7 Bine Yakın Öğrenci Tercihini SDÜ'den Yana Kullandı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.09.2021 - 13:44, Güncelleme: 01.09.2021 - 13:44
 

7 Bine Yakın Öğrenci Tercihini SDÜ'den Yana Kullandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının yerleştirme sonuçları açıklandı.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre bu yıl Üniversitemizin lisans kontenjanları yüzde 75,45, ön lisans kontenjanları ise yüzde 99,17 oranında doldu. Süleyman Demirel Üniversitesinin genel doluluk oranı da yüzde 81,71 oldu.   6 Fakülte 1 Yüksekokulumuz Yüzde 100 Doluluk Oranını Yakaladı 2021 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemizin lisans programları yüzde 75,45 doluluk oranına ulaştı.  Bu yıl lisans programları için ayrılan 5 bin 706 kişilik kontenjana 4 bin 305 öğrenci yerleşti. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan birimlerimiz ise şöyle; Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Eğitim, Sağlık Bilimleri, ve Sivil Havacılık Yüksekokulu.   Üniversitemiz Ön Lisans Programlarının Tamamında Yüzde 99,17 Doluluk Oranına Ulaştı Adalet, Atayalvaç, Isparta Sağlık Hizmetleri ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yer alan programların toplamında yüzde 99,17 doluluk oranına ulaşıldı.   “Ailemize Katılanlara Teşekkür Ediyorum” Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkemizin yarınları olan kıymetli gençlerimiz, yaşamınızın önemli bir dönemini oluşturacak üniversite hayatına hoş geldiniz. Sizleri yürekten tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Süleyman Demirel Üniversitesini tercih ederek ailemize katılanlara da teşekkür ediyorum.”
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının yerleştirme sonuçları açıklandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre bu yıl Üniversitemizin lisans kontenjanları yüzde 75,45, ön lisans kontenjanları ise yüzde 99,17 oranında doldu. Süleyman Demirel Üniversitesinin genel doluluk oranı da yüzde 81,71 oldu.

 

6 Fakülte 1 Yüksekokulumuz Yüzde 100 Doluluk Oranını Yakaladı

2021 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemizin lisans programları yüzde 75,45 doluluk oranına ulaştı.  Bu yıl lisans programları için ayrılan 5 bin 706 kişilik kontenjana 4 bin 305 öğrenci yerleşti. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan birimlerimiz ise şöyle; Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Eğitim, Sağlık Bilimleri, ve Sivil Havacılık Yüksekokulu.

 

Üniversitemiz Ön Lisans Programlarının Tamamında Yüzde 99,17 Doluluk Oranına Ulaştı

Adalet, Atayalvaç, Isparta Sağlık Hizmetleri ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yer alan programların toplamında yüzde 99,17 doluluk oranına ulaşıldı.

 

“Ailemize Katılanlara Teşekkür Ediyorum”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkemizin yarınları olan kıymetli gençlerimiz, yaşamınızın önemli bir dönemini oluşturacak üniversite hayatına hoş geldiniz. Sizleri yürekten tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Süleyman Demirel Üniversitesini tercih ederek ailemize katılanlara da teşekkür ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.