Fahiş fiyatların sorumlusu esnafımız değildir

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.10.2021 - 14:27, Güncelleme: 08.10.2021 - 14:27
 

Fahiş fiyatların sorumlusu esnafımız değildir

Fahiş fiyatların sorumlusunun esnafmış gibi algı oluşturulmasına tepki gösteren Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Bunun sorumlusu kesinlikle esnaf ve sanatkarımız değildir” dedi.
Fahiş fiyatların sorumlusunun esnafmış gibi algı oluşturulmasına tepki gösteren Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Bunun sorumlusu kesinlikle esnaf ve sanatkarımız değildir” dedi. Piyasada özellikle gıdada yaşanan fahiş fiyatların sorumlusunun küçük esnaf ve sanatkarmış olduğu yönünde yanlış bir algı oluşturulduğunun altını çizen Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, bu duruma tepki gösterdi. Tarladan satış yerine ulaşana kadar ürünün fiyatının katlandığını ama tüketicinin son aldığı yeri suçlu gördüğünü kaydeden Başkan Tural “Zamların sorumlusu asla esnafımız olamaz” dedi. NE ÜRETİCİ NE ESNAF ZAMMIN SORUMLUSU OLAMAZ Hiçbir esnaf ve sanatkarın, yıllardır dükkanına girip çıkan, hal hatır soran müşterisini üç beş kuruş için kaybetmek istemeyeceğini aktaran Birlik Başkanı Tural açıklamasında şunlara yer verdi: “Çünkü Ahilik kültüründen gelen esnaf ve sanatkarımız için müşteri veli nimettir. Tüm girdiler ve maliyetler artsa bile esnafımız enflasyonla topyekün mücadele vermektedir. Zaten küçük esnaf sürekli mal alıp sattığı için ürün sirkülasyonu hızlıdır ve stokçuluk yapacak yeri bile yoktur. Şu an piyasadaki fahiş ürün zamlarının sorumlusu ne üreticimiz ne de esnaf ve sanatkarımızdır. Yapılan zamların en büyük sorumlusu fırsatçılık yapan bazı büyük mağazalar ve stokçulardır. Bazı büyük mağazalar fiyatlarını önce artırıp sonra indirim varmış gibi gösterip peşin fiyatına taksit, promosyon vb. gibi taktiklerle yaptıkları zamları saklamaya çalışıyor. Vatandaşlarımız kredi kartından taksitle alışveriş yaptığı için çoğu zaman bu fiyat artışının bilincine varamıyor. Kredi kartını dolduran vatandaşlar veresiye alışveriş yapmak için mahalle esnafına koşuyor” diye konuştu. ESNAFIMIZ VERESİYE İLE SOSYAL DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLİYORVatandaşın faizsiz bankası olan esnafın, gereksiz zam yapmak şöyle dursun bir de veresiye satış ile sosyal dayanışma örneği sergilediğini ileten Başkan Tural “Oysa esnaf ve sanatkarımız da hayat pahalılığından olumsuz etkileniyor. Başta elektrik, su, akaryakıt gibi temel girdilere yapılan zamlar, esnaf ve sanatkara direkt yansıyor. Esnafımızın kazancı da karı da bellidir. Zaten esnafımızın kazancı faturalara, dükkan kirasına, stopaj vergisine gidiyor. Esnafımız sattığı malın yerine rafa yeni mal bile koyamazken, fiyat artışından sorumlu tutulması kabul edilemez” dedi.
Fahiş fiyatların sorumlusunun esnafmış gibi algı oluşturulmasına tepki gösteren Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Bunun sorumlusu kesinlikle esnaf ve sanatkarımız değildir” dedi.

Fahiş fiyatların sorumlusunun esnafmış gibi algı oluşturulmasına tepki gösteren Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Bunun sorumlusu kesinlikle esnaf ve sanatkarımız değildir” dedi.

Piyasada özellikle gıdada yaşanan fahiş fiyatların sorumlusunun küçük esnaf ve sanatkarmış olduğu yönünde yanlış bir algı oluşturulduğunun altını çizen Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, bu duruma tepki gösterdi. Tarladan satış yerine ulaşana kadar ürünün fiyatının katlandığını ama tüketicinin son aldığı yeri suçlu gördüğünü kaydeden Başkan Tural “Zamların sorumlusu asla esnafımız olamaz” dedi.
NE ÜRETİCİ NE ESNAF
ZAMMIN SORUMLUSU OLAMAZ
Hiçbir esnaf ve sanatkarın, yıllardır dükkanına girip çıkan, hal hatır soran müşterisini üç beş kuruş için kaybetmek istemeyeceğini aktaran Birlik Başkanı Tural açıklamasında şunlara yer verdi: “Çünkü Ahilik kültüründen gelen esnaf ve sanatkarımız için müşteri veli nimettir. Tüm girdiler ve maliyetler artsa bile esnafımız enflasyonla topyekün mücadele vermektedir. Zaten küçük esnaf sürekli mal alıp sattığı için ürün sirkülasyonu hızlıdır ve stokçuluk yapacak yeri bile yoktur. Şu an piyasadaki fahiş ürün zamlarının sorumlusu ne üreticimiz ne de esnaf ve sanatkarımızdır. Yapılan zamların en büyük sorumlusu fırsatçılık yapan bazı büyük mağazalar ve stokçulardır. Bazı büyük mağazalar fiyatlarını önce artırıp sonra indirim varmış gibi gösterip peşin fiyatına taksit, promosyon vb. gibi taktiklerle yaptıkları zamları saklamaya çalışıyor. Vatandaşlarımız kredi kartından taksitle alışveriş yaptığı için çoğu zaman bu fiyat artışının bilincine varamıyor. Kredi kartını dolduran vatandaşlar veresiye alışveriş yapmak için mahalle esnafına koşuyor” diye konuştu.
ESNAFIMIZ VERESİYE İLE SOSYAL
DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLİYOR
Vatandaşın faizsiz bankası olan esnafın, gereksiz zam yapmak şöyle dursun bir de veresiye satış ile sosyal dayanışma örneği sergilediğini ileten Başkan Tural “Oysa esnaf ve sanatkarımız da hayat pahalılığından olumsuz etkileniyor. Başta elektrik, su, akaryakıt gibi temel girdilere yapılan zamlar, esnaf ve sanatkara direkt yansıyor. Esnafımızın kazancı da karı da bellidir. Zaten esnafımızın kazancı faturalara, dükkan kirasına, stopaj vergisine gidiyor. Esnafımız sattığı malın yerine rafa yeni mal bile koyamazken, fiyat artışından sorumlu tutulması kabul edilemez” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.