KÖYLER DEĞİŞİME HAZIR!

SİYASET 05.05.2023 - 16:13, Güncelleme: 05.05.2023 - 16:13
 

KÖYLER DEĞİŞİME HAZIR!

İYİ Parti Isparta Milletvekili, 28. Dönem Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, Eğirdir’de yaptığı esnaf ziyaretinde “Eğirdir’in kızı, hoş geldin” sözleriyle karşılandı. Gökçehöyük, Sorkuncak, Bağacık ve Tepeli’de gerçekleştirdiği kahvehane buluşmalarında ise adeta insan seli yaşandı. Yüzlerce vatandaşa hitap eden Cesur, “Kalkınmayı köyden başlatacağız, sandığa gideceğiz ve kaderimize el koyacağız, şimdi hep birlikte Türkiye’yi kalkındırma zamanı!” dedi.
Türkiye adım adım 14 Mayıs seçimlerine girerken İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur da şehrin dört bir yanında vatandaşlarımızla bir araya gelerek sorunları dinliyor, çözüm önerilerini ve projelerini anlatıyor. Partililerle beraber Eğirdir’e yaptığı ziyarette yoğun ilgiyle karşılanan Milletvekili Cesur, “Esnafın ürününü satamadığı, vatandaşın da alışveriş yapamadığı bir dönemden geçiyoruz. Tüm bunlardan kurtulmak için 10 gün kaldı, geriye sayım başladı” dedi. ALIM GÜCÜ O KADAR DÜŞMÜŞ Kİ, PAZARDA YARIM KARPUZ SATILIYOR, VATANDAŞ ONU DA ALAMIYOR Eğirdir’de yaptığı esnaf ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cesur, “Eğirdir Gölü bu haldeyken esnafın, çiftçinin, köylünün mutlu olması beklenemez. Sokaklarda konuştuğumuz hemşehrilerimiz, ziyaret ettiğimiz esnafımız ilk iş Eğirdir Gölü diyorlar, ikincisi de geçim sıkıntısı!. İnsanlar büyük geçim sıkıntısı içinde, zamlardan şikayetçi, satış yapamamasından şikayetçi! Kasap et satamadım diyor, döner ustası dönerini satamadığını! Vatandaşımızın alım gücü o kadar düşmüş ki; Pazar esnafı karpuzu yarım satar hale gelmiş, onu da alamıyorum diyor vatandaş” diye konuştu. TARIMSAL KALKINMA KÖYLERDEN BAŞLAYACAK Tarım ve hayvancılık alanında yeni kalkınma hamleleri başlatacaklarının altını çizen Cesur, Eğirdir Gölü’nü kurutulmasna izin vermemek için senelerdir çalıştığını, şimdi hem Eğirdir Gölü’ne, hem Eğirdir elmasına yönelik yaptığı çalışmaları derhal hayata geçireceklerini ifade etti. Cesur, “Tarımı, hayvancılığı, çiftçiyi kalkındıracak projelerimiz hazır. Tarımsal kalkınma köyden başlayacak ve köyde bitecek. Önce çiftçinin elini tutup ayağa kaldırmak gerekiyor. Elma birliğini kuracağız. İlk iş gölümüzü kurtaracağız. Sonra da diğer projelerimizi nakış nakış işleyeceğiz memleketimize” ifadelerine yer verdi. 21 YILDIR SÖZ VERİP DE YAPILMAYAN İŞLERİ BİZ YAPACAĞIZ Eğirdir ziyaretinin ardından Gökçehöyük, Sorkuncak, Bağcık ve Tepeli köylerini ziyaret eden Milletvekili Cesur, köylülerin sorunlarını dinledi. Cesur, “Bu bölgedeki köylerimizin başlıca sorunlarından biri sayıları artan domuzların yetiştirilen tarım ürünlerine büyük zarar veriyor olması. Özellikle Gökçehöyük halkı bu konudan oldukça şikayetçi. Barajlar kralı olarak anılan Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’in memleketini susuz bırakan, bir lokma ekmeğe muhtaç eden bu iktidardan kurtulmaya 10 gün kaldı. Ne gölün kurumasına izin veririz, ne de köylünün mahsülünü domuza, kurda heba ettirmeyiz. Bu bölgenin gölet problemi var. Gökçehöyük ile Sorkuncak arasına depo yapılmasını istiyor köylülerimiz. Buradaki köylerimizin yıllar önce yapılan yollarına bir karış asfalt dökmemişler, bazı yollardan geçerken hicap duyduk. O kadar çok problem var ki, çok kolay çözülecek olan ama vaat edilip unutulan, yapılmayan.  21 yıldır söz verilip de yapılmayan tüm işleri yapmaya geliyoruz. Türlü türlü bahanelere sığınan iktidardan kurtulmaya az kaldı” şeklinde konuştu.  
İYİ Parti Isparta Milletvekili, 28. Dönem Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, Eğirdir’de yaptığı esnaf ziyaretinde “Eğirdir’in kızı, hoş geldin” sözleriyle karşılandı. Gökçehöyük, Sorkuncak, Bağacık ve Tepeli’de gerçekleştirdiği kahvehane buluşmalarında ise adeta insan seli yaşandı. Yüzlerce vatandaşa hitap eden Cesur, “Kalkınmayı köyden başlatacağız, sandığa gideceğiz ve kaderimize el koyacağız, şimdi hep birlikte Türkiye’yi kalkındırma zamanı!” dedi.

Türkiye adım adım 14 Mayıs seçimlerine girerken İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur da şehrin dört bir yanında vatandaşlarımızla bir araya gelerek sorunları dinliyor, çözüm önerilerini ve projelerini anlatıyor. Partililerle beraber Eğirdir’e yaptığı ziyarette yoğun ilgiyle karşılanan Milletvekili Cesur, “Esnafın ürününü satamadığı, vatandaşın da alışveriş yapamadığı bir dönemden geçiyoruz. Tüm bunlardan kurtulmak için 10 gün kaldı, geriye sayım başladı” dedi.

ALIM GÜCÜ O KADAR DÜŞMÜŞ Kİ, PAZARDA YARIM KARPUZ SATILIYOR, VATANDAŞ ONU DA ALAMIYOR

Eğirdir’de yaptığı esnaf ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cesur, “Eğirdir Gölü bu haldeyken esnafın, çiftçinin, köylünün mutlu olması beklenemez. Sokaklarda konuştuğumuz hemşehrilerimiz, ziyaret ettiğimiz esnafımız ilk iş Eğirdir Gölü diyorlar, ikincisi de geçim sıkıntısı!. İnsanlar büyük geçim sıkıntısı içinde, zamlardan şikayetçi, satış yapamamasından şikayetçi! Kasap et satamadım diyor, döner ustası dönerini satamadığını! Vatandaşımızın alım gücü o kadar düşmüş ki; Pazar esnafı karpuzu yarım satar hale gelmiş, onu da alamıyorum diyor vatandaş” diye konuştu.

TARIMSAL KALKINMA KÖYLERDEN BAŞLAYACAK

Tarım ve hayvancılık alanında yeni kalkınma hamleleri başlatacaklarının altını çizen Cesur, Eğirdir Gölü’nü kurutulmasna izin vermemek için senelerdir çalıştığını, şimdi hem Eğirdir Gölü’ne, hem Eğirdir elmasına yönelik yaptığı çalışmaları derhal hayata geçireceklerini ifade etti. Cesur, “Tarımı, hayvancılığı, çiftçiyi kalkındıracak projelerimiz hazır. Tarımsal kalkınma köyden başlayacak ve köyde bitecek. Önce çiftçinin elini tutup ayağa kaldırmak gerekiyor. Elma birliğini kuracağız. İlk iş gölümüzü kurtaracağız. Sonra da diğer projelerimizi nakış nakış işleyeceğiz memleketimize” ifadelerine yer verdi.

21 YILDIR SÖZ VERİP DE YAPILMAYAN İŞLERİ BİZ YAPACAĞIZ

Eğirdir ziyaretinin ardından Gökçehöyük, Sorkuncak, Bağcık ve Tepeli köylerini ziyaret eden Milletvekili Cesur, köylülerin sorunlarını dinledi.

Cesur, “Bu bölgedeki köylerimizin başlıca sorunlarından biri sayıları artan domuzların yetiştirilen tarım ürünlerine büyük zarar veriyor olması. Özellikle Gökçehöyük halkı bu konudan oldukça şikayetçi. Barajlar kralı olarak anılan Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’in memleketini susuz bırakan, bir lokma ekmeğe muhtaç eden bu iktidardan kurtulmaya 10 gün kaldı. Ne gölün kurumasına izin veririz, ne de köylünün mahsülünü domuza, kurda heba ettirmeyiz. Bu bölgenin gölet problemi var. Gökçehöyük ile Sorkuncak arasına depo yapılmasını istiyor köylülerimiz. Buradaki köylerimizin yıllar önce yapılan yollarına bir karış asfalt dökmemişler, bazı yollardan geçerken hicap duyduk. O kadar çok problem var ki, çok kolay çözülecek olan ama vaat edilip unutulan, yapılmayan.  21 yıldır söz verilip de yapılmayan tüm işleri yapmaya geliyoruz. Türlü türlü bahanelere sığınan iktidardan kurtulmaya az kaldı” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.