Kozalak toplamak için çıktığı ormanda kaybolan minik Kerem’in sağlık durumu iyi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.05.2021 - 15:37, Güncelleme: 04.05.2021 - 15:37
 

Kozalak toplamak için çıktığı ormanda kaybolan minik Kerem’in sağlık durumu iyi

Burdur’da kozalak toplamak için çıktığı ormanlık alanda kaybolan otizmli işitme ve konuşma engelli Kerim Can Güney, bulunmasının ardından Gölhisar Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.
Burdur’un Altınyayla ilçesine bağlı Asmabağ Köyü’nde kozalak toplamak için çıktığı ormanlık alanda kaybolan ve 46 saat sonra kaybolduğu alana 5 kilometre mesafede sağ olarak bulunan 10 yaşındaki Kerim Can Güney, Gölhisar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Asmabağ Köyü’nde dere kenarında bulunan ve deredeki su ile hayatta kalmayı başardığı öğrenilen Kerim Can Güney’in vücudunda su kaybı olduğu ve sıvı takviyesi yapıldığı bildirildi. Gölhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Öztürk, Kerim Can Güney’in doğa ortamında kaldığı için sıvı kaybı olduğunu ve sağlık durumun iyi olduğunu söyledi. Ramazan Öztürk, “Hastamızı acil serviste karşıladık. 48 saat doğa ortamında bulunmuş. Genel durumu geldiğinde iyiydi. Biraz sıvı kaybı bulguları vardı. Sıvı replesman tedavisi uyguladık. Şuan genel durumu iyi. Yarın tahlilleri tekrar edeceğiz. Duruma göre yarın taburcu edebiliriz” dedi. Kaybolduğu günden bu yana aileye destek verdiğini ifade eden Kerim Can’ın yakını Minüre Ertekin ise Kerim Can’ın bulunacağından asla ümitlerini kesmediğini belirtti. Minüre Ertekin, “Kerim Can kaybolalı 3 gün oldu. Çok şükür ümidimizi kesmedik. Jandarma ve polis çok arama yaptı. Bulacağımızdan emindik. Bulduğumuzda da sağlıklıydı çok şükür. Annesi babası çok telaşlıydı. Onlar da çok sevinçliler. Dirmil halkına çok teşekkür ediyoruz hepsi ayaklandı. Kerim can bir derenin kenarında bulundu. Baya bir yürümüş. Bulunduğunda su isteği vardı başka bir şey yoktu. Bu şekilde bulduğumuza şükürler olsun. Herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu
Burdur’da kozalak toplamak için çıktığı ormanlık alanda kaybolan otizmli işitme ve konuşma engelli Kerim Can Güney, bulunmasının ardından Gölhisar Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Burdur’un Altınyayla ilçesine bağlı Asmabağ Köyü’nde kozalak toplamak için çıktığı ormanlık alanda kaybolan ve 46 saat sonra kaybolduğu alana 5 kilometre mesafede sağ olarak bulunan 10 yaşındaki Kerim Can Güney, Gölhisar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Asmabağ Köyü’nde dere kenarında bulunan ve deredeki su ile hayatta kalmayı başardığı öğrenilen Kerim Can Güney’in vücudunda su kaybı olduğu ve sıvı takviyesi yapıldığı bildirildi.

Gölhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Öztürk, Kerim Can Güney’in doğa ortamında kaldığı için sıvı kaybı olduğunu ve sağlık durumun iyi olduğunu söyledi. Ramazan Öztürk, “Hastamızı acil serviste karşıladık. 48 saat doğa ortamında bulunmuş. Genel durumu geldiğinde iyiydi. Biraz sıvı kaybı bulguları vardı. Sıvı replesman tedavisi uyguladık. Şuan genel durumu iyi. Yarın tahlilleri tekrar edeceğiz. Duruma göre yarın taburcu edebiliriz” dedi.

Kaybolduğu günden bu yana aileye destek verdiğini ifade eden Kerim Can’ın yakını Minüre Ertekin ise Kerim Can’ın bulunacağından asla ümitlerini kesmediğini belirtti. Minüre Ertekin, “Kerim Can kaybolalı 3 gün oldu. Çok şükür ümidimizi kesmedik. Jandarma ve polis çok arama yaptı. Bulacağımızdan emindik. Bulduğumuzda da sağlıklıydı çok şükür. Annesi babası çok telaşlıydı. Onlar da çok sevinçliler. Dirmil halkına çok teşekkür ediyoruz hepsi ayaklandı. Kerim can bir derenin kenarında bulundu. Baya bir yürümüş. Bulunduğunda su isteği vardı başka bir şey yoktu. Bu şekilde bulduğumuza şükürler olsun. Herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.