Başdeğirmen: “Bizim her şeyimiz vatandaşımız”

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2020 - 12:19, Güncelleme: 07.03.2020 - 12:19
 

Başdeğirmen: “Bizim her şeyimiz vatandaşımız”

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk’u ve yönetim kurulunu ziyaret etti.
Ziraat Odasında gerçekleşen ve karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette konuşan Mustahattin Can Selçuk, “Bize, kurumumuza vermiş olduğunuz önemden dolayı sizlere, şahsım yönetim kurulum ve çiftçilerimiz adına teşekkür ederim. Sayenizde kendimizin sevildiğini hissediyoruz. Isparta’da yaşıyoruz ve yaptığınız işler ortada. ITKM’den, kavşak çalışmalarına, eski evlerin yıkımlarından, üst geçide kadar yaptıklarınızı biliyoruz. Her zaman yanınızdayız. Bizlere vermiş olduğunuz değerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Belediye olarak esnaf kuruluşları, odaları, sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini devam ettirdiklerini belirten Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, “Sizlerle istişare ettikçe Isparta’mızda varsa sorunları tespit ediyoruz ve çözüme kavuşturuyoruz” görüşlerinde bulundu. Isparta’nın bir tarım şehri olduğunu ve gelirinin yüzde 70’inin tarımdan karşılandığını dile getiren Başkan Başdeğirmen, verimli bir toprağa sahip bölgede olduklarını kaydetti. Başdeğirmen, “Göller bölgesinde olmamız, yağışı bol almamız ve dört mevsimi yaşamamız bize çok konuda olumlu geri dönüşler veriyor. Ürünlerimiz başka bölgelerde olmadığı kadar kaliteli ve güzel. Bunların değerini bilmemiz inancındayız. Yurt içi yurt dışı çalışmalarımızda tarımla ilgili yapmış olduğumuz incelemelerde bizim en büyük eksikliğimizin kooperatifleşmeden kaynaklandığını görüyoruz. Kooperatifleşmede biraz geride kalıyoruz. Sizlerden ricamız kooperatifleşmek için çok daha önemli çalışmalar yapabilmek. Burada bize düşen vazife neyse biz bunları yapalım” ifadelerinde bulundu. Kooperatifleşmenin önünde oluşabilecek engellerin, Ziraat Odası öncülüğünde aşılması gerektiğine dikkat çeken Başdeğirmen, “Bizim her şeyimiz vatandaşımız. Vatandaşımızı bir bütün düşünerek hepsinin kar edebileceği, verimli bir şekilde ticaret yapabileceği ve sonunda da yaptığı çalışmalardan mutlu olabileceği bir ortama getirmek zorundayız. Birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımızı devam ettirelim. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilin.” diye konuştu.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk’u ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Ziraat Odasında gerçekleşen ve karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette konuşan Mustahattin Can Selçuk, “Bize, kurumumuza vermiş olduğunuz önemden dolayı sizlere, şahsım yönetim kurulum ve çiftçilerimiz adına teşekkür ederim. Sayenizde kendimizin sevildiğini hissediyoruz. Isparta’da yaşıyoruz ve yaptığınız işler ortada. ITKM’den, kavşak çalışmalarına, eski evlerin yıkımlarından, üst geçide kadar yaptıklarınızı biliyoruz. Her zaman yanınızdayız. Bizlere vermiş olduğunuz değerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye olarak esnaf kuruluşları, odaları, sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini devam ettirdiklerini belirten Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, “Sizlerle istişare ettikçe Isparta’mızda varsa sorunları tespit ediyoruz ve çözüme kavuşturuyoruz” görüşlerinde bulundu.

Isparta’nın bir tarım şehri olduğunu ve gelirinin yüzde 70’inin tarımdan karşılandığını dile getiren Başkan Başdeğirmen, verimli bir toprağa sahip bölgede olduklarını kaydetti. Başdeğirmen, “Göller bölgesinde olmamız, yağışı bol almamız ve dört mevsimi yaşamamız bize çok konuda olumlu geri dönüşler veriyor. Ürünlerimiz başka bölgelerde olmadığı kadar kaliteli ve güzel. Bunların değerini bilmemiz inancındayız. Yurt içi yurt dışı çalışmalarımızda tarımla ilgili yapmış olduğumuz incelemelerde bizim en büyük eksikliğimizin kooperatifleşmeden kaynaklandığını görüyoruz. Kooperatifleşmede biraz geride kalıyoruz. Sizlerden ricamız kooperatifleşmek için çok daha önemli çalışmalar yapabilmek. Burada bize düşen vazife neyse biz bunları yapalım” ifadelerinde bulundu.

Kooperatifleşmenin önünde oluşabilecek engellerin, Ziraat Odası öncülüğünde aşılması gerektiğine dikkat çeken Başdeğirmen, “Bizim her şeyimiz vatandaşımız. Vatandaşımızı bir bütün düşünerek hepsinin kar edebileceği, verimli bir şekilde ticaret yapabileceği ve sonunda da yaptığı çalışmalardan mutlu olabileceği bir ortama getirmek zorundayız. Birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımızı devam ettirelim. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilin.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.