendiriliyor ekiplerimiz 3-4 günde bir revizyona gidiyor diğer illerden de destek alıyoruz. Afyon ekibimizde geldi şuanda Isparta bölgesinde 3 il destek veriyor 20 bin çay günlük 15 binde su dağıtımımız gerçekleşiyor. Genç Kızılay gönüllülerinden Büşra Dikmen de yangının çıktığı ilk günden itibaren vatandaşlara destek vermeye çalıştıklarını söyledi.Yangının ilk gününden itibaren arkadaşlarımızla birlikte ekipçe çalışmaya devam ediyoruz, beslenme ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve diğer ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz yangında maruz kalan insanlara hayvanlara destek veriyoruz. Kızılay gönüllüleri yangının 7’inci gününde Çandır’da ekiplere ve vatandaşlara destek vermeye devam ediyor.
Çandır’da meydana gelen orman yangınının ilk gününden itibaren Kızılay gönüllüleri hem vatandaşlara hem ekiplere büyük destek veriyor. Kızılay Çandır’da kurduğu aşevi ile günlük 5 bin kişiye yemek dağıtıyor.

Çandır’da meydana gelen orman yangınının ilk gününden itibaren Kızılay gönüllüleri hem vatandaşlara hem ekiplere büyük destek veriyor. Kızılay Çandır’da kurduğu aşevi ile günlük 5 bin kişiye yemek dağıtıyor.
7 gündür, gece gündüz demeden bölgedeki ekiplerin ve vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılıyorlar.
Çandır Köyünün merkezinde kurdukları stantta hem yemek hem de içecek ikram ediyorlar.
Bunun yanı sıra yangın bölgelerine giderek, oradaki ekiplere de destek veriyorlar.
50 kişilik ekiple ekiplere ve vatandaşlara destek olduklarını söyleyen Genç Kızılay gönüllüsü Osman Nuri Utku, günlük 20 bin çay, 15 bin su ve günlük 5 bin kişilik yemek dağıttıklarını ifade etti.
Yangının ilk gününden bu güne kadar beslenme üzerine tüm ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz araçların ulaşamadığı yerlere yürüyerek gidiyoruz ekibimiz burada ve yaklaşık olarak 50 kişilik gönüllü bir ekibimiz var Eskişehir şubemiz burada, Pendik şubemiz burada, Ankara ekiplerimiz burada profesyonel ekiplerimiz ve yukarı bölgede arazi araçlarımız var su, çay, yemek götürmeye çalışıyoruz ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz 3 öğün yemek veriyoruz hiç eksiksiz olarak da çay verilmeye çalışılıyor araçlarımız 1-2 saat dinlendiriliyor ekiplerimiz 3-4 günde bir revizyona gidiyor diğer illerden de destek alıyoruz. Afyon ekibimizde geldi şuanda Isparta bölgesinde 3 il destek veriyor 20 bin çay günlük 15 binde su dağıtımımız gerçekleşiyor.
Genç Kızılay gönüllülerinden Büşra Dikmen de yangının çıktığı ilk günden itibaren vatandaşlara destek vermeye çalıştıklarını söyledi.
Yangının ilk gününden itibaren arkadaşlarımızla birlikte ekipçe çalışmaya devam ediyoruz, beslenme ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve diğer ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz yangında maruz kalan insanlara hayvanlara destek veriyoruz.
Kızılay gönüllüleri yangının 7’inci gününde Çandır’da ekiplere ve vatandaşlara destek vermeye devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.