Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.10.2020 - 19:30, Güncelleme: 05.10.2020 - 19:30
 

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında geçen hafta düzenlenen operasyonda İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı aranan teröristler listesinde 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategoride yer alan Dağlıca saldırısında yer alan PKK'lı Agit Civyan kod adlı Vahiyettin Karay etkisiz hale getirildi.
PKK’nın 2007’de Dağlıca’da şehit ettiği Selçuk Gürdal’ın adı ailesindeki 8 kişide yaşatılıyor. Şehidin Isparta’da yaşayan ikizi Celaleddin Gürdal: Kardeşimin ismini oğluma verdim. Ailemizde 7 kişide daha Selçuk’un ismini yaşatıyoruz Terör örgütü PKK tarafından Hakkâri Dağlıca'da 2007'de düzenlenen baskında 12 asker şehit olurken, 16 asker gazi olmuştu. Van'ın Çatak ilçesi kırsalında geçen hafta düzenlenen operasyonda İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı aranan teröristler listesinde 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategoride yer alan Dağlıca saldırısında yer alan PKK'lı Agit Civyan kod adlı Vahiyettin Karay etkisiz hale getirildi. Şehitlerden Afyonkarahisarlı Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın ailesi buruk da olsa sevinç yaşadıklarını söyledi. Şehidin Isparta'da yaşayan ikiz kardeşi Celaleddin Gürdal (40), 1 yıl sonra doğan oğluna ikiz kardeşinin adını verdi. Oğlunun doğduğu gün "Amcasının hesabını soramayacak olursam 20 yıl sonra oğlum Selçuk soracak" diye kendi kendine söz verdiğini anlatan Gürdal, "Şehit kardeşimin ismi 12 yaşındaki oğlumda yaşıyor. Ailemizde 7 kişide daha Selçuk'un ismini yaşatıyoruz. O hainin öldürülmesiyle az da olsa içimizdeki ateş söndü" dedi. Dağlıca'daki baskın sonrasında bazı askerlerin FETÖ'cü olduğunun ortaya çıktığını ve yargılanıp cezaevine atıldıklarını belirten Gürdal, "Şehit aileleri olarak Dağlıca karanlığının aydınlatılmasını istiyorduk. Açtığımız dava 12 yıldır sürüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun gayretleriyle terör örgütlerinin tepesine çöküldü. Şehit ailesi olarak bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz" dedi.
Van'ın Çatak ilçesi kırsalında geçen hafta düzenlenen operasyonda İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı aranan teröristler listesinde 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategoride yer alan Dağlıca saldırısında yer alan PKK'lı Agit Civyan kod adlı Vahiyettin Karay etkisiz hale getirildi.

PKK’nın 2007’de Dağlıca’da şehit ettiği Selçuk Gürdal’ın adı ailesindeki 8 kişide yaşatılıyor. Şehidin Isparta’da yaşayan ikizi Celaleddin Gürdal: Kardeşimin ismini oğluma verdim. Ailemizde 7 kişide daha Selçuk’un ismini yaşatıyoruz

Terör örgütü PKK tarafından Hakkâri Dağlıca'da 2007'de düzenlenen baskında 12 asker şehit olurken, 16 asker gazi olmuştu. Van'ın Çatak ilçesi kırsalında geçen hafta düzenlenen operasyonda İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı aranan teröristler listesinde 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategoride yer alan Dağlıca saldırısında yer alan PKK'lı Agit Civyan kod adlı Vahiyettin Karay etkisiz hale getirildi.

Şehitlerden Afyonkarahisarlı Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın ailesi buruk da olsa sevinç yaşadıklarını söyledi. Şehidin Isparta'da yaşayan ikiz kardeşi Celaleddin Gürdal (40), 1 yıl sonra doğan oğluna ikiz kardeşinin adını verdi. Oğlunun doğduğu gün "Amcasının hesabını soramayacak olursam 20 yıl sonra oğlum Selçuk soracak" diye kendi kendine söz verdiğini anlatan Gürdal, "Şehit kardeşimin ismi 12 yaşındaki oğlumda yaşıyor. Ailemizde 7 kişide daha Selçuk'un ismini yaşatıyoruz. O hainin öldürülmesiyle az da olsa içimizdeki ateş söndü" dedi. Dağlıca'daki baskın sonrasında bazı askerlerin FETÖ'cü olduğunun ortaya çıktığını ve yargılanıp cezaevine atıldıklarını belirten Gürdal, "Şehit aileleri olarak Dağlıca karanlığının aydınlatılmasını istiyorduk. Açtığımız dava 12 yıldır sürüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun gayretleriyle terör örgütlerinin tepesine çöküldü. Şehit ailesi olarak bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.