Rantı değil kamu yararını gözeten KENTSEL DÖNÜŞÜM GELİYOR

ISPARTA 27.03.2024 - 15:15, Güncelleme: 27.03.2024 - 15:15
 

Rantı değil kamu yararını gözeten KENTSEL DÖNÜŞÜM GELİYOR

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, göreve geldiklerinde kentsel dönüşüm çalışmalarını doğrudan ve öncelikli olarak depreme dayanıklı, ucuz, sağlıklı ve güvenli konutların üretimi amacıyla yürüteceklerini söyledi
Seçim vaatleri arasında kentsel dönüşüm  de olan Başkan Adayı Ahmet Tural, göreve geldiklerinde kentsel dönüşüm modelini nasıl uygulayacaklarını anlattı. “Öncelikle doğal deprem riskinin yüksek olduğu ilimizde yaşanabilecek tüm yıkım ve kayıpları en aza indirecek; kentsel dönüşüm ve imar faaliyetlerini vatandaşlarımızla el ele, rantı değil kamu yararını gözeten bir anlayışla hayata geçireceği” diyen Tural “ Kentsel dönüşümü,  depreme dayanıklı konut üretilmesiyle birlikte, sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik boyutlarıyla ele alan bir politik anlayışla yürüteceğiz. Doğrudan ve öncelikli olarak depreme dayanıklı, ucuz, sağlıklı ve güvenli konutların üretimi amacındayız. YEŞİL ALANLAR GENİŞLETİLECEK MÜLK SAHİBİNİN HAKKI KORUNACAK Kentsel dönüşüm uygulamalarını yerinden etme ve mülksüzleştirme sonuçları doğurmayacak şekilde yöneteceğiz. Deprem ve doğal afet riskinin yüksek olduğu yerleşim alanlarında yapı stoğunun, ulaşımın ve nüfusun azaltılması, yeşil alanların genişletilmesi önceliğimiz olacak. Kentsel dönüşüm projelerini, milletimizin barınma ve konut edinme hakkının korunması anlayışıyla hazırlayacağız. Kentsel dönüşümde tapu ve mülk sahiplerinin haklarını koruyan bir yaklaşımı esas alacağız. Tapu ve hak sahipliği konusunda yaşanan sorunların; kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla, ivedilikle ve kolaylıkla çözülmesini sağlayacağız. Kentsel dönüşüme ilişkin tüm karar alma ve uygulama süreçlerini ilgili tarafların katılımına imkân tanıyan bir anlayışla yürüteceğiz. Özetle kentsel dönüşüm anlayışını değiştireceğiz” dedi.
İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, göreve geldiklerinde kentsel dönüşüm çalışmalarını doğrudan ve öncelikli olarak depreme dayanıklı, ucuz, sağlıklı ve güvenli konutların üretimi amacıyla yürüteceklerini söyledi

Seçim vaatleri arasında kentsel dönüşüm  de olan Başkan Adayı Ahmet Tural, göreve geldiklerinde kentsel dönüşüm modelini nasıl uygulayacaklarını anlattı. “Öncelikle doğal deprem riskinin yüksek olduğu ilimizde yaşanabilecek tüm yıkım ve kayıpları en aza indirecek; kentsel dönüşüm ve imar faaliyetlerini vatandaşlarımızla el ele, rantı değil kamu yararını gözeten bir anlayışla hayata geçireceği” diyen Tural “ Kentsel dönüşümü,  depreme dayanıklı konut üretilmesiyle birlikte, sosyal, kültürel, çevresel ve ekonomik boyutlarıyla ele alan bir politik anlayışla yürüteceğiz. Doğrudan ve öncelikli olarak depreme dayanıklı, ucuz, sağlıklı ve güvenli konutların üretimi amacındayız.

YEŞİL ALANLAR GENİŞLETİLECEK

MÜLK SAHİBİNİN HAKKI KORUNACAK

Kentsel dönüşüm uygulamalarını yerinden etme ve mülksüzleştirme sonuçları doğurmayacak şekilde yöneteceğiz. Deprem ve doğal afet riskinin yüksek olduğu yerleşim alanlarında yapı stoğunun, ulaşımın ve nüfusun azaltılması, yeşil alanların genişletilmesi önceliğimiz olacak. Kentsel dönüşüm projelerini, milletimizin barınma ve konut edinme hakkının korunması anlayışıyla hazırlayacağız. Kentsel dönüşümde tapu ve mülk sahiplerinin haklarını koruyan bir yaklaşımı esas alacağız. Tapu ve hak sahipliği konusunda yaşanan sorunların; kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla, ivedilikle ve kolaylıkla çözülmesini sağlayacağız. Kentsel dönüşüme ilişkin tüm karar alma ve uygulama süreçlerini ilgili tarafların katılımına imkân tanıyan bir anlayışla yürüteceğiz. Özetle kentsel dönüşüm anlayışını değiştireceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.