Elma hasadı öncesi çiftçilere eğitm verildi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.09.2021 - 12:31, Güncelleme: 04.09.2021 - 12:31
 

Elma hasadı öncesi çiftçilere eğitm verildi

Isparta’da bu ay başlayacak olan elma hasadı öncesinde çiftçilere eğitim verildi...
Yaklaşan elma hasat zamanı öncesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) teknik personellerince Eğirdir, Yalvaç Senirkent, Gelendost ilçeleri merkez ve köylerinde Elma Hasat Kriterleri ve Depo hastalıkları konularında çitçi eğitim toplantıları yapıldı. Toplantılarda elmalarda hasat zaman tayini ve hasatta dikkat edilecek hususlar, elma depo hastalıkları, elmalarda görülen fizyolojik bozukluklar ve son dönemde ilimizde görülmeye başlayan Alternarya Meyve Çürüklüğü ile çiftçilerin karşılaştığı sorunlar anlatıldı. Elma ihracatında hasada bağlı karşılaşılan sorunlar çiftçilere anlatılarak, elmalarda el izi ve tırnak izi, erken elma hasadı, toplama kovalarına ve kasalara bağlı darbe izlerinden elmalarda meydana gelen çürümelere dikkat çekildi. Çiftçilerin hasat sezonun sorunsuz geçirmeleri için gerekli bilgilendirme yapılmasının ardından toplantı sona erdi.
Isparta’da bu ay başlayacak olan elma hasadı öncesinde çiftçilere eğitim verildi...

Yaklaşan elma hasat zamanı öncesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) teknik personellerince Eğirdir, Yalvaç Senirkent, Gelendost ilçeleri merkez ve köylerinde Elma Hasat Kriterleri ve Depo hastalıkları konularında çitçi eğitim toplantıları yapıldı.

Toplantılarda elmalarda hasat zaman tayini ve hasatta dikkat edilecek hususlar, elma depo hastalıkları, elmalarda görülen fizyolojik bozukluklar ve son dönemde ilimizde görülmeye başlayan Alternarya Meyve Çürüklüğü ile çiftçilerin karşılaştığı sorunlar anlatıldı.

Elma ihracatında hasada bağlı karşılaşılan sorunlar çiftçilere anlatılarak, elmalarda el izi ve tırnak izi, erken elma hasadı, toplama kovalarına ve kasalara bağlı darbe izlerinden elmalarda meydana gelen çürümelere dikkat çekildi. Çiftçilerin hasat sezonun sorunsuz geçirmeleri için gerekli bilgilendirme yapılmasının ardından toplantı sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.