Halıcı’dan Zabun’a Çağrı Gerçek sorunlara odaklanın!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.03.2020 - 13:43, Güncelleme: 05.03.2020 - 13:43
 

Halıcı’dan Zabun’a Çağrı Gerçek sorunlara odaklanın!

Siyasette tansiyon düşmüyor. CHP’li Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı ve AK Parti Lideri Erdoğan’a yönelik konuşmaları TBMM’de kavgaya sebep oldu. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasındaki gerginlik meclise yansırken İl Başkanlarından da ardı ardına açıklamalar geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Kılıçdaroğlunu hedef alan sözleri ve ardından TBMM’de CHP’li Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ifadeleri siyasette gerginliğe sebep oldu. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, yaptığı yazılı açıklamada “Öyle anlaşılıyor ki; CHP’nin bu Grup Başkanvekili, Türkiye’yi zayıflatmak isteyen lobilerin, sinsi Esad destekçilerinin, terör yandaşlarının ve Türkiye’yi uzun zamandan beri karıştırmak isteyenlerin Mayın eşekliğini yapmaktadır” ifadelerini kullanmıştı. O SEVİYEYE İNMEYECEĞİZ Zabun’a cevap gecikmedi. CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, yaptığı açıklamada “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı biliyorsunuz bir gün önce yaptığı konuşmada çok çirkin ifadelerle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nı ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni çok büyük itham altında bırakmıştır. Grup Başkanvekilimizde kendisine aynı şekilde bunları iade etti. Olayın gelişme şekline bakmak lazım. Maalesef ulusal basın ve medyada bir kısmını gösteriliyor. Biz grup başkan vekilimiz Engin Özkoç’un, Genel Başkanımızın ve genel merkezimin sonuna kadar arkasındayız. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’a da şunu söylemek istiyorum; lütfen memleketin gerçek sorunlarına odaklansınlar. Bu memleketin gerçek sorunu işsizliktir, hayat pahalılığıdır, bakın daha yeni İdlib’de şehitlerimiz var. Yanlış dış politika tercihlerinden dolayı vatan evlatları şehit düşüyor. Biz her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesiyle hareket eden siyasi bir anlayışız ve öyle devam edeceğiz. O yüzden suni gündemler yaratılmasın, ülkenin gündemi değiştirilmeye çalışılmasın. Ülkenin gerçek gündemiyle ilgileniyoruz ve biz o seviyeye inmeyeceğiz. O şekilde cevap vermeyeceğiz kendilerine aynen iade ediyoruz. Sokakta toplum ilk seçimde gereken cevabı verecektir diye düşünüyoruz” dedi. ŞEHİTLERE SAYGI BULUŞMASINA BİLE TAHAMMÜLLERİ YOK Halıcı, ayrıca dün yapılması planlanan ‘Şehitlere Saygı Buluşması’nın da İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla engellendiğini ileri sürerek “Görüyoruz ki hükümetin gündeminde şehitlerimiz yok. Toplumu birleştirmek, tek yürek haline getirmek yok. Kısır siyasi çekişmelere odaklanmış bir hükümet var. Şehitlerimize saygı buluşmasına dahi tahammül edemeyen bir hükümet var. Biz her hangi bir provokasyona meydan vermemek için bu etkinliği ileri bir tarihe erteledik. Buradan tüm yetkilileri ve iktidarı uyarıyorum; Bu toplumu bölmeyin, germeyin” ifadelerini kullandı.
Siyasette tansiyon düşmüyor. CHP’li Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı ve AK Parti Lideri Erdoğan’a yönelik konuşmaları TBMM’de kavgaya sebep oldu. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasındaki gerginlik meclise yansırken İl Başkanlarından da ardı ardına açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Kılıçdaroğlunu hedef alan sözleri ve ardından TBMM’de CHP’li Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ifadeleri siyasette gerginliğe sebep oldu.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, yaptığı yazılı açıklamada “Öyle anlaşılıyor ki; CHP’nin bu Grup Başkanvekili, Türkiye’yi zayıflatmak isteyen lobilerin, sinsi Esad destekçilerinin, terör yandaşlarının ve Türkiye’yi uzun zamandan beri karıştırmak isteyenlerin Mayın eşekliğini yapmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

O SEVİYEYE İNMEYECEĞİZ

Zabun’a cevap gecikmedi. CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, yaptığı açıklamada “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı biliyorsunuz bir gün önce yaptığı konuşmada çok çirkin ifadelerle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nı ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni çok büyük itham altında bırakmıştır. Grup Başkanvekilimizde kendisine aynı şekilde bunları iade etti. Olayın gelişme şekline bakmak lazım. Maalesef ulusal basın ve medyada bir kısmını gösteriliyor.

Biz grup başkan vekilimiz Engin Özkoç’un, Genel Başkanımızın ve genel merkezimin sonuna kadar arkasındayız. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’a da şunu söylemek istiyorum; lütfen memleketin gerçek sorunlarına odaklansınlar. Bu memleketin gerçek sorunu işsizliktir, hayat pahalılığıdır, bakın daha yeni İdlib’de şehitlerimiz var. Yanlış dış politika tercihlerinden dolayı vatan evlatları şehit düşüyor. Biz her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesiyle hareket eden siyasi bir anlayışız ve öyle devam edeceğiz. O yüzden suni gündemler yaratılmasın, ülkenin gündemi değiştirilmeye çalışılmasın. Ülkenin gerçek gündemiyle ilgileniyoruz ve biz o seviyeye inmeyeceğiz. O şekilde cevap vermeyeceğiz kendilerine aynen iade ediyoruz. Sokakta toplum ilk seçimde gereken cevabı verecektir diye düşünüyoruz” dedi.

ŞEHİTLERE SAYGI BULUŞMASINA BİLE TAHAMMÜLLERİ YOK

Halıcı, ayrıca dün yapılması planlanan ‘Şehitlere Saygı Buluşması’nın da İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla engellendiğini ileri sürerek “Görüyoruz ki hükümetin gündeminde şehitlerimiz yok. Toplumu birleştirmek, tek yürek haline getirmek yok. Kısır siyasi çekişmelere odaklanmış bir hükümet var. Şehitlerimize saygı buluşmasına dahi tahammül edemeyen bir hükümet var. Biz her hangi bir provokasyona meydan vermemek için bu etkinliği ileri bir tarihe erteledik. Buradan tüm yetkilileri ve iktidarı uyarıyorum; Bu toplumu bölmeyin, germeyin” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.