SDÜ Hastanesi İnme Merkezi tüm bölgeye hizmet veriyor

SAĞLIK 24.08.2022 - 11:12, Güncelleme: 24.08.2022 - 11:12
 

SDÜ Hastanesi İnme Merkezi tüm bölgeye hizmet veriyor

SDÜ Hastanesi İnme Merkezi tüm bölgeye hizmet veriyor
Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı bünyesinde açılanİnme Merkezi, Sağlık Bakanlığının ilgili yönergesi kapsamında standartlara uygun bir şekilde hizmet veriyor. SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Rasih Yazkan, sayılı merkezlerde bulunan İnme Merkezinin sadece Isparta değil, çevre illere de hizmet verdiğini ifade ederek “Felç gelişen hastaların acil olarak tıkanan damarını açmaya yönelik tedavi yönteminin uygulandığı ve hayati önem taşıyan bu merkezimizde alanlarında uzman hekimler tarafından, son teknoloji tıbbi cihazlar ve en güncel yöntemlerle hizmet vermekteyiz. Bu anlamda merkezimiz yeterli altyapı ve donanımı ile Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı” dedi. Halen Türkiye’de az sayıda merkezde yapılan ve uygun hastalara, toplardamardan uygulanan pıhtı eritici (trombolitik) tedavi ve anjiografi ile damar içindeki pıhtının mekanik olarak çıkarılması işleminin başarıyla uygulandığı SDÜ Hastanesi İnme Merkezi Bölgeye hizmet veriyor. TÜRKİYE’DE AZ SAYIDA BULUNUYOR Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı ve İnme Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Vedat Ali Yürekli konuyla ilgili şu bilgileri verdi; “İnme hastalarına müdahale zamana karşı bir yarıştır. Hastalar, yapılan damar açıcı girişimler sayesinde hastalığın etkilerine daha az maruz kalmakta, ölüm oranları azalmakta ve hastalık sonrası yaşam kaliteleri daha yüksek olmaktadır. Her iki tedavi yöntemi de gelişmiş teknik altyapı ve yetişmiş deneyimli personel ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla bu tedaviler hem eğitimi hem de uygulamasıyla oldukça fedakârlık gerektiren bir süreçtir ve uyum içinde çalışan bir ekip işidir. Nöroloji doktorumuz Dr. Öğretim Üyesi Nihat Şengezeve Kardiyoloji bölümümüzle ekip halinde hastalarımıza müdahale ediyoruz. Bizler de SDÜ İnme Merkezinde Kardiyoloji, Radyoloji ve Acil Klinikleri ile çok iyi bir şekilde organize olarak hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.  
SDÜ Hastanesi İnme Merkezi tüm bölgeye hizmet veriyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı bünyesinde açılanİnme Merkezi, Sağlık Bakanlığının ilgili yönergesi kapsamında standartlara uygun bir şekilde hizmet veriyor.

SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Rasih Yazkan, sayılı merkezlerde bulunan İnme Merkezinin sadece Isparta değil, çevre illere de hizmet verdiğini ifade ederek “Felç gelişen hastaların acil olarak tıkanan damarını açmaya yönelik tedavi yönteminin uygulandığı ve hayati önem taşıyan bu merkezimizde alanlarında uzman hekimler tarafından, son teknoloji tıbbi cihazlar ve en güncel yöntemlerle hizmet vermekteyiz. Bu anlamda merkezimiz yeterli altyapı ve donanımı ile Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı” dedi.

Halen Türkiye’de az sayıda merkezde yapılan ve uygun hastalara, toplardamardan uygulanan pıhtı eritici (trombolitik) tedavi ve anjiografi ile damar içindeki pıhtının mekanik olarak çıkarılması işleminin başarıyla uygulandığı SDÜ Hastanesi İnme Merkezi Bölgeye hizmet veriyor.

TÜRKİYE’DE AZ SAYIDA BULUNUYOR

Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı ve İnme Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Vedat Ali Yürekli konuyla ilgili şu bilgileri verdi; “İnme hastalarına müdahale zamana karşı bir yarıştır. Hastalar, yapılan damar açıcı girişimler sayesinde hastalığın etkilerine daha az maruz kalmakta, ölüm oranları azalmakta ve hastalık sonrası yaşam kaliteleri daha yüksek olmaktadır. Her iki tedavi yöntemi de gelişmiş teknik altyapı ve yetişmiş deneyimli personel ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla bu tedaviler hem eğitimi hem de uygulamasıyla oldukça fedakârlık gerektiren bir süreçtir ve uyum içinde çalışan bir ekip işidir. Nöroloji doktorumuz Dr. Öğretim Üyesi Nihat Şengezeve Kardiyoloji bölümümüzle ekip halinde hastalarımıza müdahale ediyoruz. Bizler de SDÜ İnme Merkezinde Kardiyoloji, Radyoloji ve Acil Klinikleri ile çok iyi bir şekilde organize olarak hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.