Başkan Daşdöner : Günlük zararımız 25 bin TL

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.03.2020 - 18:42, Güncelleme: 25.03.2020 - 18:42
 

Başkan Daşdöner : Günlük zararımız 25 bin TL

Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifini koronavirüs olumsuz etkiledi. Koronavirüsten önce günlük 50 bin olan yolcu sayısı bugünlerde beş bine kadar düştü. Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, devletten ve belediyeden destek beklediklerini açıkladı.
Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifini koronavirüs olumsuz etkiledi. Koronavirüsten önce günlük 50 bin olan yolcu sayısı bugünlerde beş bine kadar düştü. Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, devletten ve belediyeden destek beklediklerini açıkladı. Koronavirüsten birçok sektör olumsuz etkilendi. Etkilenen sektörlerden biri de ulaşım. Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından yolcu sayısında düşüş yaşıyor. Kooperatif olarak koronavirüse karşı tüm önlemleri aldıklarını belirten Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Daşdöner, vatandaşın ‘evde kal’ çağrısına kulak vermesi ile otobüs seferlerini azalttıklarını söyledi. “Ülke ve dünya olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Koronavirüs belasıyla tüm ülkemiz gibi Isparta’mızda da sonuna kadar mücadele ediyoruz bu bağlamda Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak bizlerde gerek araçlarımızdaki hijyen temizlikleri gerek dezenfektasyon çalışmalarıyla her türlü önlemi almaya çalıştık. Bu bağlamda devlet büyüklerimizin her zaman duyurduğu çağrılarından dolayı da araçlarımızdaki sefer sayılarını gündüz ve gece saatlerinde azaltmaya gittik”. Koronavirüsten önce günlük 50 bin yolcu olan taşıma sayısının 4-5 binlere kadar düştüğünü ifade eden Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Daşdöner, “kooperatifimiz günlük 25 bin zarara uğramaktadır. Bu nedenle devletimizden ve belediyeden destek talep etmekteyiz” dedi. “ Toplu taşıma bir kamu hizmeti bu kamu hizmetinin de bir şekilde aksamaması gerekiyor bu bağlamda Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifimiz yoğun günlerinde günlük 50 bin civarında olan yolcu potansiyeli şuanda 5 bin civarına kadar düştü günlük olarak kooperatifimiz hem akaryakıt, hemde personel giderinden dolayı 25 bin TL zarar ediyor. Fakat bu kamu hizmetinin de bir şekilde yürümesi gerekiyordur, şuan kooperatif üyelerimiz, kooperatif personelimiz, can siperhane bir şekilde gerek maddi – manevi özveri göstererek gerekse şoförlerimiz sağlıklarından fekadarlık ederek bu hizmeti vermeye çalışıyorlar. Hükümetimiz bu noktada bazı ekonomik tedbirler açıkladı fakat bu tedbirler yeterli değildir, Türkiye’nin her tarafındaki halk otobüsü esnafı gerçekten sıkıntılı günler yaşıyordur biz bu bağlamda hükümetimizden ve belediyemizden akaryakıt desteği ve diğer çeşitli destekler noktasında bizlerin yanında olmasını devletin yapacağı kamu hizmetini bizler halk otobüsleri esnafına destek olmalarını rica ediyoruz. bizler her zaman çalışmaya devam edeceğiz, insanları araçları olmayanları acil evinden çıkması gerekenleri ne kadar zarar da etsek mutlaka gidecekleri yere ulaştırmaya devam edeceğiz. Ama inşallah devlet büyüklerimiz belediyemiz hükümetimiz halk otobüs taşına esnafının sıkıntılarına kulak vererek bizleri rahatlatıcı tedbirler alırlar.”
Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifini koronavirüs olumsuz etkiledi. Koronavirüsten önce günlük 50 bin olan yolcu sayısı bugünlerde beş bine kadar düştü. Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, devletten ve belediyeden destek beklediklerini açıkladı.

Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifini koronavirüs olumsuz etkiledi. Koronavirüsten önce günlük 50 bin olan yolcu sayısı bugünlerde beş bine kadar düştü. Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, devletten ve belediyeden destek beklediklerini açıkladı.

Koronavirüsten birçok sektör olumsuz etkilendi. Etkilenen sektörlerden biri de ulaşım.

Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından yolcu sayısında düşüş yaşıyor.

Kooperatif olarak koronavirüse karşı tüm önlemleri aldıklarını belirten Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Daşdöner, vatandaşın ‘evde kal’ çağrısına kulak vermesi ile otobüs seferlerini azalttıklarını söyledi.

“Ülke ve dünya olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Koronavirüs belasıyla tüm ülkemiz gibi Isparta’mızda da sonuna kadar mücadele ediyoruz bu bağlamda Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak bizlerde gerek araçlarımızdaki hijyen temizlikleri gerek dezenfektasyon çalışmalarıyla her türlü önlemi almaya çalıştık. Bu bağlamda devlet büyüklerimizin her zaman duyurduğu çağrılarından dolayı da araçlarımızdaki sefer sayılarını gündüz ve gece saatlerinde azaltmaya gittik”.

Koronavirüsten önce günlük 50 bin yolcu olan taşıma sayısının 4-5 binlere kadar düştüğünü ifade eden Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Daşdöner, “kooperatifimiz günlük 25 bin zarara uğramaktadır. Bu nedenle devletimizden ve belediyeden destek talep etmekteyiz” dedi.

“ Toplu taşıma bir kamu hizmeti bu kamu hizmetinin de bir şekilde aksamaması gerekiyor bu bağlamda Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifimiz yoğun günlerinde günlük 50 bin civarında olan yolcu potansiyeli şuanda 5 bin civarına kadar düştü günlük olarak kooperatifimiz hem akaryakıt, hemde personel giderinden dolayı 25 bin TL zarar ediyor. Fakat bu kamu hizmetinin de bir şekilde yürümesi gerekiyordur, şuan kooperatif üyelerimiz, kooperatif personelimiz, can siperhane bir şekilde gerek maddi – manevi özveri göstererek gerekse şoförlerimiz sağlıklarından fekadarlık ederek bu hizmeti vermeye çalışıyorlar. Hükümetimiz bu noktada bazı ekonomik tedbirler açıkladı fakat bu tedbirler yeterli değildir, Türkiye’nin her tarafındaki halk otobüsü esnafı gerçekten sıkıntılı günler yaşıyordur biz bu bağlamda hükümetimizden ve belediyemizden akaryakıt desteği ve diğer çeşitli destekler noktasında bizlerin yanında olmasını devletin yapacağı kamu hizmetini bizler halk otobüsleri esnafına destek olmalarını rica ediyoruz. bizler her zaman çalışmaya devam edeceğiz, insanları araçları olmayanları acil evinden çıkması gerekenleri ne kadar zarar da etsek mutlaka gidecekleri yere ulaştırmaya devam edeceğiz. Ama inşallah devlet büyüklerimiz belediyemiz hükümetimiz halk otobüs taşına esnafının sıkıntılarına kulak vererek bizleri rahatlatıcı tedbirler alırlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.