Tarihi eserlere Müşteri ararken yakalandı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2021 - 12:39, Güncelleme: 02.03.2021 - 12:39
 

Tarihi eserlere Müşteri ararken yakalandı

Roma ve Bizans dönemine ait olduğu belirlenen tarihi eserler ele geçirildi
Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Şarkikaraağaçç ilçesinde ikamet eden C.C. (59) isimli şahsın, izinsiz kazı yaptığı ve elinde bulundurduğu tarihi eserleri satmak amacıyla müşteri aradığı bilgisi üzerine operasyon düzenlendi.  Edinilen bilgilere göre: Adli makamlarla koordineli olarak düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan şüphelinin, evinde ve otomobilinde yapılan aramada; Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen (340) adet metal obje, (49) adet sikke, (7) adet metal yüzük, (7) adet kolye, (1) adet bilezik olmak üzere toplam (404) parça malzeme ve defne aramada kullanılan (1) adet dedektör ele geçirildi.  Ele geçen tarihi eserlere Müze Müdürlüğüne teslim edilmek üzere el konuldu. Şüpheli hakkında Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.
Roma ve Bizans dönemine ait olduğu belirlenen tarihi eserler ele geçirildi

Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Şarkikaraağaçç ilçesinde ikamet eden C.C. (59) isimli şahsın, izinsiz kazı yaptığı ve elinde bulundurduğu tarihi eserleri satmak amacıyla müşteri aradığı bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. 
Edinilen bilgilere göre: Adli makamlarla koordineli olarak düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan şüphelinin, evinde ve otomobilinde yapılan aramada; Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen (340) adet metal obje, (49) adet sikke, (7) adet metal yüzük, (7) adet kolye, (1) adet bilezik olmak üzere toplam (404) parça malzeme ve defne aramada kullanılan (1) adet dedektör ele geçirildi.  Ele geçen tarihi eserlere Müze Müdürlüğüne teslim edilmek üzere el konuldu. Şüpheli hakkında Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.