Bakanlıktan çok önemli mezuniyet kararı

ISPARTA 04.06.2024 - 14:55, Güncelleme: 04.06.2024 - 14:55
 

Bakanlıktan çok önemli mezuniyet kararı

Milli Eğitim Bakanlığı, balo ve benzeri okul dışındaki mezuniyet kutlamalarını yasakladı. Dışarıda kutlama yapılmayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatiline iki hafta kala okullarda düzenlenecek mezuniyet günü etkinlikleriyle ilgili yeni bir genelge yayımladı. Bu genelge ile MEB, mezuniyet törenlerinin milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere uygun şekilde, israftan kaçınarak ve aşırılıklardan uzak durularak gerçekleştirilmesini amaçlıyor. Okul müdürlüklerine gönderilen genelgeye göre; mezuniyet etkinlikleri millî, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere aykırı olmayacak. Törenlerde şatafata izin verilmeyecek. Etkinlikler için veli izni alınacak. Öğrencilerin gelişim seviyelerine ve pedagojik kriterlere uygun kutlamalar düzenlenecek. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim kademelerinde, çocukların yaş ve gelişim seviyelerine uygun etkinlikler düzenlenmesine dikkat edilecek. Etkinlikler sırasında öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlıklar, olumsuz davranışlar ve aşırılıklardan korunması, israftan kaçınılması için okul yönetimince öğretmenler ve velilerle iş birliği yapılarak gerekli tedbirler alınacak. Okul dışındaki mekanlarda mezuniyet aktiviteleri gerçekleştirilmeyecek Velileri ve okulları külfete sokacak aktivitelerden kaçınılacak. Etkinlikler için okulların uygun mekân veya alanları kullanılacak. Okul dışındaki mekânlarda mezuniyet aktiviteleri gerçekleştirilmeyecek. Okul veya kurumlar tarafından planlanan mezuniyet etkinlikleri, il ya da ilçe millî eğitim müdürlüklerinden onay alınarak gerçekleştirilecek. Okul kültürünü geliştirici, öğrenci merkezli, okulu çevreyle kaynaştıran, okul çalışanları arasında birlik ve bütünleşmeyi sağlayan aktiviteler planlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, balo ve benzeri okul dışındaki mezuniyet kutlamalarını yasakladı. Dışarıda kutlama yapılmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatiline iki hafta kala okullarda düzenlenecek mezuniyet günü etkinlikleriyle ilgili yeni bir genelge yayımladı. Bu genelge ile MEB, mezuniyet törenlerinin milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere uygun şekilde, israftan kaçınarak ve aşırılıklardan uzak durularak gerçekleştirilmesini amaçlıyor.

Okul müdürlüklerine gönderilen genelgeye göre; mezuniyet etkinlikleri millî, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere aykırı olmayacak. Törenlerde şatafata izin verilmeyecek. Etkinlikler için veli izni alınacak. Öğrencilerin gelişim seviyelerine ve pedagojik kriterlere uygun kutlamalar düzenlenecek. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim kademelerinde, çocukların yaş ve gelişim seviyelerine uygun etkinlikler düzenlenmesine dikkat edilecek.

Etkinlikler sırasında öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlıklar, olumsuz davranışlar ve aşırılıklardan korunması, israftan kaçınılması için okul yönetimince öğretmenler ve velilerle iş birliği yapılarak gerekli tedbirler alınacak.

Okul dışındaki mekanlarda mezuniyet aktiviteleri gerçekleştirilmeyecek

Velileri ve okulları külfete sokacak aktivitelerden kaçınılacak. Etkinlikler için okulların uygun mekân veya alanları kullanılacak. Okul dışındaki mekânlarda mezuniyet aktiviteleri gerçekleştirilmeyecek. Okul veya kurumlar tarafından planlanan mezuniyet etkinlikleri, il ya da ilçe millî eğitim müdürlüklerinden onay alınarak gerçekleştirilecek. Okul kültürünü geliştirici, öğrenci merkezli, okulu çevreyle kaynaştıran, okul çalışanları arasında birlik ve bütünleşmeyi sağlayan aktiviteler planlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.