İYİ Partili ve CHP'li üyeler komisyonda

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.09.2021 - 12:47, Güncelleme: 07.09.2021 - 12:47
 

İYİ Partili ve CHP'li üyeler komisyonda

Isparta Belediye Meclisinde CHP’li üyelerin İYİ Parti Grubundan ayrılmaları nedeniyle İYİ Parti Grubunun düşmesi üzerine daha önceden seçimleri yapılmış olan Komisyon üyeliklerine İYİ Parti’den yeniden isim verilerek o isimler komisyonlara seçilerek dahil edildi.
Isparta Belediye Meclisinde CHP’li üyelerin İYİ Parti Grubundan ayrılmaları nedeniyle İYİ Parti Grubunun düşmesi üzerine daha önceden seçimleri yapılmış olan Komisyon üyeliklerine İYİ Parti’den yeniden isim verilerek o isimler komisyonlara seçilerek dahil edildi.   Isparta Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN, “SİZLERE DE MECLİSİMİZE DE HAYIRLI OLSUN” Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen, toplantının tüm gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce kanun gereği meclise bir bilgilendirme amaçlı açıklama yapmak istediğini belirterek; “Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta İYİ Parti Grubu içinde yer alan 4 CHP’li Meclis üyemiz İYİ Parti’den ayrılarak kendi partilerine geçmişlerdir. Bu bağlamda; Belediyemiz Meclis üyelerinden Hasan Karaca, Burak Akşahin, Sevim Yıldıran ve Mustafa Dülgerbaki’nin İYİ Parti’den istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi adına Belediye Meclis toplantılarına katılma taleplerini burada sizlere iletmiş oluyorum. Bu  durum, arkadaşlarımız adına da, meclisimiz adına da hayırlı olsun inşallah” dedi. İYİ PARTİ KOMİSYONLARA İSİM VERDİ Belediye ve Mecclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sonra, Isparta Belediye Meclisinde CHP’li üyelerin İYİ Parti Grubundan ayrılmaları nedeniyle İYİ Parti Grubunun düşmesi üzerine daha seçimleri önceden yapılmış olan Komisyon üyeliklerine İYİ Parti’den yeniden isim verilmesi gerektiğini belirterek, Meclis’te bulunan İYİ Partili 2 Meclis üyesinden komisyonlar için isim istedi. Bu doğrultuda; gündemin üçüncü maddesinde bulunan Plan ve Bütçe Komisyonuna üye seçimi (1 Üye), gündemin dördüncü maddesinde bulunan İmar Komisyonu üye seçimi (1 Üye), gündemin beşinci maddesinde bulunan Tarife Komisyonu üye seçimi (1 Üye) ve gündemin altıncı maddesinde bulunan İsim Komisyonu üye seçimi (1 Üye) gerçekleştirildi ve söz konusu seçimler meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Buna göre; İYİ Parti’den söz konusu Komisyonlarda çalışacak isimler şöyle; Plan ve Bütçe Komisyonu: Ahmet Doğan Uyar. İmar Komisyonu: Mustafa Mete Kınay. Tarife Komisyonu: Mustafa Mete Kınay. İsim Komisyonu: Ahmet Doğan Uyar. KOMİSYONLARDA İYİ PARTİLİ ÜYELER DE YER ALACAK Bilindiği gibi, daha önce İYİ Parti ile CHP’nin ittifak yapmış olması nedeniyle CHP’li üyeler İYİ Parti Grubu altında yer aldıkları için İYİ Parti’den değil grup olarak isim veriliyordu. Bugünkü değişiklikle, İYİ Parti’den de ilgili komisyonlarda çalışacak üyeler belirlenmiş oldu. KARACA; “ARAMIZDA HİÇBİR OLUMSUZLUK YOK” Bu konuda söz alarak bir açıklama yapan Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Hasan Karaca; “Partimiz böyle uygun gördüğü için bu şekilde bir ayrılışa gittik. Yoksa, arkadaşlarımızla aramızda ne kişisel ne partisel hiçbir olumsuzluk yoktur. Bunun da böyle bilinmesini isteriz” dedi.
Isparta Belediye Meclisinde CHP’li üyelerin İYİ Parti Grubundan ayrılmaları nedeniyle İYİ Parti Grubunun düşmesi üzerine daha önceden seçimleri yapılmış olan Komisyon üyeliklerine İYİ Parti’den yeniden isim verilerek o isimler komisyonlara seçilerek dahil edildi.

Isparta Belediye Meclisinde CHP’li üyelerin İYİ Parti Grubundan ayrılmaları nedeniyle İYİ Parti Grubunun düşmesi üzerine daha önceden seçimleri yapılmış olan Komisyon üyeliklerine İYİ Parti’den yeniden isim verilerek o isimler komisyonlara seçilerek dahil edildi.
 
Isparta Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.


BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN, “SİZLERE DE
MECLİSİMİZE DE HAYIRLI OLSUN”

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen, toplantının tüm gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce kanun gereği meclise bir bilgilendirme amaçlı açıklama yapmak istediğini belirterek; “Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta İYİ Parti Grubu içinde yer alan 4 CHP’li Meclis üyemiz İYİ Parti’den ayrılarak kendi partilerine geçmişlerdir. Bu bağlamda; Belediyemiz Meclis üyelerinden Hasan Karaca, Burak Akşahin, Sevim Yıldıran ve Mustafa Dülgerbaki’nin İYİ Parti’den istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi adına Belediye Meclis toplantılarına katılma taleplerini burada sizlere iletmiş oluyorum. Bu  durum, arkadaşlarımız adına da, meclisimiz adına da hayırlı olsun inşallah” dedi.


İYİ PARTİ KOMİSYONLARA İSİM VERDİ


Belediye ve Mecclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sonra, Isparta Belediye Meclisinde CHP’li üyelerin İYİ Parti Grubundan ayrılmaları nedeniyle İYİ Parti Grubunun düşmesi üzerine daha seçimleri önceden yapılmış olan Komisyon üyeliklerine İYİ Parti’den yeniden isim verilmesi gerektiğini belirterek, Meclis’te bulunan İYİ Partili 2 Meclis üyesinden komisyonlar için isim istedi.
Bu doğrultuda; gündemin üçüncü maddesinde bulunan Plan ve Bütçe Komisyonuna üye seçimi (1 Üye), gündemin dördüncü maddesinde bulunan İmar Komisyonu üye seçimi (1 Üye), gündemin beşinci maddesinde bulunan Tarife Komisyonu üye seçimi (1 Üye) ve gündemin altıncı maddesinde bulunan İsim Komisyonu üye seçimi (1 Üye) gerçekleştirildi ve söz konusu seçimler meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Buna göre; İYİ Parti’den söz konusu Komisyonlarda çalışacak isimler şöyle;
Plan ve Bütçe Komisyonu: Ahmet Doğan Uyar.
İmar Komisyonu: Mustafa Mete Kınay.
Tarife Komisyonu: Mustafa Mete Kınay.
İsim Komisyonu: Ahmet Doğan Uyar.

KOMİSYONLARDA İYİ
PARTİLİ ÜYELER DE YER ALACAK


Bilindiği gibi, daha önce İYİ Parti ile CHP’nin ittifak yapmış olması nedeniyle CHP’li üyeler İYİ Parti Grubu altında yer aldıkları için İYİ Parti’den değil grup olarak isim veriliyordu. Bugünkü değişiklikle, İYİ Parti’den de ilgili komisyonlarda çalışacak üyeler belirlenmiş oldu.


KARACA; “ARAMIZDA
HİÇBİR OLUMSUZLUK YOK”


Bu konuda söz alarak bir açıklama yapan Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Hasan Karaca; “Partimiz böyle uygun gördüğü için bu şekilde bir ayrılışa gittik. Yoksa, arkadaşlarımızla aramızda ne kişisel ne partisel hiçbir olumsuzluk yoktur. Bunun da böyle bilinmesini isteriz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.