Kilometrelerce yol gelip, Isparta'da sağlığına kavuştu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.09.2021 - 10:31, Güncelleme: 29.09.2021 - 10:31
 

Kilometrelerce yol gelip, Isparta'da sağlığına kavuştu

Batı Afrika'da bulunan TOGO Cumhuriyeti vatandaşı Lassıssı Gbadegesın Ashıru, Isparta Şehir Hastanesinde  ameliyat edilerek, sağlığına kavuştu.
Batı Afrika'da bulunan TOGO Cumhuriyeti vatandaşı Lassıssı Gbadegesın Ashıru, Isparta Şehir Hastanesinde  ameliyat edilerek, sağlığına kavuştu. Böbrek rahatsızlığı nedeniyle hastanemize başvuran Lassıssı Gbadegesın Ashıru, hastanemizde uzmanlarımız tarafından ameliyat edilerek sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrası gazetecilere konuşan Lassıssı Gbadegesın Ashıru; "Ruşen Beyi arayarak hastaneye gelmek istediğimi söyledim. Kendisine ve hastane ekibine güvendiğim için geldim. Allaha şükür ameliyatım başarılı geçti" dedi. İş İnsanı olan Lassıssı Gbadegesın Ashıru'nın hastanemize başvurmasıyla yapılan tetkiklerinde böbreğinde şüpheli bir kitle tespit edildi. Yapılan araştırmalar sonucunda ise kanserli doku olduğunu tespit eden uzmanlar, ameliyat ile böbreği koruyarak kitleyi almayı başardı. Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanımız Dr.Yunus Ünal açıklamasında; "Hastamız Togo Cumhuriyetinden hastanemize geldi. Önce Check-up yaptık, daha sonra böbreğinde bir şüpheli kitle tespit ediliyor. Başhekimimiz Ruşen Bey aracılığıyla hastaneyle bağlantı kuruluyor ve hastamız Isparta Şehir Hastanesine geliyor. Bizde yaptığımız tetkiklerde hastamızın sol böbreğinde 2-3 santimlik bir kitle tespit ettik. Daha sonra ameliyata almaya karar verdik. Ekip olarak ameliyatını yaptık hastamızın. Şu anda genel sağlık durumu iyi. Tetkiklerimiz bitti. Aldığımız parçanın sonuçlarına göre hastamızın takibini ve tedavisini devam ettireceğiz. Hastanemizin imkanları dahilinde bu tarz ameliyatları burada yapabiliyoruz" dedi. Üroloji Uzmanımız Dr. Şakir Esen ise; "Hastamızın böbreğindeki kitle 2 santimdi. Bu ameliyatlarda ya böbreği tamamen almak gerekiyor ya da sadece kitleyi alıp böbreği korumak gerekiyor. Biz yaptığımız tetkikleri ekibimizle değerlendirdik. Kitlenin çıkarılabileceğini planladık, gördük. Ameliyatımızı da o şekilde planladık. Hastamızın sadece kitleyi yani kanserli dokuyu dışarı aldık, böbreğini koruduk. Patoloji sonucumuzda beklediğimiz gibi böbrek kanseri geldi. Cerrahi sınır dediğimiz yani çıkardığımız yerde böbrekte kanser dokusunun kalmadığını Patalog arkadaşımız söyledi. Bundan sonraki aşamada genel kontrollerimiz, diğer organlara bir sıçrama var mı onları değerlendireceğiz. Öncelikle bizim burada organı korumak hedefimiz. Ameliyatını hastanemizde Dr.Yunus Bey, ben ve ekibimiz başarılı olarak gerçekleştirdik. Dediğim gibi hastanın böbreğini koruduk. Sadece kitleyi çıkardık. Hastamızın genel durumu iyi. Bundan sonra da takiplerini yapacağız ve değerlendireceğiz" diye konuştu. Lassıssı Gbadegesın Ashıru ise; "Allaha şükür ameliyat oldum. Sağlığıma kavuştum. Hastane Başhekimi Ruşen bey 'e ,ameliyatımı gerçekleştiren tüm ekibe ,Anestezi uzmanımıza ve servis hemşirelerimize teşekkür ederim. Burayı daha güvende hissettiğim için buraya geldim" dedi.
Batı Afrika'da bulunan TOGO Cumhuriyeti vatandaşı Lassıssı Gbadegesın Ashıru, Isparta Şehir Hastanesinde  ameliyat edilerek, sağlığına kavuştu.

Batı Afrika'da bulunan TOGO Cumhuriyeti vatandaşı Lassıssı Gbadegesın Ashıru, Isparta Şehir Hastanesinde  ameliyat edilerek, sağlığına kavuştu.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle hastanemize başvuran Lassıssı Gbadegesın Ashıru, hastanemizde uzmanlarımız tarafından ameliyat edilerek sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrası gazetecilere konuşan Lassıssı Gbadegesın Ashıru; "Ruşen Beyi arayarak hastaneye gelmek istediğimi söyledim. Kendisine ve hastane ekibine güvendiğim için geldim. Allaha şükür ameliyatım başarılı geçti" dedi.

İş İnsanı olan Lassıssı Gbadegesın Ashıru'nın hastanemize başvurmasıyla yapılan tetkiklerinde böbreğinde şüpheli bir kitle tespit edildi. Yapılan araştırmalar sonucunda ise kanserli doku olduğunu tespit eden uzmanlar, ameliyat ile böbreği koruyarak kitleyi almayı başardı.

Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanımız Dr.Yunus Ünal açıklamasında; "Hastamız Togo Cumhuriyetinden hastanemize geldi. Önce Check-up yaptık, daha sonra böbreğinde bir şüpheli kitle tespit ediliyor. Başhekimimiz Ruşen Bey aracılığıyla hastaneyle bağlantı kuruluyor ve hastamız Isparta Şehir Hastanesine geliyor. Bizde yaptığımız tetkiklerde hastamızın sol böbreğinde 2-3 santimlik bir kitle tespit ettik. Daha sonra ameliyata almaya karar verdik. Ekip olarak ameliyatını yaptık hastamızın. Şu anda genel sağlık durumu iyi. Tetkiklerimiz bitti. Aldığımız parçanın sonuçlarına göre hastamızın takibini ve tedavisini devam ettireceğiz. Hastanemizin imkanları dahilinde bu tarz ameliyatları burada yapabiliyoruz" dedi.

Üroloji Uzmanımız Dr. Şakir Esen ise; "Hastamızın böbreğindeki kitle 2 santimdi. Bu ameliyatlarda ya böbreği tamamen almak gerekiyor ya da sadece kitleyi alıp böbreği korumak gerekiyor. Biz yaptığımız tetkikleri ekibimizle değerlendirdik. Kitlenin çıkarılabileceğini planladık, gördük. Ameliyatımızı da o şekilde planladık. Hastamızın sadece kitleyi yani kanserli dokuyu dışarı aldık, böbreğini koruduk. Patoloji sonucumuzda beklediğimiz gibi böbrek kanseri geldi. Cerrahi sınır dediğimiz yani çıkardığımız yerde böbrekte kanser dokusunun kalmadığını Patalog arkadaşımız söyledi. Bundan sonraki aşamada genel kontrollerimiz, diğer organlara bir sıçrama var mı onları değerlendireceğiz. Öncelikle bizim burada organı korumak hedefimiz. Ameliyatını hastanemizde Dr.Yunus Bey, ben ve ekibimiz başarılı olarak gerçekleştirdik. Dediğim gibi hastanın böbreğini koruduk. Sadece kitleyi çıkardık. Hastamızın genel durumu iyi. Bundan sonra da takiplerini yapacağız ve değerlendireceğiz" diye konuştu.

Lassıssı Gbadegesın Ashıru ise; "Allaha şükür ameliyat oldum. Sağlığıma kavuştum. Hastane Başhekimi Ruşen bey 'e ,ameliyatımı gerçekleştiren tüm ekibe ,Anestezi uzmanımıza ve servis hemşirelerimize teşekkür ederim. Burayı daha güvende hissettiğim için buraya geldim" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.