ISUBÜ, Akademik Teşvikte yine üst sırada

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.03.2020 - 12:44, Güncelleme: 04.03.2020 - 12:44
 

ISUBÜ, Akademik Teşvikte yine üst sırada

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) 2019 yılı Akademik Teşvik verilerinde yine üst sıralarda yer aldı.
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından 2020 yılı Devlet Üniversiteleri ve Fakülte sıralamaları belli oldu. ISUBÜ, Türkiye'de 123 Devlet Üniversitesi arasında 18’inci, 2006'dan sonra kurulan 70 üniversite arasında 6’ıncı sırada yer aldı. Fakülte sıralamalarında, ISUBÜ Orman Fakültesi 1. Sırada, Su Ürünleri 4. Sırada, Ziraat Fakültesi 5. Sırada, Teknoloji Fakültesi ise 10. sırada yer alma başarısını gösterdi. ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Su Ürünleri Fakültemiz dahil olmak üzere ilk 10’a giren tüm Fakültelerimizin yöneticilerini ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını artarak bekliyorum” dedi. SDÜ İSE HEMEN ARKASINDAN GELİYOR Süleyman Demirel Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarınca (ÜniAr) Türkiye’de devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralamak amacıyla gerçekleştirilen “Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) 2020” sonuçlarına göre 2019 yılına oranla 31 sıra yükselerek 24’üncü sıraya yerleşti. Geçtiğimiz yıl 116 devlet üniversitesinin bulunduğu sıralamada 55’inci sırada yer alan SDÜ, bu sene 9 faaliyet türünün puanlandığı ve 123 devlet üniversitesinin yer aldığı listede 24’üncü sıraya yükseldi. SDÜ ayrıca 2006 yılından önce kurulan 53 üniversite arasında geçen yıla oranla 20 sıra birden yükselerek 17’inci sırada yerini aldı. Süleyman Demirel Üniversitesi geçen yıl 37’inci sırada yer almıştı. Üniversiteler, “Proje”, “araştırma”, “yayın”, “tasarım”, “sergi”, “patent”, “atıf”, “tebliğ”, “ödül” olarak belirlenen 9 faaliyet türüne göre değerlendirildi. Üniversitelerin akademik teşvik komisyonları tarafından onaylanan puanları ile YÖK tarafından yayınlanan öğretim üyesi verilerinin kullanıldığı sıralama, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirildi. 2015 yılında çıkarılan akademik teşvik yönetmeliği; devlet yükseköğretim kurumları kadrolarında bulunan öğretim elemanlarının akademik teşvik puanlarının hesaplanmasında esas alınacak faaliyetlerin ayrıntılı özellikleri ve bu faaliyetlerin puan karşılıklarını tespit etmiştir.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) 2019 yılı Akademik Teşvik verilerinde yine üst sıralarda yer aldı.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından 2020 yılı Devlet Üniversiteleri ve Fakülte sıralamaları belli oldu. ISUBÜ, Türkiye'de 123 Devlet Üniversitesi arasında 18’inci, 2006'dan sonra kurulan 70 üniversite arasında 6’ıncı sırada yer aldı.

Fakülte sıralamalarında, ISUBÜ Orman Fakültesi 1. Sırada, Su Ürünleri 4. Sırada, Ziraat Fakültesi 5. Sırada, Teknoloji Fakültesi ise 10. sırada yer alma başarısını gösterdi.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Su Ürünleri Fakültemiz dahil olmak üzere ilk 10’a giren tüm Fakültelerimizin yöneticilerini ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını artarak bekliyorum” dedi.

SDÜ İSE HEMEN ARKASINDAN GELİYOR

Süleyman Demirel Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarınca (ÜniAr) Türkiye’de devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralamak amacıyla gerçekleştirilen “Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) 2020” sonuçlarına göre 2019 yılına oranla 31 sıra yükselerek 24’üncü sıraya yerleşti.

Geçtiğimiz yıl 116 devlet üniversitesinin bulunduğu sıralamada 55’inci sırada yer alan SDÜ, bu sene 9 faaliyet türünün puanlandığı ve 123 devlet üniversitesinin yer aldığı listede 24’üncü sıraya yükseldi. 
SDÜ ayrıca 2006 yılından önce kurulan 53 üniversite arasında geçen yıla oranla 20 sıra birden yükselerek 17’inci sırada yerini aldı. Süleyman Demirel Üniversitesi geçen yıl 37’inci sırada yer almıştı.

Üniversiteler, “Proje”, “araştırma”, “yayın”, “tasarım”, “sergi”, “patent”, “atıf”, “tebliğ”, “ödül” olarak belirlenen 9 faaliyet türüne göre değerlendirildi. Üniversitelerin akademik teşvik komisyonları tarafından onaylanan puanları ile YÖK tarafından yayınlanan öğretim üyesi verilerinin kullanıldığı sıralama, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirildi.

2015 yılında çıkarılan akademik teşvik yönetmeliği; devlet yükseköğretim kurumları kadrolarında bulunan öğretim elemanlarının akademik teşvik puanlarının hesaplanmasında esas alınacak faaliyetlerin ayrıntılı özellikleri ve bu faaliyetlerin puan karşılıklarını tespit etmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.