İYİ Partili Cesur: Acilde bekletilen bir hasta da pozitif çıktı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.03.2020 - 00:17, Güncelleme: 19.03.2020 - 00:17
 

İYİ Partili Cesur: Acilde bekletilen bir hasta da pozitif çıktı

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, “Bir üniversite hastanesinde, maalesef biraz önce aldığım bir teyit edilmiş bilgi dört gündür yatan, acilde bekletilen bir hasta da pozitif çıktı. Dört gündür neler oldu, Allah vermeye…” dedi.
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur,  “Bir üniversite hastanesinde, maalesef biraz önce aldığım bir teyit edilmiş bilgi dört gündür yatan, acilde bekletilen bir hasta da pozitif çıktı. Dört gündür neler oldu, Allah vermeye…” dedi. “DOKUZ GÜN CİVARINDA MİKROP YAPIŞILI KALIYOR” CHP’nin salgın hastalıklara ilişkin verdiği grup önerisi üzerinde konuşan Cesur, şöyle dedi: “Dünya Sağlık Örgütü adına ‘pandemi’ dedi. Ben ‘dünyada yüzyılın kabusu’ diyeceğim müsaadenizle koronaya. Korona 1920’li yıllardan beri var. Bu formu, Covid-19 farklı bir form. Bu, yüzeylere yapışıyor. Birtakım yayınlara göre farklılık olsa da ortalama dokuz gün civarında mikrop yapışılı kalıyor. Bu yüzden el dezenfeksiyonu ve diğer önlemler tavsiye ediliyor.Süreci hâlen tam olarak doğru yönetemiyoruz. Hem hastalığın yayılmasını önlemek hem de hızlı izolasyon için hızlı tanı şart. “DÖRT GÜNDÜR YATAN, ACİLDE BEKLETİLEN BİR HASTA DA POZİTİF ÇIKTI”Bir üniversite hastanesinde, maalesef biraz önce aldığım bir teyit edilmiş bilgi dört gündür yatan, acilde bekletilen bir hasta da pozitif çıktı. Dört gündür neler oldu, Allah vermeye… Şunu söylemek istiyorum, Bilim Kurulu test tanımlamasını, test yapma tanımlamasını derhâl değiştirmeli, genişletmeli ve daha çok akredite merkezli her yerde test yapılabilir hâle gelmeli, Bakanlığın kontrolünde elbette olmalı. “EVDE KAL”Tek çaremiz var, en basit kural şu, bizim şu anda tek çaremiz ‘evde kal’ sloganı da çıktı, ancak evde kalan da var, kalmayan da çok, salgının anormal seviyeye ulaşmaması için sosyal izolasyon şart siz buna karantina deyin ben sosyal izolasyon diyeyim. Ama bunu uygulamamız gerekiyor. Burada da uygulamıyoruz.”
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, “Bir üniversite hastanesinde, maalesef biraz önce aldığım bir teyit edilmiş bilgi dört gündür yatan, acilde bekletilen bir hasta da pozitif çıktı. Dört gündür neler oldu, Allah vermeye…” dedi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur,  “Bir üniversite hastanesinde, maalesef biraz önce aldığım bir teyit edilmiş bilgi dört gündür yatan, acilde bekletilen bir hasta da pozitif çıktı. Dört gündür neler oldu, Allah vermeye…” dedi.

“DOKUZ GÜN CİVARINDA MİKROP YAPIŞILI KALIYOR”
CHP’nin salgın hastalıklara ilişkin verdiği grup önerisi üzerinde konuşan Cesur, şöyle dedi:

“Dünya Sağlık Örgütü adına ‘pandemi’ dedi. Ben ‘dünyada yüzyılın kabusu’ diyeceğim müsaadenizle koronaya. Korona 1920’li yıllardan beri var. Bu formu, Covid-19 farklı bir form. Bu, yüzeylere yapışıyor. Birtakım yayınlara göre farklılık olsa da ortalama dokuz gün civarında mikrop yapışılı kalıyor. Bu yüzden el dezenfeksiyonu ve diğer önlemler tavsiye ediliyor.
Süreci hâlen tam olarak doğru yönetemiyoruz. Hem hastalığın yayılmasını önlemek hem de hızlı izolasyon için hızlı tanı şart.

“DÖRT GÜNDÜR YATAN, ACİLDE BEKLETİLEN BİR HASTA DA POZİTİF ÇIKTI”
Bir üniversite hastanesinde, maalesef biraz önce aldığım bir teyit edilmiş bilgi dört gündür yatan, acilde bekletilen bir hasta da pozitif çıktı. Dört gündür neler oldu, Allah vermeye…

Şunu söylemek istiyorum, Bilim Kurulu test tanımlamasını, test yapma tanımlamasını derhâl değiştirmeli, genişletmeli ve daha çok akredite merkezli her yerde test yapılabilir hâle gelmeli, Bakanlığın kontrolünde elbette olmalı.

“EVDE KAL”
Tek çaremiz var, en basit kural şu, bizim şu anda tek çaremiz ‘evde kal’ sloganı da çıktı, ancak evde kalan da var, kalmayan da çok, salgının anormal seviyeye ulaşmaması için sosyal izolasyon şart siz buna karantina deyin ben sosyal izolasyon diyeyim. Ama bunu uygulamamız gerekiyor. Burada da uygulamıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.