Bu Antidemokratik Bir Uygulamadır

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.04.2021 - 14:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 14:42
 

Bu Antidemokratik Bir Uygulamadır

CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı binalarına asılan “128 Milyar Dolar Nerede?” pankartları emniyet ekiplerinin tebliğ yazısı ile kaldırıldı.
CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı binalarına asılan “128 Milyar Dolar Nerede?” pankartları emniyet ekiplerinin tebliğ yazısı ile kaldırıldı.Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, “Saray hükümetinin baskısı ile tarafımıza uygulanan bu antidemokratik uygulamaları kınıyoruz” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı binalarına asılan “128 Milyar Dolar Nerede?” yazılı pankartlar emniyet ekipleri tarafından kaldırıldı. Pankartların Isparta İl Emniyet Müdürlüğünün 14.04.2021 gün ve 2021 / 129 sayılı yazısı ve Isparta Valiliğinin oluru ile kaldırılmasının ardından bir değerlendirme yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, “14.04.2021 günü saat:11.00’de CHP Merkez İlçe Başkanlığımızda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığının talimatı ile tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlattığımız, hazinede bulunması gereken, ne şekilde, kimler tarafından, nerede ve nasıl kullanıldığının izahına muhtaç, tüm ülke vatandaşlarımızın ortak menfaatinin sorgulanmasına yönelik “128 Milyar Dolar Nerede?” yazılı pankartımızı asarak, kamuoyunu aydınlatma ve bilgilendirme misyonumuz Ana Muhalefet partisi olarak kullanılmaya başlanılmıştır” dedi.İnceayan, “Ancak, saat: 14.00 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bahse konu pankartın indirilmesi yönünde tarafımıza ricada bulunulmuş fakat, tarafımızca hangi gerekçelerle indirmemiz gerektiği yazılı olarak tebliğ edilmemesi halinde indirme işleminin mümkün olmayacağı sözlü olarak bildirilmiştir.Bu gelişmeler sonrasında Isparta İl Emniyet Müdürlüğünün 14.04.2021 gün ve 2021 / 129 sayılı yazısı ve Isparta Valiliğinin oluru ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesi ( a ) bendi uyarınca ‘’ Vali il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gerekli tedbirleri alır. Bu maksatla Devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerini istihdam eder, bu teşkilat amir ve memurları Vali tarafından verilen emirleri derhal yerine getirmekle yükümlüdür. ’’ ve 5442 sayılı Kanunun yine ( c ) bendi uyarınca ‘’ Vali il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.’’İl Merkez ve ilçelerde şehrin muhtelif cadde - sokak ve CHP İl / Merkez İlçe ve ilçe Başkanlıklarına asılmış veya asılacak olan yukarıda belirtilen söz konusu afiş veya pankartlar bulundukları yerlerden kolluk kuvveti marifetiyle 16.04.2021 günü kaldırılmıştır.Tüm bu yaşananlar çerçevesinde zerre kadar yukarıda bahsedilen gerekçeleri oluşturmayan ancak, saray hükümetinin baskısı ile tarafımıza uygulanan bu antidemokratik uygulamaları kınıyor ve Isparta Kamuoyunun dikkatine saygıyla sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı binalarına asılan “128 Milyar Dolar Nerede?” pankartları emniyet ekiplerinin tebliğ yazısı ile kaldırıldı.

CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı binalarına asılan “128 Milyar Dolar Nerede?” pankartları emniyet ekiplerinin tebliğ yazısı ile kaldırıldı.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, “Saray hükümetinin baskısı ile tarafımıza uygulanan bu antidemokratik uygulamaları kınıyoruz” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı binalarına asılan “128 Milyar Dolar Nerede?” yazılı pankartlar emniyet ekipleri tarafından kaldırıldı. Pankartların Isparta İl Emniyet Müdürlüğünün 14.04.2021 gün ve 2021 / 129 sayılı yazısı ve Isparta Valiliğinin oluru ile kaldırılmasının ardından bir değerlendirme yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, “14.04.2021 günü saat:11.00’de CHP Merkez İlçe Başkanlığımızda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığının talimatı ile tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlattığımız, hazinede bulunması gereken, ne şekilde, kimler tarafından, nerede ve nasıl kullanıldığının izahına muhtaç, tüm ülke vatandaşlarımızın ortak menfaatinin sorgulanmasına yönelik “128 Milyar Dolar Nerede?” yazılı pankartımızı asarak, kamuoyunu aydınlatma ve bilgilendirme misyonumuz Ana Muhalefet partisi olarak kullanılmaya başlanılmıştır” dedi.
İnceayan, “Ancak, saat: 14.00 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bahse konu pankartın indirilmesi yönünde tarafımıza ricada bulunulmuş fakat, tarafımızca hangi gerekçelerle indirmemiz gerektiği yazılı olarak tebliğ edilmemesi halinde indirme işleminin mümkün olmayacağı sözlü olarak bildirilmiştir.Bu gelişmeler sonrasında Isparta İl Emniyet Müdürlüğünün 14.04.2021 gün ve 2021 / 129 sayılı yazısı ve Isparta Valiliğinin oluru ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesi ( a ) bendi uyarınca ‘’ Vali il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gerekli tedbirleri alır. Bu maksatla Devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerini istihdam eder, bu teşkilat amir ve memurları Vali tarafından verilen emirleri derhal yerine getirmekle yükümlüdür. ’’ ve 5442 sayılı Kanunun yine ( c ) bendi uyarınca ‘’ Vali il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.’’
İl Merkez ve ilçelerde şehrin muhtelif cadde - sokak ve CHP İl / Merkez İlçe ve ilçe Başkanlıklarına asılmış veya asılacak olan yukarıda belirtilen söz konusu afiş veya pankartlar bulundukları yerlerden kolluk kuvveti marifetiyle 16.04.2021 günü kaldırılmıştır.
Tüm bu yaşananlar çerçevesinde zerre kadar yukarıda bahsedilen gerekçeleri oluşturmayan ancak, saray hükümetinin baskısı ile tarafımıza uygulanan bu antidemokratik uygulamaları kınıyor ve Isparta Kamuoyunun dikkatine saygıyla sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.