Bakan Kurum, Kibyra Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2021 - 20:54, Güncelleme: 20.05.2021 - 20:54
 

Bakan Kurum, Kibyra Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Burdur’un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sabah saatlerinde bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Burdur’a geldi. Bakan Kurum ziyaretlerinin ardından ilk olarak Salda Gölü’nünün halk plajı kısmında incelemelerde bulundu. Daha sonra Bakan Kurum, Salda Gölü Koruma Projesi alanına gelerek çalışmaları yerinde denetledi. Bakan Kurum ardından Gölhisar ilçesi Horzum Mahallesi’nde birbirinden derin yarlarla ayrılan hakim üç tepelik üzerinde yer alan Kibyra Antik Kenti ziyaret etti. Bakan Kurum’a Vali Ali Arslan Taş, AK Parti Milletvekilleri Yasin Uğur, Bayram Özçelik, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, eşlik etti. Bakan Kurum, ilk olarak 12-13 bin kişi kapasiteli stadyumunu gezdi. Bakan Kurum daha sonra kırmızı, yeşil ve beyaz mermerden yapılmış, yılanlardan oluşan saçları ile Medusa Mozaiğini inceledi. Burada Kibyra Kazı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru’dan bilgiler alan Bakan Kurum, bir süre daha incelemelerde bulunduktan sonra bölgeden ayrıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Burdur’un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sabah saatlerinde bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Burdur’a geldi. Bakan Kurum ziyaretlerinin ardından ilk olarak Salda Gölü’nünün halk plajı kısmında incelemelerde bulundu. Daha sonra Bakan Kurum, Salda Gölü Koruma Projesi alanına gelerek çalışmaları yerinde denetledi. Bakan Kurum ardından Gölhisar ilçesi Horzum Mahallesi’nde birbirinden derin yarlarla ayrılan hakim üç tepelik üzerinde yer alan Kibyra Antik Kenti ziyaret etti. Bakan Kurum’a Vali Ali Arslan Taş, AK Parti Milletvekilleri Yasin Uğur, Bayram Özçelik, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, eşlik etti.

Bakan Kurum, ilk olarak 12-13 bin kişi kapasiteli stadyumunu gezdi. Bakan Kurum daha sonra kırmızı, yeşil ve beyaz mermerden yapılmış, yılanlardan oluşan saçları ile Medusa Mozaiğini inceledi. Burada Kibyra Kazı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru’dan bilgiler alan Bakan Kurum, bir süre daha incelemelerde bulunduktan sonra bölgeden ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.