Isparta’da Kahkaha Tufanı Esecek

YAŞAM 10.10.2023 - 15:34, Güncelleme: 10.10.2023 - 15:34
 

Isparta’da Kahkaha Tufanı Esecek

Cuma akşamı en komik oyuncular Isparta'ya konuk olacak
Yaz mevsiminin sona ermesiye birlikte kültürel ve sanatsal etkinlikler kendisini göstermeye başladı. Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde neredeyse hergün değişik sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler kapsamında 13 Ekim Cuma akşamı saat 20.00'de TV'den tanıdığımız Güldür Güldür Show oyuncularından Mahir İpek'in de yer aldığı Ankara Şehir Tiyatrosunun sahnelediği 'Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü' isimli oyunu sergilenecek. GÜLME KRİZİNE GİREBİLİRSİNİZ Nobel edebiyat ödüllü Dario Fo tarafından yazılan oyun, 1969'da Milano’da geçer. Duomo Meydanı yakınlarında bir bomba patlar ve 16 kişi yaşamını yitirir. Polis ve iktidar yanlısı bir kısım medya olayı “solcu anarşistlerin” eylemi olarak göstermek ister. Polis patlamadan anarşistleri sorumlu tutar ve Giuseppe Pinelli'yi gözaltına alır. Sorgudaki 3. günün sonunda Pinelli, sabah polis merkezi binasının önündeki kaldırımlar üzerinde ölü bulunur. Polis, sorgu sırasında anarşistin binanın beşinci katından “kaza sonucu” düştüğünü söyler. Bu sırada aynı binaya “akıllı bir deli” sorgulanmak üzere getirilmiştir…   İşte emniyetteki olaylar böylece başlar. Kara bir mizah örneğini usta komedyenlerin üstün performansı ile izleyebileceğiniz bu tiyatro oyununu Isparta'ya getiren meslektaşımız Nurettin Arkan, "Geçen yıl usta tşyatrocuların sahne aldığı çok sayıda oyunumuzu izleyicilerimizle buluşturmuştuk. BU yılda tiyatro sezonunun başlamasıyal birlikte çok ünlü oyuncuların yer aldığı harika bir oyun ile perdemizi açıyoruz. Tüm sanatseverleri oyunumuza bekliyoruz" sözlerine yer verdi. Bilet satışlarının şahsi olarak alınabileceği gibi biletinial uygulamasından da rahatça alınabileceğini haber veren Arkan, fiyatların 250 liradan başladığını belirtti. Oyunun süresinin 120 dakika olduğu ve 12 yaş üstü çocuklar içinde uygun olduğu haber verildi.
Cuma akşamı en komik oyuncular Isparta'ya konuk olacak

Yaz mevsiminin sona ermesiye birlikte kültürel ve sanatsal etkinlikler kendisini göstermeye başladı. Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde neredeyse hergün değişik sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleniyor.

Bu etkinlikler kapsamında 13 Ekim Cuma akşamı saat 20.00'de TV'den tanıdığımız Güldür Güldür Show oyuncularından Mahir İpek'in de yer aldığı Ankara Şehir Tiyatrosunun sahnelediği 'Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü' isimli oyunu sergilenecek.

GÜLME KRİZİNE GİREBİLİRSİNİZ

Nobel edebiyat ödüllü Dario Fo tarafından yazılan oyun, 1969'da Milano’da geçer. Duomo Meydanı yakınlarında bir bomba patlar ve 16 kişi yaşamını yitirir. Polis ve iktidar yanlısı bir kısım medya olayı “solcu anarşistlerin” eylemi olarak göstermek ister. Polis patlamadan anarşistleri sorumlu tutar ve Giuseppe Pinelli'yi gözaltına alır. Sorgudaki 3. günün sonunda Pinelli, sabah polis merkezi binasının önündeki kaldırımlar üzerinde ölü bulunur. Polis, sorgu sırasında anarşistin binanın beşinci katından “kaza sonucu” düştüğünü söyler. Bu sırada aynı binaya “akıllı bir deli” sorgulanmak üzere getirilmiştir…

 

İşte emniyetteki olaylar böylece başlar. Kara bir mizah örneğini usta komedyenlerin üstün performansı ile izleyebileceğiniz bu tiyatro oyununu Isparta'ya getiren meslektaşımız Nurettin Arkan, "Geçen yıl usta tşyatrocuların sahne aldığı çok sayıda oyunumuzu izleyicilerimizle buluşturmuştuk. BU yılda tiyatro sezonunun başlamasıyal birlikte çok ünlü oyuncuların yer aldığı harika bir oyun ile perdemizi açıyoruz. Tüm sanatseverleri oyunumuza bekliyoruz" sözlerine yer verdi.

Bilet satışlarının şahsi olarak alınabileceği gibi biletinial uygulamasından da rahatça alınabileceğini haber veren Arkan, fiyatların 250 liradan başladığını belirtti.

Oyunun süresinin 120 dakika olduğu ve 12 yaş üstü çocuklar içinde uygun olduğu haber verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.