Üreticiler bu fuarda buluşacak

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.07.2021 - 16:05, Güncelleme: 15.07.2021 - 16:05
 

Üreticiler bu fuarda buluşacak

Türkiye’nin meyve bahçesi, güller diyarı Isparta'da 19-22 Ağustos tarihlerinde Ekip Fuarcılık tarafından düzenlenecek
Türkiye’nin meyve bahçesi, güller diyarı Isparta'da 19-22 Ağustos tarihlerinde Ekip Fuarcılık tarafından düzenlenecek Frutech Meyve Yetiştiriciliği ve Tarım Mekanizasyon Sistemleri Fuarının daha verimli geçmesi ve Isparta meyvecilik sektörüne daha fazla katkı sağlaması adına oluşturulan danışma kurulu, MAREM  ev sahipliğinde gerçekleşti. Yapılan açıklamada ise; Isparta Vali yardımcısı Dr. Hakan Kubalı başkanlığında gerçekleşen kurula. Isparta  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Isparta  Kosgeb Müdürlüğü, BAİB, Gelendost Belediyesi, Eğirdir  Belediyesi  çok sayıda sektör temsilcisi ve ev sahibi MAREM  yetkilileri katıldı. Yapılan kurulda ortak kanaat olarak böyle bir fuarın Isparta için önemli olduğu ve Isparta’da meyveciliğin hak ettiği değeri görmesi açısından etkili olacağı dile getirildi. Fuarın sadece Isparta’nın değil Türkiye’nin fuarı olması için çalışılması gerektiğini söyleyen Sayın KUBALI bu neden ile katılan tüm kurumların tam destek vermesi için çağrıda bulundu.Ev sahipliği yapan Marem Enstitü müdürü Dr. Şerif Özongun ise misyonlarının çiftçinin daha modern ve verimli teknikler kullanması yönünde bilinçlendirmek olduğunu söyleyerek Fuarda 4 gün boyunca   Eğitim ve seminer çalışmaları yapmaya hazır olduklarını belirtti. Kurulda yer alan Isparta il tarım müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma KURT AYDIN  ise ilçe müdürlükleri ile Çiftçi sms sitemleri ile duyuru konusunda destek olabileceklerini ve İl Tarım müdürlüğü olarak gerekli tüm desteği vereceklerini belirtti. Kosgeb ve diğer kurumlarda Fuarın ulusal daha sonrada uluslararası boyuta taşınması için çalışmalara destek olma sözünü verdi.                      Sektör temsilcisi Firmalarında talebi ile fuarda çiftçi danışma  ve eğitim masaları kurulması ve bunun çiftçilere duyurulması kararı alındı. Kurul sonunda Isparta Vali yardımcısı Dr. Hakan KUBALI bunun çok geniş katılımlı bir kurul olduğunu belirterek bir icra kurulu oluşturdu ve bu kurulun hızlandırılmış bir şekilde alınan kararların uygulanması için faaliyete geçmesi gerektiğini belirtti.Oldukça verimli geçen kurul iyi dilek temennileri ile son buldu. 19-22 Ağustos tarihleri için çalışmalar hızlandırıldı.
Türkiye’nin meyve bahçesi, güller diyarı Isparta'da 19-22 Ağustos tarihlerinde Ekip Fuarcılık tarafından düzenlenecek

Türkiye’nin meyve bahçesi, güller diyarı Isparta'da 19-22 Ağustos tarihlerinde Ekip Fuarcılık tarafından düzenlenecek Frutech Meyve Yetiştiriciliği ve Tarım Mekanizasyon Sistemleri Fuarının daha verimli geçmesi ve Isparta meyvecilik sektörüne daha fazla katkı sağlaması adına oluşturulan danışma kurulu, MAREM  ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yapılan açıklamada ise; Isparta Vali yardımcısı Dr. Hakan Kubalı başkanlığında gerçekleşen kurula. Isparta  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Isparta  Kosgeb Müdürlüğü, BAİB, Gelendost Belediyesi, Eğirdir  Belediyesi  çok sayıda sektör temsilcisi ve ev sahibi MAREM  yetkilileri katıldı. Yapılan kurulda ortak kanaat olarak böyle bir fuarın Isparta için önemli olduğu ve Isparta’da meyveciliğin hak ettiği değeri görmesi açısından etkili olacağı dile getirildi. Fuarın sadece Isparta’nın değil Türkiye’nin fuarı olması için çalışılması gerektiğini söyleyen Sayın KUBALI bu neden ile katılan tüm kurumların tam destek vermesi için çağrıda bulundu.Ev sahipliği yapan Marem Enstitü müdürü Dr. Şerif Özongun ise

misyonlarının çiftçinin daha modern ve verimli teknikler kullanması yönünde bilinçlendirmek olduğunu söyleyerek Fuarda 4 gün boyunca   Eğitim ve seminer çalışmaları yapmaya hazır olduklarını belirtti. Kurulda yer alan Isparta il tarım müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma KURT AYDIN  ise ilçe müdürlükleri ile Çiftçi sms sitemleri ile duyuru konusunda destek olabileceklerini ve İl Tarım müdürlüğü olarak gerekli tüm desteği vereceklerini belirtti. Kosgeb ve diğer kurumlarda Fuarın ulusal daha sonrada uluslararası boyuta taşınması için çalışmalara destek olma sözünü verdi.                      Sektör temsilcisi Firmalarında talebi ile fuarda çiftçi danışma  ve eğitim masaları kurulması ve bunun çiftçilere duyurulması kararı alındı.

Kurul sonunda Isparta Vali yardımcısı Dr. Hakan KUBALI bunun çok geniş katılımlı bir kurul olduğunu belirterek bir icra kurulu oluşturdu ve bu kurulun hızlandırılmış bir şekilde alınan kararların uygulanması için faaliyete geçmesi gerektiğini belirtti.Oldukça verimli geçen kurul iyi dilek temennileri ile son buldu. 19-22 Ağustos tarihleri için çalışmalar hızlandırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.