Sit alanında kaçak kazı yapan 8 kişi suçüstü yakalandı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.10.2021 - 21:06, Güncelleme: 15.10.2021 - 21:06
 

Sit alanında kaçak kazı yapan 8 kişi suçüstü yakalandı

Isparta’da sit alanında kaçak kazı yapan 8 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı....
Isparta İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Yalvaç ilçesi Körküler köyü mevkiinde bulunan sit alanında A.A, Ö.T., İ.A., M.E.P., M.S., R.B., R.A. ve H.S. isimli 8 şüpheli iş makinesi ile kazı yaptıkları esnada suçüstü yakaladı. Jandarma ekipleri olayda kullanılan 1 adet iş makinesi kepçe ile 1 adet detektöre el koydu. Ekiplerinin 2 adet Osmanlı ve Bizans dönemine ait mühür ele geçirdiği öğrenildi. Öte yandan ekipler, Senirkent ilçesi Başköy’de ikamet eden Y.B. isimli şahsın, satmak amacıyla elinde bulundurduğu 1 adet Roma dönemine ait üzerinde girland çelenk ve ortasında gorgo başı kabartma figürü bulunan lahit mezar parçası, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi.
Isparta’da sit alanında kaçak kazı yapan 8 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı....

Isparta İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Yalvaç ilçesi Körküler köyü mevkiinde bulunan sit alanında A.A, Ö.T., İ.A., M.E.P., M.S., R.B., R.A. ve H.S. isimli 8 şüpheli iş makinesi ile kazı yaptıkları esnada suçüstü yakaladı. Jandarma ekipleri olayda kullanılan 1 adet iş makinesi kepçe ile 1 adet detektöre el koydu. Ekiplerinin 2 adet Osmanlı ve Bizans dönemine ait mühür ele geçirdiği öğrenildi.

Öte yandan ekipler, Senirkent ilçesi Başköy’de ikamet eden Y.B. isimli şahsın, satmak amacıyla elinde bulundurduğu 1 adet Roma dönemine ait üzerinde girland çelenk ve ortasında gorgo başı kabartma figürü bulunan lahit mezar parçası, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.