Cami İmamına tehdit ve hakaret olayı yargıya taşındı

ASAYİŞ 13.04.2023 - 14:47, Güncelleme: 13.04.2023 - 14:47
 

Cami İmamına tehdit ve hakaret olayı yargıya taşındı

Cami İmamına tehdit ve hakaret olayı yargıya taşındı
Isparta’nın Eğirdir İlçesi Serpil Köyü Yukarı Mahalle Camii İmam Hatibi Muhammet Enes Günaydın, Ramazan ayında ikindi namazı öncesi kadınlara mukabele okuduğu ve namazı geciktirdiği için, 23.03.2023 tarihinde köy bakkalının önünde bir vatandaş tarafından, köy sakinlerinin göz önünde, üzerine yürüdü. Sesini yükselterek; "Ben sana kadınlara mukabele okumayacağını söylemedim mi? Kadınları camiye gelmesi uygun değil, mukabeleyi başka zaman oku, senin kadınlara mukabele okumanı istemiyoruz. Kadınların camide yeri yok cami erkeklerin yeri, dinde de yeri yok” dediği, hakaret ve tehdit ettiği, ayrıca; 24 Mart 2023 tarihinde ikindi namazı sonrası evine giderken “Derhal Serpil Köyünü terk et, gözümün ucundasın çok kötü şeyler olacak, seni burada istemiyoruz” dediğini, parmağını sallayarak, hakaret ve tehditlerine devam ettiği iddiaları ortaya atılmıştı. Yapılan hareket ve olaydan  ciddi şekilde etkilenen ve verilen istirahatin arkasından 11.04.2023 tarihi itibariyle Eğirdir ilçesi Merkez Hacı Ali Özdoğancı Camii'nde görevine tekrar döndü.   Yeni görevine başlayan Günaydın’ı 11.04.2023 tarihinde, görev yaptığı camide Diyanet Sen İl Başkanı Mevlüt Tosun ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret etti.  Geçmiş olsun dileklerini ileten Diyanet Sen Yönetim Kurulu, ‘Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da nerede, ne şekilde ve hangi şart altında olursa olsun, sendika ayrımı gözetmeksizin din gönüllüsünün yanında olmaya devam edecektir’ sözlerinde bulundu. ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI Verilen söz üzerine, konuyu adli makamlara taşıyan Diyanet Sen gerekli müracaatını yaptı. Diyanet- Sen İl Başkanı Mevlüt Tosun; ‘Bu şekilde süreci başlatmış olduk. Bundan sonra yetki yargıdadır. Süreç tarafımızdan takip edilecektir. Hiçbir personelimiz bundan sonra kendini yalnız hissetmeyecektir. Bu vesile ile Muhammet Enes hocamız başta olmak üzere ailesine geçmiş olsun diyoruz. Bu davranışı gerçekleştiren şahıs ya da şahısları tekrar kınıyoruz’ açıklamalarında bulundu.   
Cami İmamına tehdit ve hakaret olayı yargıya taşındı

Isparta’nın Eğirdir İlçesi Serpil Köyü Yukarı Mahalle Camii İmam Hatibi Muhammet Enes Günaydın, Ramazan ayında ikindi namazı öncesi kadınlara mukabele okuduğu ve namazı geciktirdiği için, 23.03.2023 tarihinde köy bakkalının önünde bir vatandaş tarafından, köy sakinlerinin göz önünde, üzerine yürüdü. Sesini yükselterek; "Ben sana kadınlara mukabele okumayacağını söylemedim mi? Kadınları camiye gelmesi uygun değil, mukabeleyi başka zaman oku, senin kadınlara mukabele okumanı istemiyoruz. Kadınların camide yeri yok cami erkeklerin yeri, dinde de yeri yok” dediği, hakaret ve tehdit ettiği, ayrıca; 24 Mart 2023 tarihinde ikindi namazı sonrası evine giderken “Derhal Serpil Köyünü terk et, gözümün ucundasın çok kötü şeyler olacak, seni burada istemiyoruz” dediğini, parmağını sallayarak, hakaret ve tehditlerine devam ettiği iddiaları ortaya atılmıştı.

Yapılan hareket ve olaydan  ciddi şekilde etkilenen ve verilen istirahatin arkasından 11.04.2023 tarihi itibariyle Eğirdir ilçesi Merkez Hacı Ali Özdoğancı Camii'nde görevine tekrar döndü.  

Yeni görevine başlayan Günaydın’ı 11.04.2023 tarihinde, görev yaptığı camide Diyanet Sen İl Başkanı Mevlüt Tosun ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret etti.  Geçmiş olsun dileklerini ileten Diyanet Sen Yönetim Kurulu, ‘Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da nerede, ne şekilde ve hangi şart altında olursa olsun, sendika ayrımı gözetmeksizin din gönüllüsünün yanında olmaya devam edecektir’ sözlerinde bulundu.

ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Verilen söz üzerine, konuyu adli makamlara taşıyan Diyanet Sen gerekli müracaatını yaptı. Diyanet- Sen İl Başkanı Mevlüt Tosun; ‘Bu şekilde süreci başlatmış olduk. Bundan sonra yetki yargıdadır. Süreç tarafımızdan takip edilecektir. Hiçbir personelimiz bundan sonra kendini yalnız hissetmeyecektir.

Bu vesile ile Muhammet Enes hocamız başta olmak üzere ailesine geçmiş olsun diyoruz. Bu davranışı gerçekleştiren şahıs ya da şahısları tekrar kınıyoruz’ açıklamalarında bulundu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.