SDÜ’de Coronavirüs önlemi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.09.2021 - 15:39, Güncelleme: 28.09.2021 - 15:39
 

SDÜ’de Coronavirüs önlemi

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına sayılı günler kaldı. 4 Ekim Pazartesi günü öğrencileriyle buluşmayı bekleyen SDÜ’de, eğitim öğretim yılının daha sağlıklı bir ortamda sürdürülebilmesi adına bir dizi çalışma yürütüyor.
Öğrencilerini odak noktasına alarak eğitim öğretimin kesintisiz ilerlemesini hedefleyen üniversitemiz, Covid-19 salgınına karşı akademik ve idari birimlerinde gerekli tüm önlemleri almaya devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı da bünyesinde bulunan birimlerde aldığı önlemler ile yeni döneme hazır. Daire Başkanı Ümit Yavuz, yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. İlk olarak Doğu ve Batı yerleşkelerimizde bulunan 11 adet yemek salonunda alınan tedbirlerden bahseden Ümit Yavuz, salonlarda karşılıklı oturma mesafesinin 70 cm, masalar arası mesafenin 200 cm, yan yana oturma mesafesinin ise 60 cm olarak düzenlendiğini söyledi.Yemek Salonlarımızda Rezervasyon Sistemi Oluşturduk11.00 ila 14.00 saatleri arasında yarım saat süreyle 6 oturum halinde yemek hizmetinin sunulacağını belirten Yavuz, bu süre zarfında maksimum 9 bin 114 kişiye hizmet verileceğini vurgulayarak “Yemek salonlarımızda rezervasyon sistemi oluşturduk. Bu sistem ile oluşabilecek yoğunluğun önüne geçmeyi hedefledik. Rezervasyonlar, çevrim içi olarak veya yemek salonlarının önündeki kiosk cihazlarından yapılabiliyor. Ayrıca salon girişlerinde teması önlemek adına deskler kaldırarak kartlı turnike sistemine geçiş yaptık. Yemek salonlarımıza alınan önlemler çerçevesinde gelen misafirlerin ateşleri takip ediliyor, su sebilleri ve baharatlıklar kullanılmıyor.” dedi. PDR Biriminde Pandemi Süresinde 133 Çevrim İçi Görüşme YapıldıDaire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminde pandemi süresinde 133 çevrim içi görüşme gerçekleştirildiğini ifade eden Yavuz, yeni dönemde görüşmelerin çevrim içi veya yüz yüze gerçekleştirilebileceğini söyledi. Açık- Kapalı Alanlarda Tüm Önlemleri AldıkYavuz, personel ile öğrencilerin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı spor tesislerini kullanabilmeleri için yapmaları gereken işlemleri de şu şekilde sıraladı: “Öğrencilerimiz ve personelimiz, ilgili tesisin üye kayıt bürosunda belgesini oluşturarak otomasyon programına üye kaydını yaptırabilecek. Daha sonra http://oos.sdu.edu.tr adresinden istediği spor tesisini seçerek hizmet alacağı spor branşı rezervasyonunu oluşturabilecek.”Öğrencilerin kültürel ve bilimsel etkinlikleri düzenleyebilmesi adına açık ve kapalı alanlarda tüm önlemlerin alındığını dile getiren Ümit Yavuz, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde maksimum 250 kapasite ile etkinliklerin düzenlenebileceğini söyledi.
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına sayılı günler kaldı. 4 Ekim Pazartesi günü öğrencileriyle buluşmayı bekleyen SDÜ’de, eğitim öğretim yılının daha sağlıklı bir ortamda sürdürülebilmesi adına bir dizi çalışma yürütüyor.

Öğrencilerini odak noktasına alarak eğitim öğretimin kesintisiz ilerlemesini hedefleyen üniversitemiz, Covid-19 salgınına karşı akademik ve idari birimlerinde gerekli tüm önlemleri almaya devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı da bünyesinde bulunan birimlerde aldığı önlemler ile yeni döneme hazır. Daire Başkanı Ümit Yavuz, yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.


İlk olarak Doğu ve Batı yerleşkelerimizde bulunan 11 adet yemek salonunda alınan tedbirlerden bahseden Ümit Yavuz, salonlarda karşılıklı oturma mesafesinin 70 cm, masalar arası mesafenin 200 cm, yan yana oturma mesafesinin ise 60 cm olarak düzenlendiğini söyledi.
Yemek Salonlarımızda
Rezervasyon
Sistemi Oluşturduk
11.00 ila 14.00 saatleri arasında yarım saat süreyle 6 oturum halinde yemek hizmetinin sunulacağını belirten Yavuz, bu süre zarfında maksimum 9 bin 114 kişiye hizmet verileceğini vurgulayarak “Yemek salonlarımızda rezervasyon sistemi oluşturduk. Bu sistem ile oluşabilecek yoğunluğun önüne geçmeyi hedefledik. Rezervasyonlar, çevrim içi olarak veya yemek salonlarının önündeki kiosk cihazlarından yapılabiliyor. Ayrıca salon girişlerinde teması önlemek adına deskler kaldırarak kartlı turnike sistemine geçiş yaptık. Yemek salonlarımıza alınan önlemler çerçevesinde gelen misafirlerin ateşleri takip ediliyor, su sebilleri ve baharatlıklar kullanılmıyor.” dedi.


PDR Biriminde
Pandemi Süresinde
133 Çevrim İçi
Görüşme Yapıldı
Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminde pandemi süresinde 133 çevrim içi görüşme gerçekleştirildiğini ifade eden Yavuz, yeni dönemde görüşmelerin çevrim içi veya yüz yüze gerçekleştirilebileceğini söyledi.


Açık- Kapalı
Alanlarda Tüm
Önlemleri Aldık
Yavuz, personel ile öğrencilerin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı spor tesislerini kullanabilmeleri için yapmaları gereken işlemleri de şu şekilde sıraladı: “Öğrencilerimiz ve personelimiz, ilgili tesisin üye kayıt bürosunda belgesini oluşturarak otomasyon programına üye kaydını yaptırabilecek. Daha sonra http://oos.sdu.edu.tr adresinden istediği spor tesisini seçerek hizmet alacağı spor branşı rezervasyonunu oluşturabilecek.”
Öğrencilerin kültürel ve bilimsel etkinlikleri düzenleyebilmesi adına açık ve kapalı alanlarda tüm önlemlerin alındığını dile getiren Ümit Yavuz, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde maksimum 250 kapasite ile etkinliklerin düzenlenebileceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.