Başkan Tural’dan sahte içki uyarısı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.10.2020 - 11:30, Güncelleme: 15.10.2020 - 11:30
 

Başkan Tural’dan sahte içki uyarısı

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, son günlerde daha fazla can almaya devam eden sahte içkiye karşı denetimlerin artırılarak, özellikle etil alkol satışının kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi.
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, son günlerde daha fazla can almaya devam eden sahte içkiye karşı denetimlerin artırılarak, özellikle etil alkol satışının kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi. Ülkemizde son günlerde sahte alkol tüketiminden kaynaklanan ölümler, kaçak içkinin insan sağlığı için ne denli tehlikeli olduğunu  gözler önüne serdi. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, kaçağa yönelimi azaltmak için ÖTV’nin düşürülmesi, denetimlerin artması, vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Tural  “Etil alkol dezenfektan yapımı bahanesi ile kolayca elde edilebiliyor. Etil alkol üreticisi firmaların da arz-talep verileri kayıt altına alınmalı, etil alkol satışları kontrolde tutulmalı” dedi. ÇOK SIKI TAKİP EDİLMELİ Son zamanlarda artan sahte içkiden ölüm vakalarının azalması için tedbirlerin de artması gerektiğini kaydeden Birlik Başkanı Tural  “Ülkemizde son zamanlarda daha çok artan sahte-kaçak içkiden ölüm vakalarına karşı daha fazla can kaybı yaşanmadan tedbirler artırılmalı. Birçok yerden kolayca alınabilen, pandemi bahanesiyle dezenfektan yapımında kullanılacağı belirtilerek sahte alkol yapılabilen etil alkolün internetten satışı yeni çıkan yönetmelik ile yasaklandı. Bu çok önemli ve işe yarayacak bir tedbir. Bununla birlikte özellikle birçok noktada  satışı yapılan etil alkol denetimlerinin de daha fazla artması gerekiyor. Yani etil alkolü kim ne yapımında kullandığı çok iyi takip edilmeli ve ona göre satışı yapılmalı. Her önüne gelene etil alkol satışı yapılmamalı. Bu sahte/kaçak/açık diye tabir edilen içkinin verdiği zararla ilgili daha çok bilgilendirme yapılmalı. Çünkü vatandaşın canına kast ederken aynı zamanda devlete de büyük zarar verdiği unutulmamalı” açıklamasında bulundu. KAÇAK ALKOL VERGİ KAYBI DEMEK Sahte alkolün insanımızın canına kastederken,  devletimizi de büyük oranda vergi kaybına uğrattığını söyleyen Başkan Tural “Yapılan denetimlerde yalnızca 2018’de 1 milyon litrenin üzerinde kaçak alkol ele geçirildi ve 2014-2018 arasında kaçak alkolden 228 vatandaşımız hayatını kaybetti. Son on günde ise 8 ilde 44 kişi hayatını sahte alkolden kaybetti. Daha fazla can kaybının yaşanmaması için atılacak adımların başında vergiler ve etil alkolün satış noktalarının ve alanların çok iyi kontrol edilmesi geliyor. ÖTV’nin artışı, maalesef kaçağa yönelimi artırdığı için devlete daha fazla vergi kaybettiriyor. Bu noktada devletin azami vergi kaybı 2,5 milyar lira. Vergi indirimlerinin içkiye özendirmek yerine kaçağa yönelimi azaltacağı unutulmamalı. Vatandaşlarımız da bandrollü, yasal olan ürünler varken hiç bilmediği ev yapımı sahte alkole yönelmemeli” dedi.
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, son günlerde daha fazla can almaya devam eden sahte içkiye karşı denetimlerin artırılarak, özellikle etil alkol satışının kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, son günlerde daha fazla can almaya devam eden sahte içkiye karşı denetimlerin artırılarak, özellikle etil alkol satışının kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi.

Ülkemizde son günlerde sahte alkol tüketiminden kaynaklanan ölümler, kaçak içkinin insan sağlığı için ne denli tehlikeli olduğunu  gözler önüne serdi. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, kaçağa yönelimi azaltmak için ÖTV’nin düşürülmesi, denetimlerin artması, vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Tural  “Etil alkol dezenfektan yapımı bahanesi ile kolayca elde edilebiliyor. Etil alkol üreticisi firmaların da arz-talep verileri kayıt altına alınmalı, etil alkol satışları kontrolde tutulmalı” dedi.

ÇOK SIKI TAKİP EDİLMELİ

Son zamanlarda artan sahte içkiden ölüm vakalarının azalması için tedbirlerin de artması gerektiğini kaydeden Birlik Başkanı Tural  “Ülkemizde son zamanlarda daha çok artan sahte-kaçak içkiden ölüm vakalarına karşı daha fazla can kaybı yaşanmadan tedbirler artırılmalı. Birçok yerden kolayca alınabilen, pandemi bahanesiyle dezenfektan yapımında kullanılacağı belirtilerek sahte alkol yapılabilen etil alkolün internetten satışı yeni çıkan yönetmelik ile yasaklandı. Bu çok önemli ve işe yarayacak bir tedbir. Bununla birlikte özellikle birçok noktada  satışı yapılan etil alkol denetimlerinin de daha fazla artması gerekiyor. Yani etil alkolü kim ne yapımında kullandığı çok iyi takip edilmeli ve ona göre satışı yapılmalı. Her önüne gelene etil alkol satışı yapılmamalı. Bu sahte/kaçak/açık diye tabir edilen içkinin verdiği zararla ilgili daha çok bilgilendirme yapılmalı. Çünkü vatandaşın canına kast ederken aynı zamanda devlete de büyük zarar verdiği unutulmamalı” açıklamasında bulundu.

KAÇAK ALKOL VERGİ KAYBI DEMEK

Sahte alkolün insanımızın canına kastederken,  devletimizi de büyük oranda vergi kaybına uğrattığını söyleyen Başkan Tural “Yapılan denetimlerde yalnızca 2018’de 1 milyon litrenin üzerinde kaçak alkol ele geçirildi ve 2014-2018 arasında kaçak alkolden 228 vatandaşımız hayatını kaybetti. Son on günde ise 8 ilde 44 kişi hayatını sahte alkolden kaybetti. Daha fazla can kaybının yaşanmaması için atılacak adımların başında vergiler ve etil alkolün satış noktalarının ve alanların çok iyi kontrol edilmesi geliyor. ÖTV’nin artışı, maalesef kaçağa yönelimi artırdığı için devlete daha fazla vergi kaybettiriyor. Bu noktada devletin azami vergi kaybı 2,5 milyar lira. Vergi indirimlerinin içkiye özendirmek yerine kaçağa yönelimi azaltacağı unutulmamalı. Vatandaşlarımız da bandrollü, yasal olan ürünler varken hiç bilmediği ev yapımı sahte alkole yönelmemeli” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.