Eğirdir Gölü’nde 820 adet kerevit pinterine el konuldu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.12.2020 - 12:40, Güncelleme: 03.12.2020 - 12:40
 

Eğirdir Gölü’nde 820 adet kerevit pinterine el konuldu

Isparta’da bulunan Eğirdir Gölü açıklarında tespit edilen toplam 820 adet sahipsiz kerevit pinterine el konuldu.
İç sularda 1 Kasım itibariyle kerevit av yasağı başlaması sebebiyle, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında yapılan denetimler devam ediyor. Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri tarafından 1-2 Aralık tarihlerinde Eğirdir Gölü’nde yapılan denetimlerde; Eğirdir İlçesi Karabağlar-Mahmatlar açıkları ile Gelendost İlçesi Hacılar-Gelendost Balıkçı Evi açıklarında tespit edilen 820 adet sahipsiz kerevit pinterine el konuldu. El konulan pinterlerin içerisinden çıkan kerevitler canlı olarak göle iade edilirken, Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamad, "Kerevit popülasyonlarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın gerçekleştirilebilmesi adına İlçe Müdürlüğü olarak kaçak avcılıkla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.
Isparta’da bulunan Eğirdir Gölü açıklarında tespit edilen toplam 820 adet sahipsiz kerevit pinterine el konuldu.

İç sularda 1 Kasım itibariyle kerevit av yasağı başlaması sebebiyle, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında yapılan denetimler devam ediyor.

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri tarafından 1-2 Aralık tarihlerinde Eğirdir Gölü’nde yapılan denetimlerde; Eğirdir İlçesi Karabağlar-Mahmatlar açıkları ile Gelendost İlçesi Hacılar-Gelendost Balıkçı Evi açıklarında tespit edilen 820 adet sahipsiz kerevit pinterine el konuldu. El konulan pinterlerin içerisinden çıkan kerevitler canlı olarak göle iade edilirken, Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamad, "Kerevit popülasyonlarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın gerçekleştirilebilmesi adına İlçe Müdürlüğü olarak kaçak avcılıkla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.