21 saat sonra kontrol altına alındı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.08.2021 - 12:09, Güncelleme: 12.08.2021 - 12:09
 

21 saat sonra kontrol altına alındı

Burdur’un Bucak ilçesindeki orman yangını ekiplerin havadan ve karadan çalışmasıyla 21 saat sonra kontrol altına alındı.
Bucak ilçesinde Çobanpınarı köyü yakınlarında dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını gece boyunca etkisini devam ettirdi. Gökalan ve Çınar mahalleleri, Karaseki köyünün Özkaraseki bölümü ile Kargı ve Çobanpınarı köyleri tedbir amaçlı boşaltılmıştı. 3 uçak ve 7 helikopterle müdahale edilen yangına arazöz, su tankerleri, TOMA ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla müdahaleye devam edildi. Yangın yoğun çalışma sonucu sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Helikopterler Kargı Mahallesi’nin üst kısmında soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yangında ilk belirlemelere göre 300 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.
Burdur’un Bucak ilçesindeki orman yangını ekiplerin havadan ve karadan çalışmasıyla 21 saat sonra kontrol altına alındı.

Bucak ilçesinde Çobanpınarı köyü yakınlarında dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını gece boyunca etkisini devam ettirdi. Gökalan ve Çınar mahalleleri, Karaseki köyünün Özkaraseki bölümü ile Kargı ve Çobanpınarı köyleri tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

3 uçak ve 7 helikopterle müdahale edilen yangına arazöz, su tankerleri, TOMA ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla müdahaleye devam edildi. Yangın yoğun çalışma sonucu sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Helikopterler Kargı Mahallesi’nin üst kısmında soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Yangında ilk belirlemelere göre 300 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.