Ak Partili ÖZER’den Terziler Sitesi Esnafına İyi Haber

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.03.2021 - 15:41, Güncelleme: 16.03.2021 - 15:41
 

Ak Partili ÖZER’den Terziler Sitesi Esnafına İyi Haber

İŞKUR’dan Maaş, SGK’dan Prim Desteği, AFAD’dan 15.000 TL. Nakit Yardım
Geçtiğimiz Perşembe gecesi çıkan yangın sonucu büyük zara gören Yalvaç Terziler Sitesi esnafı için Isparta Milletvekili Recep Özel’in girişimleri sonuç verdi. Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı M.Alperen Özer’in verdiği bilgiye göre Milletvekili Recep Özel’in girişimleri sonucunda yangından etkilenen Terziler Sitesi esnaf için bazı kolaylıklar sağlandı. Ak Parti İlçe Başkanı Özer’in verdiği bilgiye göre AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yangın yerinde yapılan incelemeler sonunda tutulan rapor sonucu Terziler Sitesinde işyeri zara gören her esnafa İçişleri Bakanlığı tarafından 15.000 TL. tutarında nakdi yardım yapılacak. Terziler Sitesinde faaliyet gösteren işyerleri tekrara faaliyete geçene kadar burada çalışan işçilerin maaşı İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü tarafından ödenecek. Burada faaliyet gösteren ve yangından etkilenen işyerlerinde çalışan işçiler için ödenmesi gereken SSK primlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak. İŞKUR’dan Maaş, SGK’dan Prim Desteği, AFAD’dan 15.000 TL. Nakit Ak Parti İlçe Başkanı Özer yangından zarar gören esnaf için ilk etapta sağlanan nakdi yardım, SSK  prim desteği ve İŞKUR maaş desteği dışında çeşitli iyileştirme çalışmaları için de girişimlerde bulunduklarını belirtti. Özer, “Bankalarla görüşerek borcu bulunanların borçlarının ödeme tarihlerinin ertelenmesi, faizsiz kredi desteği, bankacılık sistemi sicili nedeniyle kredi alma güçlüğü yaşayan esnafın kredi alabilmeleri gibi çeşitli şekillerde destek olunabilmesi için, SGK  prim ve vergi borçlarının ertelenebilmesi için girişimlerimiz sürüyor, kısa sürede bunların da müjdesini verebiliriz. Ayrıca sayın Milletvekilimizin de söylediği gibi Isparta Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen’in de belediyecilik hizmetleri başta olmak üzere vereceği bir çok destekle bu yangının açtığı yaraları en kısa zamanda saracağız inşallah. Ayrıca Milletvekilimiz Recep Özel’in görüşerek destek aldığı sayın Valimiz de inşallah en kısa zamanda ziyaret edecek. Birlikte bu felaketin izlerini sileceğiz” dedi. Özer ayrıca yangında büyük oranda zarar gören Yalvaç Terziler Sitesi binasının yeniden ayağa kaldırılabilmesi için TOKİ kanalıyla binanın yeniden yapılabilmesi de dahil bir çok alternatif bulunduğunu, bu konuda da kısa zaman içerisinde bir karara varılıp çalışmalara başlanabileceğini ifade etti.          
İŞKUR’dan Maaş, SGK’dan Prim Desteği, AFAD’dan 15.000 TL. Nakit Yardım

Geçtiğimiz Perşembe gecesi çıkan yangın sonucu büyük zara gören Yalvaç Terziler Sitesi esnafı için Isparta Milletvekili Recep Özel’in girişimleri sonuç verdi.

Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı M.Alperen Özer’in verdiği bilgiye göre Milletvekili Recep Özel’in girişimleri sonucunda yangından etkilenen Terziler Sitesi esnaf için bazı kolaylıklar sağlandı.

Ak Parti İlçe Başkanı Özer’in verdiği bilgiye göre AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yangın yerinde yapılan incelemeler sonunda tutulan rapor sonucu Terziler Sitesinde işyeri zara gören her esnafa İçişleri Bakanlığı tarafından 15.000 TL. tutarında nakdi yardım yapılacak.

Terziler Sitesinde faaliyet gösteren işyerleri tekrara faaliyete geçene kadar burada çalışan işçilerin maaşı İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü tarafından ödenecek.

Burada faaliyet gösteren ve yangından etkilenen işyerlerinde çalışan işçiler için ödenmesi gereken SSK primlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak.

İŞKUR’dan Maaş, SGK’dan Prim Desteği, AFAD’dan 15.000 TL. Nakit

Ak Parti İlçe Başkanı Özer yangından zarar gören esnaf için ilk etapta sağlanan nakdi yardım, SSK  prim desteği ve İŞKUR maaş desteği dışında çeşitli iyileştirme çalışmaları için de girişimlerde bulunduklarını belirtti. Özer, “Bankalarla görüşerek borcu bulunanların borçlarının ödeme tarihlerinin ertelenmesi, faizsiz kredi desteği, bankacılık sistemi sicili nedeniyle kredi alma güçlüğü yaşayan esnafın kredi alabilmeleri gibi çeşitli şekillerde destek olunabilmesi için, SGK  prim ve vergi borçlarının ertelenebilmesi için girişimlerimiz sürüyor, kısa sürede bunların da müjdesini verebiliriz. Ayrıca sayın Milletvekilimizin de söylediği gibi Isparta Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen’in de belediyecilik hizmetleri başta olmak üzere vereceği bir çok destekle bu yangının açtığı yaraları en kısa zamanda saracağız inşallah. Ayrıca Milletvekilimiz Recep Özel’in görüşerek destek aldığı sayın Valimiz de inşallah en kısa zamanda ziyaret edecek. Birlikte bu felaketin izlerini sileceğiz” dedi.

Özer ayrıca yangında büyük oranda zarar gören Yalvaç Terziler Sitesi binasının yeniden ayağa kaldırılabilmesi için TOKİ kanalıyla binanın yeniden yapılabilmesi de dahil bir çok alternatif bulunduğunu, bu konuda da kısa zaman içerisinde bir karara varılıp çalışmalara başlanabileceğini ifade etti.

         

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.