Esnafa kredi desteği

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2021 - 16:10, Güncelleme: 22.06.2021 - 16:10
 

Esnafa kredi desteği

KOSGEB tarafından 75bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli destek başvuruları başladı
KOSGEB tarafından 75bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli destek başvuruları başladıKOSGEB'in İmalatçı Mikro ve Küçük İşletmelere yönelik destek programının 2. Faz başvuruları bugün başladı. Kredi desteği kapsamında esnaflara 75 bin lira 3 yıl ertelemeli faizsiz kredi sağlanacak. Son başvuru tarihi ise 9 Temmuz.Salgın sürecinden en çok esnaflar etkilendi. Bu nedende KOSGEB tarafından imalatçı mikro ve küçük işletmelere yönelik desteklemeler devam ediyor. O desteklerden biri de Hızlı Destek Programı. Program kapsamında destek kriterlerine uyan işletmelere 3 yıl ertelemeli ve faizsiz 75 bin lira kredi imkanı sağlanacak.KOSGEB’in başlatmış olduğu imalatçı mikro ve küçük işletmeleri desteklemeye yönelik destek programının 2. Faz başvuruları ise bugün itibariyle başladı.Destek programının detaylarını paylaşan KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, ilk faz destek programında belirlenen başvuru kriterlerinin, yeni destek programında esnetildiğini söyledi. ‘Salgından etkilenme kriterlerinde esneklikler getirildi bu ikinci faz başvurularında 2020 yılındaki net satış hasılatı 2019 yılındaki net satış hasılatına göre artmamış olan mikro ve küçük işletmeler bu programa başvuru yapabilecektir. Asgari olarak yüzde 20 gelir kaybı olması şartı kaldırıldı. 2020 ve 2019 gelir mukayesesinde KDV beyannamesi yerine yıllık net satış hasılatının kullanılması bu şekilde KDV mükellefi beyannamesi olmayan mikro küçük işletmelerinde başvuru yapabilme imkanı sağlanmış oldu. Nakit akışı sorununda esas alınan 2019 yılına 2020 yılıda eklenmiş oldu. 3 kamu bankasının işe devam kredisinden faydalanan mikro küçük işletmelerle ilgili kısıtlama revize edildi kredi garanti fonu aracılığıyla 250 bin TL ve altında kredi alanların programa başvuru yapabilme imkanları sağlanmış oldu. KOSGEB girişimci kredi desteğinden faydalananlarla ilgili kısıtlamamız vardı buda kaldırıldı vergi veya sgk borcu kontrolü kaldırıldı yasal sınırların üzerinde vadesi geçmiş vergi veya sgk borcunu ödeme öncesinde kapatan yada tecil ettiren taksitlendiren mikro küçük işletmelere destek ödemesi yapılabilecek. 2021 mayıs ayı itibariyle gelir idaresi başkanlığından alınan mali kayıtlardaki sektör kodlarından herhangi biri uygun olan imalatçı olan mikro küçük işletmelerin başvuru yapabilmesi imkanı sağlanmış oldu. İlk başvuru döneminde başvurusu reddedilen işletmeler eğer yeni dönemde koşulları karşılayabiliyorlarsa bunlarda başvuru yapabilecekler. İl Müdürü Yıldırım destekleme programının son başvuru tarihini 9 Temmuz olarak açıkladı, “Değerlendirmeler 2 Ağustos tarihine kadar yapılacak” dedi. ‘9 Temmuz 2021 saat 23:59’a kadar başvurular alınacak başvuru değerlendirme süreçleri sonunda bütçe imkanları kapsamında desteklenecek işletmelerin listesi 2 Ağustos 2021 tarihinde kamuoyuna duyurulacak. Öte yandan destekleme başvuruları KOSGEB’in resmi internet sitesi üzerinden yapılacak’’
KOSGEB tarafından 75bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli destek başvuruları başladı

KOSGEB tarafından 75bin liraya kadar faizsiz geri ödemeli destek başvuruları başladı
KOSGEB'in İmalatçı Mikro ve Küçük İşletmelere yönelik destek programının 2. Faz başvuruları bugün başladı. Kredi desteği kapsamında esnaflara 75 bin lira 3 yıl ertelemeli faizsiz kredi sağlanacak. Son başvuru tarihi ise 9 Temmuz.
Salgın sürecinden en çok esnaflar etkilendi. Bu nedende KOSGEB tarafından imalatçı mikro ve küçük işletmelere yönelik desteklemeler devam ediyor. O desteklerden biri de Hızlı Destek Programı. Program kapsamında destek kriterlerine uyan işletmelere 3 yıl ertelemeli ve faizsiz 75 bin lira kredi imkanı sağlanacak.
KOSGEB’in başlatmış olduğu imalatçı mikro ve küçük işletmeleri desteklemeye yönelik destek programının 2. Faz başvuruları ise bugün itibariyle başladı.
Destek programının detaylarını paylaşan KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, ilk faz destek programında belirlenen başvuru kriterlerinin, yeni destek programında esnetildiğini söyledi.
‘Salgından etkilenme kriterlerinde esneklikler getirildi bu ikinci faz başvurularında 2020 yılındaki net satış hasılatı 2019 yılındaki net satış hasılatına göre artmamış olan mikro ve küçük işletmeler bu programa başvuru yapabilecektir. Asgari olarak yüzde 20 gelir kaybı olması şartı kaldırıldı. 2020 ve 2019 gelir mukayesesinde KDV beyannamesi yerine yıllık net satış hasılatının kullanılması bu şekilde KDV mükellefi beyannamesi olmayan mikro küçük işletmelerinde başvuru yapabilme imkanı sağlanmış oldu. Nakit akışı sorununda esas alınan 2019 yılına 2020 yılıda eklenmiş oldu. 3 kamu bankasının işe devam kredisinden faydalanan mikro küçük işletmelerle ilgili kısıtlama revize edildi kredi garanti fonu aracılığıyla 250 bin TL ve altında kredi alanların programa başvuru yapabilme imkanları sağlanmış oldu. KOSGEB girişimci kredi desteğinden faydalananlarla ilgili kısıtlamamız vardı buda kaldırıldı vergi veya sgk borcu kontrolü kaldırıldı yasal sınırların üzerinde vadesi geçmiş vergi veya sgk borcunu ödeme öncesinde kapatan yada tecil ettiren taksitlendiren mikro küçük işletmelere destek ödemesi yapılabilecek. 2021 mayıs ayı itibariyle gelir idaresi başkanlığından alınan mali kayıtlardaki sektör kodlarından herhangi biri uygun olan imalatçı olan mikro küçük işletmelerin başvuru yapabilmesi imkanı sağlanmış oldu. İlk başvuru döneminde başvurusu reddedilen işletmeler eğer yeni dönemde koşulları karşılayabiliyorlarsa bunlarda başvuru yapabilecekler.
İl Müdürü Yıldırım destekleme programının son başvuru tarihini 9 Temmuz olarak açıkladı, “Değerlendirmeler 2 Ağustos tarihine kadar yapılacak” dedi.
‘9 Temmuz 2021 saat 23:59’a kadar başvurular alınacak başvuru değerlendirme süreçleri sonunda bütçe imkanları kapsamında desteklenecek işletmelerin listesi 2 Ağustos 2021 tarihinde kamuoyuna duyurulacak.
Öte yandan destekleme başvuruları KOSGEB’in resmi internet sitesi üzerinden yapılacak’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.