“İşimdeyim, Güvendeyim” Projesi Başlıyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.08.2021 - 16:06, Güncelleme: 29.08.2021 - 16:06
 

“İşimdeyim, Güvendeyim” Projesi Başlıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi işbirliğiyle mermer sektöründe iş kazalarını ve yaralanmaları azaltmak için iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını ve gelişimini artırmak amacıyla “İşimdeyim, Güvendeyim” isimli bir proje başlatıldı.  
Süleyman Demirel Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi işbirliğiyle mermer sektöründe iş kazalarını ve yaralanmaları azaltmak için iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını ve gelişimini artırmak amacıyla “İşimdeyim, Güvendeyim” isimli bir proje başlatıldı.  “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında hibe edilen proje, başvurusu yapılan 400 çalışma arasından desteklenmeye değer görülen 37 proje arasında yer alıyor. 18 ay süresince gerçekleştirilecek proje kapsamında; Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, Burdur Organize Sanayi Bölgesi, Burdur II. Organize Sanayi Bölgesi ve Bucak Organize Sanayi Bölgesinde madencilik alanında faaliyet gösteren 47 şirket yöneticisi ile 3 bin 330 çalışanın bireysel ve kurumsal kapasitelerini geliştirilecek ve sosyal diyaloğa katılımları sağlanacak. Ayrıca, proje amaçları çerçevesinde Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri, ticaret birlikleri, sosyal kurumlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları arasında iletişim, koordinasyon ve izleme için daha iyi modellerin hazırlanması ve geliştirilmesi planlanıyor. Madencilik sektörünün tüm aktörlerini içine alan projenin faaliyetlerinin grupların gelişimini ve farkındalıklarını arttırmaya yönelik olduğunu belirten SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi aynı zamanda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, proje hakkında şu bilgileri verdi: “İş sağlığı ve güvenliğinde temel amaç; çalışma yaşamında çalışanların sağlığına zarar verebilecek hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, çalışanların rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam iyilik halinin sağlanmasıdır. Tüm çalışmalar insan haklarının savunan, kurumsal altyapının geliştirilmesiyle iyi yönetim prensiplerinin belirlenmesi ve sektörde yer alan özellikle gençlerin daha iyi koşullarda çalışabilmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Proje ile genel anlamda gerçekleştirilecek faaliyetler sayesinde Isparta ve Burdur illerinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarının geliştirilerek insana yakışan iş ortamının sağlanmasına imkân tanınacaktır.” Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA- Instrument for Pre Accession) “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı” bileşeni altındaki “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “İşimdeyim, Güvendeyim Projesi”nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı sözleşme makamı olarak yer almaktadır. Projenin tanıtım filmini izlemek için tıklayınız
Süleyman Demirel Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi işbirliğiyle mermer sektöründe iş kazalarını ve yaralanmaları azaltmak için iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını ve gelişimini artırmak amacıyla “İşimdeyim, Güvendeyim” isimli bir proje başlatıldı.  

Süleyman Demirel Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi işbirliğiyle mermer sektöründe iş kazalarını ve yaralanmaları azaltmak için iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını ve gelişimini artırmak amacıyla “İşimdeyim, Güvendeyim” isimli bir proje başlatıldı.  “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında hibe edilen proje, başvurusu yapılan 400 çalışma arasından desteklenmeye değer görülen 37 proje arasında yer alıyor.

18 ay süresince gerçekleştirilecek proje kapsamında; Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, Burdur Organize Sanayi Bölgesi, Burdur II. Organize Sanayi Bölgesi ve Bucak Organize Sanayi Bölgesinde madencilik alanında faaliyet gösteren 47 şirket yöneticisi ile 3 bin 330 çalışanın bireysel ve kurumsal kapasitelerini geliştirilecek ve sosyal diyaloğa katılımları sağlanacak. Ayrıca, proje amaçları çerçevesinde Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri, ticaret birlikleri, sosyal kurumlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları arasında iletişim, koordinasyon ve izleme için daha iyi modellerin hazırlanması ve geliştirilmesi planlanıyor.

Madencilik sektörünün tüm aktörlerini içine alan projenin faaliyetlerinin grupların gelişimini ve farkındalıklarını arttırmaya yönelik olduğunu belirten SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi aynı zamanda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, proje hakkında şu bilgileri verdi: “İş sağlığı ve güvenliğinde temel amaç; çalışma yaşamında çalışanların sağlığına zarar verebilecek hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, çalışanların rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam iyilik halinin sağlanmasıdır. Tüm çalışmalar insan haklarının savunan, kurumsal altyapının geliştirilmesiyle iyi yönetim prensiplerinin belirlenmesi ve sektörde yer alan özellikle gençlerin daha iyi koşullarda çalışabilmesini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Proje ile genel anlamda gerçekleştirilecek faaliyetler sayesinde Isparta ve Burdur illerinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarının geliştirilerek insana yakışan iş ortamının sağlanmasına imkân tanınacaktır.”

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA- Instrument for Pre Accession) “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı” bileşeni altındaki “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “İşimdeyim, Güvendeyim Projesi”nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı sözleşme makamı olarak yer almaktadır.

Projenin tanıtım filmini izlemek için tıklayınız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.