Deprem Öldürmez Binalar Öldürür

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.01.2020 - 15:57, Güncelleme: 30.01.2020 - 15:57
 

Deprem Öldürmez Binalar Öldürür

Türkiye'de 114 yılda can ve mal kaybının yaşandığı 6 büyüklük ve üzerinde 66 deprem meydana gelirken, son 17 yılda 164 bin 307 depremle ülke sallandı.
Türkiye'de 114 yılda can ve mal kaybının yaşandığı 6 büyüklük ve üzerinde 66 deprem meydana gelirken, son 17 yılda 164 bin 307 depremle ülke sallandı. Gözler İnşaat sektörüne ve Konutlarına çevrildi.  Elazığ depreminde 2018 deprem yönetmeliğinden sonra yapılan binaların ayakta kalması yönetmeliğin nekadar doğru olduğunu kanıtladı. Şimdi tüm ülkede ve ISPARTADA herkes yaşadıkları konutları sorguluyor. Şimdi herkes bina güçlendirmeleri gibi başka çözümler arıyor. Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur 2015 YILINDA AÇIKLANMIŞTI Süleyman Demirel Üniversitesi ( SDÜ), Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, 100 yıldır enerji biriktiren Burdur fayında 1914’te olduğu gibi büyük bir deprem beklediklerini açıkladı.Doç. Dr. Mehmet Kanbur, “Burdur ve Isparta’yı etkileyen bir deprem olacak. Richter ölçeğine göre 6-7 arasında bir büyüklüğünde olabilir. Antalya’nın kara tarafında ilk kez güney bölüm Ağlasun depremi ile etkinlik başladı. Dolayısıyla bu sistem harekete geçmişse Antalya da deprem açısından önemli bir yer haline geliyor” dedi.SDÜ Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, 1’inci derecede deprem kuşağında yer alan Batı Akdeniz için uyarıda bulundu. Antalya, Isparta ve Burdur üçgeninde yaşanabilecek depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Kanbur, en tehlikeli beklentinin ise Burdur fay sistemi olduğunu açıkladı. Antalya, Isparta ve Burdur üçgeninde yaşanabilecek depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Kanbur, en tehlikeli beklentinin ise Burdur fay sistemi olduğunu açıkladı. Burdur’da 1914 yılında meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremin üzerinden tam bir asır geçtiğini belirten Doç. Dr. Kanbur, “Burada geçmişte olduğu gibi büyük bir deprem bekliyoruz. Burdur ve Isparta’yı etkileyen bir deprem olacak. Richter ölçeğine göre 6-7 arasındaki bir büyüklüğünde olabilir” dedi. 100 yıldır fay hattı üzerinde bir baskı oluştuğunu aktaran Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, “Oraya sürekli enerji birikiyor. Kırılmadığı için de sürekli baskı oluşuyor. Tarih vermek mümkün değil ama güneyde olacak depremden daha yakın zamanda olabilme ihtimali yüksek. Burdur fayının kırılması halinde Isparta’da zarar görür. Çünkü aradaki mesafe 20 kilometre yok. 1914 depreminde de Isparta kayıplar vermişti” diye konuştu.
Türkiye'de 114 yılda can ve mal kaybının yaşandığı 6 büyüklük ve üzerinde 66 deprem meydana gelirken, son 17 yılda 164 bin 307 depremle ülke sallandı.

Türkiye'de 114 yılda can ve mal kaybının yaşandığı 6 büyüklük ve üzerinde 66 deprem meydana gelirken, son 17 yılda 164 bin 307 depremle ülke sallandı.

Gözler İnşaat sektörüne ve Konutlarına çevrildi. 

Elazığ depreminde 2018 deprem yönetmeliğinden sonra yapılan binaların ayakta kalması yönetmeliğin nekadar doğru olduğunu kanıtladı.

Şimdi tüm ülkede ve ISPARTADA herkes yaşadıkları konutları sorguluyor. Şimdi herkes bina güçlendirmeleri gibi başka çözümler arıyor.

Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur 2015 YILINDA AÇIKLANMIŞTI Süleyman Demirel Üniversitesi ( SDÜ), Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, 100 yıldır enerji biriktiren Burdur fayında 1914’te olduğu gibi büyük bir deprem beklediklerini açıkladı.

Doç. Dr. Mehmet Kanbur, “Burdur ve Isparta’yı etkileyen bir deprem olacak. Richter ölçeğine göre 6-7 arasında bir büyüklüğünde olabilir. Antalya’nın kara tarafında ilk kez güney bölüm Ağlasun depremi ile etkinlik başladı. Dolayısıyla bu sistem harekete geçmişse Antalya da deprem açısından önemli bir yer haline geliyor” dedi.
SDÜ Deprem ve Jeoteknik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, 1’inci derecede deprem kuşağında yer alan Batı Akdeniz için uyarıda bulundu. Antalya, Isparta ve Burdur üçgeninde yaşanabilecek depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Kanbur, en tehlikeli beklentinin ise Burdur fay sistemi olduğunu açıkladı.

Antalya, Isparta ve Burdur üçgeninde yaşanabilecek depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Kanbur, en tehlikeli beklentinin ise Burdur fay sistemi olduğunu açıkladı.


Burdur’da 1914 yılında meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremin üzerinden tam bir asır geçtiğini belirten Doç. Dr. Kanbur, “Burada geçmişte olduğu gibi büyük bir deprem bekliyoruz. Burdur ve Isparta’yı etkileyen bir deprem olacak. Richter ölçeğine göre 6-7 arasındaki bir büyüklüğünde olabilir” dedi. 100 yıldır fay hattı üzerinde bir baskı oluştuğunu aktaran Doç. Dr. Mehmet Zakir Kanbur, “Oraya sürekli enerji birikiyor. Kırılmadığı için de sürekli baskı oluşuyor. Tarih vermek mümkün değil ama güneyde olacak depremden daha yakın zamanda olabilme ihtimali yüksek. Burdur fayının kırılması halinde Isparta’da zarar görür. Çünkü aradaki mesafe 20 kilometre yok. 1914 depreminde de Isparta kayıplar vermişti” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.